*

Oyunun karar verme mekanizması?

Bu konu; 7 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : cay.erdem4
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aynen CT2 'den bahsediyorum ama muhtemelen diğer oyunlarda da benzer algoritmalar kullanılmıştır.

Schneider'in şutu zaten kimi zaman önünde kimse duramazken kimi zaman Wakabayashi 72 lik el statı ile topu tuttuğu olabiliyor. Oyunun en gizemli şutu resmen Fire Shot.

Ct2 aslında bunları dediğim şekilde bence hesaplıyor. Her vuruş kesinlikle aynı değil. Sahanın neresinden çektiğine göre değişiyor. Ayrıca aynı yerden de hep aynı vurmuyor. Aynı vursa save load yaptığımızda sonuç hiç değişmezdi. Yine oyuncuların uçması veya topa değmesi vuruşu yavaşlatıyor bunu da çok iyi biliyoruz. Şut gibi kaleciler de her daim aynı etki ile kurtarışa çıkmıyorlar. Oyun da muhtemelen bunları hesaplayıp bir kanıya varıyor. Keşke bu hesapları bir görebilsek Gülümseme  Böyle olduğuna emin gibiyim.

Paslarda da durum bence aynı şekilde. Kimi zaman 12 statlı bir oyuncu pas arası yapabilirken 18 lik Tsubasa'nın boş gezdiği olabiliyor. Bu değişkenlik ya sahanın yerine göre değişiyor ya oyun tamamen random oynuyor.

Bunları bir keşfetsek başka bir seviyeye geçeceğiz.

CT2 sadece bir oyun değil gerçek bir şaheser. Sadece algoritması yeter.

Hocam elbette o kısmı okudum. CT2 tam çözümü okuyarak CT2'yi 3 kez bitirdim. Sınav yapsalar 95 alırım Gülümseme

Zagalo'nun şutu mesela dediğiniz örneğe uyuyor. 4 oyuncu + kaleci uçurup gol olduğu varken 3. oyuncuyu uçurup kesildiği veya 3 oyuncu ve kalecinin de uçtuğu ancak topun kesildiği senaryolar da mevcut. Bunların hepsini yaşadım. Bunların matematiğini yaşamak isterdim doğrusu.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla

Bu Konudaki Yorumlar
Oyunun karar verme mekanizması? - Yazar: cay.erdem4 - 09-08-2024, Saat: 21:22
RE: Oyunun karar verme mekanizması? - Yazar: Jun Misugi - 09-08-2024, Saat: 22:09
RE: Oyunun karar verme mekanizması? - Yazar: Hiena 2 - 09-08-2024, Saat: 22:16
RE: Oyunun karar verme mekanizması? - Yazar: cay.erdem4 - 10-08-2024, Saat: 22:14
RE: Oyunun karar verme mekanizması? - Yazar: Jun Misugi - 10-08-2024, Saat: 22:21
RE: Oyunun karar verme mekanizması? - Yazar: Hiena 2 - 10-08-2024, Saat: 23:22
RE: Oyunun karar verme mekanizması? - Yazar: Tsumax - 10-08-2024, Saat: 23:42
RE: Oyunun karar verme mekanizması? - Yazar: cay.erdem4 - 11-08-2024, Saat: 11:57

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:

Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi