Evet, biri diğerinden almış olabilir.
Ben bu Zhangjinihao hackleri Tecmo firması çalışanlarının yaptığını düşünüyorum. O kadar çok ve farklı özellikle eklenmiş ki bunlar için program yazmak çok zor olur diye düşünüyorum. Mesela bir ofsaytı eklemek için program yazmak pek mümkün olmayabilir. Mesela bugüne kadar birçok program yazıldı ve hepsinde genelde kadro değiştirme, forma rengi değiştirme, level ve enerji ekleme gibi normal eklenebilecek özellikle için program yazıldı. Ama mesela ofsayt olayı çok komplike bir iş. Mesela ofsayt için birçok farklı kategorilendirme yapılması lazım ve bunun program yazmak hepsini bir araya getirmek çok zor.
Yine mesela o yakın görünümleri eklemek çok zor. Çizmek ayrı zor birde eklemek çok zor. Mesela bir oyuncudan Satrustegui kopyala ile 10 kadar farklı takıma farklı isim, tip, yakın görünüm ve teknik ile ekleme yapılmış. Zagalo ve Nei gibi oyuncularda 4 - 5 farklı isim ve tip ile çoğaltılmış. Bu da zor bir programlama bilgisi ister. Ellerindeki program ile bir oyuncuyu seçip basit şekilde ismi bu olsun, şu tipi seçelim, şu tekniği verelim, şu yakın görünümü ekleyelim, şu güç değerleri olsun, şu taktikler ile oynasın gibi özellikleri hızlı bir şekilde ellerindeki program ile istedikleri oyuncu ve özellik için kullanıyorlardır. Ellerinde nasıl bir program var bilmiyorum ama her özellik için hazırlanmış komple bir program olmalı ve her şeyi basit ve hızlı bir şekilde ekleyebiliyorlardır diye düşünüyorum.
Yine takım sayısını çoğaltmada zor bir iş. Bunun içinde birçok farklı kategorilendirme yapılması gerekiyor. Takımlar arttırılıp, onlara özel oyuncular verme skill - enerji değerlerini ilk 33 maçta karşımıza çıkış sırasında olduğu gibi aynı şekilde ayarlama falan bunlar için özel yazılım yazmak ve eklemek zor görünüyor. Bunlar gibi bu iş için hazırlanmış bir program hazırlayıp bunları eklemek ne kadar mümkün bilmiyorum ama bana sanki firma çalışanları oyunu ürettikleri teknoloji ile bunu yapmışlar diye düşünüyorum. Mevcut çalışanlar veya firmadan ayrılmış olan ama ellerinde bu tür programlama yazılımlarını bulunduran eski çalışanlar yapmış olabilir diye düşünüyorum. Yıllardır severek oynanıyor ve onlarda sürekli youtube de ve sitelerde bu hack oyunlarına denk gelmişlerdir. Ve onlara gelen/yönlendirilen talepler olmuştur belki ve bunun üzerine alın size yeni bir çalışma dermiş gibi bu oyunu hazırlamışlardır diye düşünüyorum.