*

CT4 Hakkındaki Görüşlerim (Artılar - Eksiler)

Bu konu; 6 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : knighTeen87
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Selamlar herkese,

CT4 şimdiye kadar pek öyle detaylı şekilde bitirmemiştim. Ama oyunun %100 İngilizce yaması çıkınca farklı senaryoları öyküyü takip ederek bitirdim, o yüzden de fikirlerimi sizinle paylaşmak istedim. Bana göre oyunun artıları ve eksileri şöyle:

ARTILAR
+Rakip oyuncuların istatistiklerini oyun içinde istediğiniz an görebilmek çok güzel. Bütün oyun planınızı, kararlarınızı, hatta saha içi diziliminizi buna göre belirleyebiliyorsunuz.
+Maç içinde Savunmaya Çekil, Savunma Oyuncuları İleri Çıksın (Overlap), Takım Halinde Hücum (Advance) gibi komutlar verebilmek
+Taç atışında bile dizilim organizasyonu yapabilmek
+Karakterlerin ara videolarda yakın plan çizimleri çok iyi

EKSİLER
-Oyun inanılmaz seviyede hile yapıyor. Çok fazla şutunuz çizgiden çıkartılıyor, üstelik kimi zaman çizgiden topu çıkartan adam daha orta sahada olmasına rağmen. (Keşke bir kaç fotosunu çekseydim)
-Yapay zeka berbat. Rakip takımda süper şutu olan bir oyuncu varsa oyunun 90dk boyunca yaptığı tek şey sadece o adama pas verip süper şut çekmek oluyor. Halbuki eski oyunlarda pek çok farklı hücum organizasyonları olur, pek çok farklı oyuncu gol atmaya çalışırdı.
-Hava topu mücadeleleri berbat. Rakip savunmalara aşırı hava topu gücü verilmiş. Mauricio ile drive bicycle vuruyorum, isimsiz kıytırık savunma oyuncusu bile topu geçirmiyor. Pek çok süper şutu olan bir takımınız yoksa oyunu sizi sadece kaleciyi çalımlayarak gol atmaya zorluyor ve bu çok sıkıcı.
-Oyunun "Rakip kale şu an boş" demesine güvenip şut attığım 10 durumun 8'inde kaleci kalesine geçmiş oluyor, bariz yalan söylüyor oyun.
-Boşta kalan toplar için Compete olayını kim ekledi gerçekten merak ediyorum. Oyuncunuz Tsubasa gibi biri değilse %99 ihtimalle kaybediyorsunuz zaten, hiç bir anlamı yok.
-Rakiple çok nadiren ikili mücadeleye girebiliyorsunuz. Eski oyunlara nazaran aşırı uzun süre kovalamak zorunda kalıyorsunuz rakipleri, bu da seyirci kalmanıza sebep oluyor.
-Mark seçeneği çoğu zaman doğru çalışmıyor. Markaj yapmasını istediğim oyuncum çoğu zaman sahanın alakasız bir yerinde takılıyor, o yüzden artık hiç kullanmıyorum.
-Eski oyunlarda ceza sahası yanından ya da korner attığınız paslar orta kesmek (centering) olarak sayılırken bu oyunda normal pasa çevrilmiş. O yüzden sırf orta kesmek için bile en iyi oyuncularınızı kullanmak zorunda kalıyorsunuz.
-Süper vuruşlar aşırı guts götürüyor. O yüzden çok kullanamıyorsunuz. Stratto'nun max 560 canının olduğu oyunda 490'luk şut vermek tam bir saçmalık
-Ishizaki'nin Gammen Block'u inanılmaz güçsüzleştirilmiş. 400 güç harcayıp fail edecekse ben niye bu kadar uğraşıyorum?
-Öyküler tam bir futbol cehaleti ile yazılmış. Profesyonel oyuncular kafasına göre istediği takımlara gidip oynuyor, milli takımlarda o ülkenin mensubu olmayan adamlar oynuyor falan, tam komedi. Tsubasa'nın Brezilya, Hyuga'nın Meksika milli takımında ne işi var abi?
-Müzikler eski oyunlara oranla çok zayıf, müzisyenin değiştiği çok belli oluyıor.

SON SÖZ
Güzel fikirler olsa da saydığım sebeplerden ötürü 2. ve 3. oyunun çok gerisinde kalmış bence CT4.
[Resim: 1274.jpg]
Yukarı Çık Cevapla

Bu Konudaki Yorumlar
CT4 Hakkındaki Görüşlerim (Artılar - Eksiler) - Yazar: knighTeen87 - 16-02-2025, Saat: 20:07

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:

Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi