*

Tsubasa NDS Efsanesi Artık Tamamen Türkçe! (Gekito no Kiseki %99 Çeviri)

Bu konu; 38 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : hakki212313214123213
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merhaba TsubasaTR Ailesi,

Yıllardır beklenen, Nintendo DS'in en sevilen Tsubasa oyunu Captain Tsubasa: New Kick Off (Gekito no Kiseki) artık tamamen Türkçe! NES platformundaki modlama tecrübelerimi bu modern klasiğe aktardım ve oyunun her bir köşesini Türkçeleştirdim.
Manga ve Anime Kapsamı (Hikaye Nereye Kadar?):

Oyun, Tsubasa efsanesinin en ikonik iki dönemini eksiksiz kapsıyor:

Ortaokul Arkı (Junior High): Nankatsu'nun 3. şampiyonluk yolculuğu ve o efsanevi Toho finaline kadar olan süreç.

Junior Youth Arkı (Fransa Turnuvası): Japonya Milli Takımı'nın Avrupa seferi! İtalya, Arjantin, Fransa ve Batı Almanya (Schneider) maçlarının hepsi mevcut.

Oyun Hakkında (Neden Oynamalısınız?):

"I, Captain" Modu: Kendi oyuncunuzu yaratıp Tsubasa ile omuz omuza dünya kupasına yürüyebileceğiniz devasa bir mod.

NES'ten Farklı Dinamikler: CT2'deki sistemin daha canlı hali! Anlık hareketler, 5 ana istatistik ve stratejik "Eşya" sistemi.

3D Görsel Şölen: Drive Shot ve Tiger Shot gibi teknikler, anime kalitesinde 3D sinematik animasyonlarla işlendi.

Yamanın İçeriği:

Hikaye Modu (Episodes): Nankatsu Ortaokulu'ndan Fransa'daki dünya finaline kadar tüm diyaloglar Türkçedir.

Spiker ve Maç Atmosferi: Maç içindeki "GOOOL!", "Harika refleks!" gibi tüm spiker yorumları Türkçeye çevrildi.

Stratejiler ve Mesajlar: Özel taktikler, oyuncu kartları ve sistem mesajları artık ana dilimizde.

Önemli Teknik Not (Menü Grafikleri):

Oyunun ana menülerindeki bazı başlıklar yabancı dil kalmıştır. Bunun nedeni, bu kısımların metin dosyasından değil, doğrudan "Grafik Tile" (Resim) olarak işlenmiş olmasıdır. Ancak bu durum oyunun %1'ini bile etkilememektedir. Hikaye, diyaloglar, maç içi anlatım ve taktik ekranları tamamen Türkçe olduğu için oyun keyfinize hiçbir engel teşkil etmemektedir.
Teknik Detaylar:

Bu proje, İngilizce çeviri altyapısı temel alınarak hazırlanmıştır. Oyunun binlerce satırlık veri yapısı, NES modlamasındaki Python otomasyon mantığı kullanılarak titizlikle işlenmiştir. Metin kutularındaki satır atlamaları (<LINE>) ve etiketler (<END>) oyunun orijinal yapısına sadık kalınarak korunmuştur.
Teşekkür ve Saygı:

Orijinal Yapım: Yoichi Takahashi, SHUEISHA Inc. ve Konami Digital Entertainment.

Çeviri Altyapısı: İngilizce çeviriyi gerçekleştiren YuseiFD ve ekibine teşekkürlerimi sunarım.

Kurulum:

Paylaştığım linkteki .nds dosyasını doğrudan emülatörünüzde (DeSmuME vb.) veya R4 kartınız ile NDS cihazınızda çalıştırabilirsiniz.

Dikkat ! Linkleri Gormek Icin Yorum Yazmaniz Gerekmektedir. Gereksiz Spam Mesaj Atanlar Yasaklanacaktir. Emege Saygi Gosterdiginiz Ve Anlayisiniz Icin Tesekkurler

Herkese iyi oyunlar, Drive Shot’ınız kaleyi bulsun!
Yukarı Çık Cevapla

Bu Konudaki Yorumlar
Tsubasa NDS Efsanesi Artık Tamamen Türkçe! (Gekito no Kiseki %99 Çeviri) - Yazar: hakki212313214123213 - 22-12-2025, Saat: 05:21

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Captain Tsubasa Vol 2 Super Striker Türkçe (Sorunsuz Tam Sürüm) S.Carlos 389 72,907 30-08-2026, Saat: 19:14
Son Yorum: baba58
CT-2 Japonca'dan-Türkçe'ye Çeviri(By TsubasaTR.Net) Jun Misugi 1,330 131,208 30-08-2026, Saat: 19:13
Son Yorum: baba58
Captain Tsubasa J Get in The Tomorrow (Bütün Takımları açık olan oyunu paylaşıyorum) Ysy56 46 4,157 30-08-2026, Saat: 03:46
Son Yorum: Taidana
Captain Tsubasa: VS (GB) MompresaN 26 7,278 30-08-2026, Saat: 02:28
Son Yorum: tammam
Captain Tsubasa 2 English Roberto 28 7,508 29-08-2026, Saat: 13:01
Son Yorum: Mr.x

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:

Görüntüleyenler: