*

Captain Tsubasa Shin Serisi İzleme Etkinliği

Bu konu; 99 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Karl Heinz Schneider
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
7. Bölüm

Japonya güzel bir geri dönüş yapmayı başardı. Arjantin'in aksine daha yavaş, sindire sindire goller atarak eşitliği sağladılar.

Arjantin Tsubasa'nın Drive Shoot'una karşı çare bulmuş ama Japonya'nın en büyük gol silahı olan Hyuga'ya karşı önlem almamışlar. Bu Arjantin'in hatasıydı.

Nitta turnuvada en çok gole bu maçta yaklaştı, şutu direkten döndü.

Tachibanalar, Skylab Twin Shoot ile çok güzel bir gol attı. Kendilerini Japonya için feda ettiler. Yalnız Jito ikizleri nasıl fırlattıysa, ikizlerin ikisi de birebir aynı zamanlamayla taklalar atarak ayrı ayrı kale direklerine çarpıp sakatlandılar. Dil Çıkarma

Ama sonuçta Skylab Twin Shoot'u henüz tam anlamıyla çekemiyorlar, buna rağmen gol attılar. Ben Jito ve Tachibanaların antrenmanda bu şuta nasıl çalıştıklarını görmek isterdim.

Misaki maçta harika zamanlamalarda bulundu. Bir sürü kritik hamle yaptı. Oyunu iyi okudu ve bu zekasıyla yine harika bir zamanlama göstererek Jumping Volley ile gol atmayı başardı. Misaki maçın gizli kahramanıydı.

Durum 3-3 olduktan sonra Diaz tam sekiz kişiyi çalımlayarak gol attı. Çok efsanevi bir goldü. Bence CT tarihinde atılmış en iyi gollerden birisi bu goldür, maçın da en iyi golüydü. Resmen oyunlarda hile açmış gibi ilerledi. Açık Ağızlı Gülümseme

Arjantin'in Hyuga'ya karşı önlem almadığını söylemiştim, bunun cezasını yine çektiler ve Hyuga, Diving Head'le durumu tekrar eşitledi. Diaz'ın emekleri bir anda boşa gitti desem yeridir, Japonya'nın en büyük gol silahına karşı önlem almamak çok büyük bir hata. Barbas, maç öncesi Roberto'nun Tsubasa'yı övmesinden sonra sanırım Hyuga'yı unuttu.

Bu golden sonra Mikami en büyük kozunu ortaya koydu; Jun Misugi. Misugi'nin girmesiyle rüzgarı zaten arkasına alan Japonya iyice estirdi ve Misugi'nin harika golüyle maçta ilk defa öne geçti.

Maçın son atağında Diaz ve Pascal müthiş bir oyun sergilediler ama hiç ezberde olmayan bir şey oldu, Jito, Ishizaki'yi fırlattı ve Ishizaki Face Block ile golü kesti. Bence bu blok aşırı saçma ve abartıdır. Açıp tekrar izleyebilirsiniz, Diaz'ın şutu ağlara girmek üzere. O sırada Ishizaki ve Jito daha yeni taktiklerini uygulamaya karar veriyorlar. Kısacası Ishizaki'nin orada topa yetişmiş olması için ışınlanması gerek. Bunu normal olarak ancak şöyle durdurabilirler, Diaz şut çekmeden önce şutu çekeceği yeri tahmin ederler ve hemen bu taktiği uygularlar. Başka türlü normal bir açıklaması yok, Japonya'nın kazanması için saçma bir blok uygulanmış orada. Tabii bu benim görüşüm, katılmayanlar olabilir.

Maç bol bol hareketli, taklalarla, akrobatik hareketlerle geçen bir maçtı. Tsubasa ile Diaz'ın maç boyu mücadeleleri, akıl oyunları çok güzeldi. Tsubasa'nın verdiği akıl dolu paslar çok güzeldi. Tsubasa'nın, Diaz'ı taklit ederek üst üste taklalar attığı pozisyonda Diaz'ın sinirlenip akrobatik hareketlerle Tsubasa'ya yetişmesi ve Tsubasa'nın şutunu kesmesi çok güzeldi. Diaz ikinci kez Zenten Shoot'u çekeceği zaman Wakashimazu'nun da Zenten Shoot'taki gibi takla atarak topa atlaması ve Diaz topu ayağından çıkaramadan uzaklaştırması çok güzeldi. Kısacası maçta harika pozisyonlar yaşandı ve izlemesi çok zevkliydi. Maçın sonunda Diaz ve Tsubasa'nın formalarını değiştirmesi de güzel bir andı.

Son yorumumda şu olacak, evet maçı Tsubasa kazandı ama Diaz daha çok haketti. Çünkü Japonya'nın oyuncuları Arjantin'in oyuncularından daha iyi. Örneğin Diaz'ın yanında Hyuga yok, ani bir durumda oyuna girebilecek bir Misugi'leri yok, sahneye çıkıp gol atabilecek Tachibana Kardeşler'i yok, kalelerinde Wakashimazu kadar güçlü bir kaleci yok vs.. Örneğin Diaz = Tsubasa, Pascal = Misaki, Galvan = Jito desek, diğer tüm mevkilerin hepsinde Japon oyuncular daha iyi. Bu yüzden Tsubasa, Diaz'a göre daha avantajlıydı. Ve bence Diaz, Tsubasa'dan bir seviye daha iyi (o zamanlar).

@Hikaru Matsuyama 

Evet gerçekten maç boyu Tsubasa'yı faulle durdurmaya çalıştılar ama hiçbirinde kart almadılar. Hakemin kart vermesi için daha ne olması lazım acaba. Ama kartların etkili olduğu bir maç var bu turnuvada; Japonya-Fransa maçı.

Ben de oyunlarda (CT2'de) frikikten Eagle Shoot vurmayı seviyorum.

Bu arada aslında Misugi, İtalya maçında olsaydı Offside Trap ile İtalya'nın kontra atak golünü engelleyebilirdi.  Güzel

Bu seriyi çok sevmeme rağmen Wakashimazu'nun durumu senin gibi beni de üzüyor abi. Gereğinden fazla güçsüz resmedilmiş. Çok yavaş gelişim gösteriyor. Oysa Wakashimazu da Hyuga gibi harika bir ilerleme kaydedebilirdi, yeni bir özel kurtarış keşfedebilirdi. Eminim ki Wakashimazu böyle bir potansiyele sahipti ama Yoichi maalesef bu seride Wakashimazu'yu senin de dediğin gibi harcamış.
Yukarı Çık Cevapla

Bu Konudaki Yorumlar
RE: Captain Tsubasa Shin Serisi İzleme Etkinliği - Yazar: Karl Heinz Schneider - 20-11-2022, Saat: 22:09

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Captain Tsubasa Shin Serisi Türkçe Altyazılı İndir Karl Heinz Schneider 20 3,874 04-02-2023, Saat: 21:15
Son Yorum: theoden61
Kaptan Tsubasa Shin Serisi Altyazı İndir Bütün Bölümler AlphaT®.NET 14 3,230 11-03-2022, Saat: 15:20
Son Yorum: kiyuk
Kaptan Tsubasa'nın Uluslararası Gençler Şampiyonluğu Konuşması (Türkçe Altyazılı) knighTeen87 3 2,318 30-12-2020, Saat: 20:29
Son Yorum: knighTeen87
Captain Tsubasa Shin Serisi (1989) Türkçe Altyazılı İndir (Kapitanfansub) Cruijff 5 3,689 01-06-2020, Saat: 19:47
Son Yorum: Loreyens
Shin Captain Tsubasa OST Faixa 4 Moete Hero '89 mustaf 0 1,174 25-01-2017, Saat: 18:40
Son Yorum: mustaf

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:

Görüntüleyenler: