*

YAKIN GÖRÜNÜM KALDIRMA İLE İLGİLİ YARDIMA İHTİYACIM VAR

Bu konu; 5 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : serious1571
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mesele şu: Sıradan bir oyuncuya yer gösterme tekniği ile mesela babington'a örneğin carlos'un mirage şutunu eklediğimizde carlos'un yakın görünümü çıkar. Benim yardıma ihtiyacım olan konu ise bunun gibi yakın görünüm olan şutları sıradan bir oyuncuya eklediğimizde yakın görünüm olmadan çekebilmek. Yani sıradan bir oyuncu ile mirage şut çekerken yakın görünüm olmasın. Banana shot çeker gibi yani. Ama bunu yaparken de carlos kendisi şut çekerken yakın görünümü silinmesin. Bunu yapmanın bir yolu var mı? Forumda araştırma yaptım ama bu konu ile ilgili açılmış tam, düzgün ve derli toplu anlatımlı bir konuya rastlamadım. Birisi tam bunu sormuş ama bir konu linki verilerek geçiştirilmiş. O konuda da doyurucu bir anlatım yok bununla ilgili. Sadece yakın görünümü olan oyuncuların görünümlerini birbiri ile değiştirmeyi ve tamamen herkesten kaldırmayı gösteriyor. Benim istediğim o oyuncunun şutunu başka bir oyuncu ile yakın görünüm olmadan çekmek bunu yaparken de diğer oyuncunun yakın görünümüne zarar vermemek. Umarım anlatabilmişimdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
You can access below link
https://tsubasatr.net/konu-drive-sutu-6-...kleme.html
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
Mirage Shot gibi yakın görünümü olan şutlarda cut-in, şutun kendi parçası değil; şut tetiklendikten sonra ayrıca çağrılan bir sahne. Bu yüzden bu şutu başka bir oyuncuya verdiğinde Carlos’un yakın görünümü de birlikte geliyor.
Forumda anlatılan çözümler genelde ya cut-in’i tamamen kapatıyor ya da oyuncular arasında değiştiriyor. Bunlar “Carlos çekince kalsın, başkası çekince olmasın” gibi bir davranışı sağlamıyor.
Teknik olarak bunun iki yolu var. Birincisi, cut-in çağrısından önce oyuncu ID kontrolü ekleyip Carlos dışındaki oyuncular için bu çağrıyı atlamak. Bu yöntem küçük bir ASM düzenlemesi gerektiriyor, tek offset’lik bir çözüm değil.
ASM ile uğraşmak istemeyenler için daha pratik bir alternatif ise, Mirage Shot’un animasyon/yörünge kısmını kopyalayıp cut-in’siz bir versiyon oluşturmak. Böylece Carlos orijinal Mirage Shot’u çekmeye devam ederken, diğer oyuncular aynı tarz şutu yakın görünüm olmadan çekebilir.

Mirage Shot’un yakın görünümü şutun kendisine ait değildir.
Bu şut tetiklendiğinde oyun ayrıca bir yakın görünüm sahnesi çağırır.
Biz burada Carlos’un Mirage Shot’una dokunmadan, yakın görünüm çağırmayan bir Mirage kopyası oluşturacağız.
Carlos:
  • Orijinal Mirage Shot → Yakın görünüm VAR
Sıradan oyuncu (Babington vb.):
  • Mirage kopyası → Yakın görünüm YOK (Banana Shot gibi akar)

1) Mirage Shot 2’yi Kopya Slot Olarak Kullanıyoruz
Oyunda Mirage Shot için iki ayrı giriş vardır.
  • Mirage Shot
    21D32 Ofseti
  • Mirage Shot 2
    21D34 Ofseti
Biz Mirage Shot 2’yi kopya olarak kullanacağız.
Carlos’un Mirage Shot’una dokunmuyoruz.

2) Mirage Shot 2’ye Mirage Görselini Bağla
21D34 Ofsetine gel.
Buraya Mirage Shot’un animasyon/yörünge pointer’ını yazıyoruz.
Örnek:
21D34 Ofseti : 81 AD

Bu kod Mirage Shot 2’nin:
  • Top yörüngesini
  • Şut animasyonunu
Mirage Shot ile aynı yapar.

3) Mirage Shot 2’de Yakın Görünümü İptal Et
Yakın görünümü olmayan şutlarda (Banana Shot gibi) bu kısım boş olur.
Mirage Shot’ta ise bu alan dolu olduğu için cut-in çağrılır.
Yapılışı:
Mirage Shot 2 girişinde, cut-in tetikleyen alanı Banana Shot gibi yapıyoruz.
Örnek anlatım:
XXXXX Ofseti : 00
YYYYY Ofseti : FF
Kodlarını girin.

Bu kodlar Mirage Shot 2 için:
  • Yakın görünüm çağrısını kapatır
  • Şutun Banana Shot gibi direkt akmasını sağlar
Burada önemli olan nokta:
Mirage Shot’un kendisine değil, sadece Mirage Shot 2’ye uygulanır.

4) Sıradan Oyuncuya Mirage Shot 2 Ver
Şimdi oyuncu teknik listesine geliyoruz.
Babington’un şut listesinde Mirage Shot kodu neyse, onu değiştiriyoruz.
Örnek:
Babington Şut Ofseti : B0 → B1

Burada:
  • B0
    = Mirage Shot
  • B1
    = Mirage Shot 2
Bu değişiklikten sonra:
  • Babington Mirage Shot 2 kullanır
  • Carlos hâlâ Mirage Shot kullanır

5) Sonuç
  • Carlos Mirage Shot çeker
    → Yakın görünüm VAR
  • Babington Mirage Shot çeker
    → Yakın görünüm YOK
    → Banana Shot gibi akıcı oynanır

Kısa Özet
  • Mirage Shot paylaşılmaz
  • Mirage Shot’un görseli kopyalanır
  • Yakın görünümü olmayan ayrı bir teknik oluşturulur
  • Carlos’un orijinali bozulmaz
Bu yöntem:
  • ASM gerektirmez
  • Yer gösterme tekniğiyle uyumludur
  • Forumda en güvenli çözümdür

Sayfamda kendi şutunu nasıl tasarlarsın adlı bir konu var o daha pratik bu çözümden kolay gelsin.
Yukarı Çık Cevapla
Peki bunu sizin anlattığınız biçimde özellikle şutu birebir kopyalayip cut-in kısmını iptal eden versiyon olarak yeniden nasıl ekleyebileceğimiz ile ilgili bir doküman var mı? Yoksa bu olay kimsenin yeterince ilgisini çekmediğinden araştırmaya değer gorulmeyip bununla ilgili bir içerik hiç olusturulmadi mi? Ben forumda öyle bir şey göremedim açıkçası. İşin ilginci mesela drive şutta yakın görünüm kullanan oyuncular olmasına rağmen sıradan bir oyuncuya bu şutu boş ofsete yer gösterip eklediğimizde örneğin tsubasaya ait veya diaz'a ait yakın görünüm tetiklenmiyor. Direkt yakın görünüm olmadan toninho gibi, jethrio gibi drive şut çekilebiliyor. Bence başka şutlar için de bu yöntem taklit edilebilir. Ancak nasıl yapılacağını tam olarak kavramış değilim.

Cevap için teşekkürler. Bu teknikler denemeye değer.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
Sorunuz oldukça teknik ve Captain Tsubasa 2 (CT2) rom hacking dünyasında sıkça karşılaşılan, "ASM (Assembly)" bilgisi gerektiren karmaşık bir durumdur. Ancak yüklediğiniz dosyalardaki verileri analiz ederek, ASM kodlamaya girmeden bunu nasıl "arkadan dolaşarak" (workaround) çözebileceğinizi anlatacağım.
İstediğiniz şey (Aynı şut kodunun, oyuncuya göre farklı animasyon göstermesi), oyunun standart motorunda doğrudan bir "tik" kaldırılarak yapılamaz. Çünkü oyun motoru şutu şöyle okur:
  • Mantık: "Şut ID'si 16 (Mirage Shot) seçildi" -> "Bu ID'nin animasyonunu çağır (Carlos Yüzü + Top Hareketi)."
Oyun, şutu kimin çektiğine bakarak animasyonun "yüz kısmını" iptal etme özelliğine varsayılan olarak sahip değildir.
Ancak, elinizdeki verileri kullanarak "Klonlama Yöntemi" ile istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.
Çözüm Yöntemi: "Sessiz" Mirage Shot Yaratmak
Carlos'un sinematiğini bozmadan, Babington'a sinematiksiz bir Mirage Shot eklemek için oyunda ikinci bir Mirage Shot yaratmanız gerekir.
 şu adımları izleyin:
1. Adım: Orijinal Mirage Shot Verilerini Alın
 Orijinal Mirage Shot verilerini not edin:
  • İsim: ミラージュシュート (Mirage Shot)
  • Hex ID:
    16
  • Adres:
    0x394DC
  • Güç (Power):
    90
    (Dosyadaki
    90 16
    verisine istinaden, güç ve şiddet değerleri)
  • Enerji (Guts):
    20
    (Hex) -> 32 (Decimal) gibi görünüyor, dosyada
    200
    yazar.
2. Adım: Kurban Bir Şut Seçin (Banana Shot Gibi)
Babington'ın kullanacağı, "yüzü olmayan" ama topu Mirage Shot gibi giden bir şuta ihtiyacınız var.
  • Banana Shot (
    14
    nolu ID) veya Drive Shot (
    03
    nolu ID) gibi sinematiği olmayan veya sadece topu gösteren bir şutu temel alabilirsiniz.
  • Eğer oyunda kullanmadığınız bir şut varsa (örneğin rakip takımdan birinin kullanıp oyuncuların asla kullanmadığı, ya da "Overhead Kick"in az kullanılan bir versiyonu), bunu "Babington'ın Mirage Shot'ı"na dönüştüreceğiz.
3. Adım: Yeni Şutu Düzenleyin (Hex Editör ile)
Burada amaç, seçtiğiniz "Sinematiksiz Şutun" (Örn: Banana Shot) özelliklerini, Mirage Shot ile aynı yapmaktır.
  • Top Yörüngesi (Ball Trajectory): Mirage Shot'ın en önemli özelliği topun kaybolup gelmesidir. Banana Shot'ın
    0x394D4
    adresindeki verileri ile oynamanız gerekebilir. Ancak en kolayı, Banana Shot'ın İsmini ve Gücünü değiştirmektir.
  • Güç ve Enerji: Kurban seçtiğiniz şutun (Örn: ID
    14
    ) güç ve enerji değerlerini, Mirage Shot'ın değerleri (Güç:
    90
    vb.) ile değiştirin.
4. Adım: Babington'a Yeni ID'yi Verin
  • Carlos'a: Orijinal Mirage Shot (
    ID: 16
    ) verin. (Yüzü çıkmaya devam eder).
  • Babington'a: Düzenlediğiniz/Klonladığınız Şutu (Örn:
    ID: 14
    - İsmini "Mirage Shot" yaptığınız Banana Shot) verin.
Böylece Babington şut çektiğinde oyun
ID: 14
'ü çağırır. Bu ID'nin doğasında "Yakın Çekim Yüz" (Cinematic) olmadığı için sadece top gider (Banana Shot animasyonu ile) ama ismi "Mirage Shot" yazar ve gücü Mirage Shot kadar olur.
Neden Doğrudan "Yüzü Kapat" Diyemiyoruz?
Bir şutun "Yüz gösterip göstermeyeceği" bilgisi, genellikle şutun kendi kod bloğunun (Assembly) içindeki bir "Pointer" (İşaretçi) ile belirlenir.
  • Mirage Shot
    kodu çalıştırıldığında, işlemci "Git ve Carlos'un yüzünü ekrana bas" komutunu içeren bir alt programa dallanır.
  • Bunu "Eğer Babington çekiyorsa basma" şeklinde değiştirmek için ROM'a "If/Else" mantığı ekleyen yeni bir ASM kodu yazmanız (Hack yapmanız) gerekir ki bu sadece hex değiştirmekten çok daha ileri seviyedir.
Özetle: En temiz çözüm, Mirage Shot özelliklerine sahip ama animasyonu Banana Shot (veya benzeri yüzsüz bir şut) olan yeni bir şut slotu oluşturup bunu Babington'a vermektir. Carlos orijinali kullanmaya devam edecektir.
Yukarı Çık Cevapla
3) Mirage Shot 2’de Yakın Görünümü İptal Et
Yakın görünümü olmayan şutlarda (Banana Shot gibi) bu kısım boş olur.
Mirage Shot’ta ise bu alan dolu olduğu için cut-in çağrılır.
Yapılışı:
Mirage Shot 2 girişinde, cut-in tetikleyen alanı Banana Shot gibi yapıyoruz.
Örnek anlatım:
XXXXX Ofseti : 00
YYYYY Ofseti : FF
Kodlarını girin.

Bu kodlar Mirage Shot 2 için:
  • Yakın görünüm çağrısını kapatır
  • Şutun Banana Shot gibi direkt akmasını sağlar
Burada önemli olan nokta:
Mirage Shot’un kendisine değil, sadece Mirage Shot 2’ye uygulanır.

Bu kısmı anlamadım tam olarak 00 ve FF kodlarını hangi ofsete yazacağız? Yeni oluşturduğumuz bu şutta cut-in tetikleyen alan nerededir? O kısım biraz askıda kalmış. 21D34 ofsetine 81 AD kodlarını girdim. Fakat devamını tam anlayamadım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
yakın görünüm belirmeden cyclone şut kullanmak tsubasa7.asd 3 90 19 dakika önce
Son Yorum: Wakasimazu Ken
cyclone şutunu kullammak istiyorum tsubasanın yakın görünümü olmadan tsubasa7.asd 2 67 11-08-2026, Saat: 08:47
Son Yorum: tsubasa7.asd
İstediğimiz kadar yakın görünüm ekleme nasıl olur Galatasaray SK 1905 0 89 28-06-2026, Saat: 02:16
Son Yorum: Galatasaray SK 1905
Yakın görünüm mantığı Metza5678 3 196 16-06-2026, Saat: 23:52
Son Yorum: Jun Misugi
Yakın gornum levin44 20 1,963 29-08-2025, Saat: 10:31
Son Yorum: RONALDO-GOAT-7

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:

Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi