*

Kids' Dream Okuma Etkinliği

Bu konu; 221 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Karl Heinz Schneider
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
21. ve 22. bölümler

Tsubasa ve Hyuga arasındaki maç hemen hemen berabere bitti. Tabi Hyuga' nın da belirttiği gibi Tsubasa son iki müdahalesi ile Hyuga karşısında galip geldi. 

Geçen günkü gruptaki takım sayısı konusu da netleşmiş oldu; grupta 6 takım varmış ve herkes 5 maç yapıyormuş. Bu arada ben animeyi izlerken şampiyonlar ligi müsabakalarında olduğu gibi her grupta 4 takım var sanıyordum ve her ekip 3 maç yapıyor sanıyordum.  Dil Çıkarma Manga okumanın faydası... 

Shımabara ve Kıtayama da bu gruptaymış ama bunların maçlarını animede hiç göstermediler ve bunların bahsi hiç geçmedi sanırım. Yada ben kaçırmış olabilirim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
23. ve 24. bölümler

Hyuga' nın, Nankatsu' nın elenmesini istediği için Hanawa ile bilerek berabere kalma taktiğini yeni öğrendim. Animede böyle bir bilgi yoktu hatırladığım kadarıyla. Gerçekten güzel düşünülmüş bir taktikti. 

Ishizaki, ilk maç olan Nishigaoka maçında, Tsubasa' nın kendi kalesine doğru koşup sonra dönerek uzaktan şut çekme sahnesinde Tsubasa' ya ''hey nereye gidiyorsun, orası bizim kalemiz'' demişti. Bunu diyen Ishizaki, onca maçlık deneyimden sonra kendi kalesine gol attı. Dil Çıkarma  Neyse ki sonradan bunu telafi etti.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
23. Bölüm

Maçın başında Golden Combi, Tachibanalar'dan topu kaptı ve hemen ardından Tsubasa perdeyi açtı. Burada spiker Tsubasa'nın gol krallığında 1 golle Hyuga'nın üstüne çıktığını söyledi. Ama bunun olması pek mümkün gözükmüyor. Çünkü bu maçtan önce Meiwa tüm grup maçlarını bitirdi, Nankatsu ise son maçını daha yeni oynuyor. Yani Hyuga'nın daha fazla gol atmak için daha fazla süresi vardı. Ayrıca Hyuga, Tsubasa'dan daha iyi bir golcü. Bir de Nankatsu-Meiwa maçında ikisi de 5 gol atmıştı, geri kalan maçlarda Hyuga'nın güçsüz rakiplere karşı bolca gol atmış olması lazım. Ve Hanawa'nın 9 kişilik defansına karşı 5 gol atmış. Bir de bunu bilerek berabere kalarak yapmış, yani istese daha fazla atabilirmiş. Tsubasa ise Hanawa'ya bu maçta 2 gol anca atıyor. Yani gol krallığında açık ara Hyuga'nın önde olması lazım, bence Yoichi'nin Tsubasa'yı gol krallığında 1. yapma fikri yanlış karar.

Devre arasında Hanawa'nın koçunu göremedik. Sanırım antrenmanda "Tachibanalar atak yapacak, diğer tüm oyuncular defans yapacak. Benden bu kadar." deyip takımdan ayrılmış.  Dil Çıkarma 

Triangle Shoot çok özel ve özgün bir teknik. Tachibanalar'ın neredeyse tüm hareketleri çok güzel.  Gülümseme

24. Bölüm

Tachibanalar eşitliği buldukları golden sonra Triangle Shoot'u ikinci kez denemeyip bu kez bu vuruşun varyasyonu olan Acrobat Volley Shoot çekti. Triangle Shoot'u çıkaramayan Morisaki, nasıl olduysa öncekinden iki kat daha güçlü olan bu vuruşu yumruklamayı başardı. Bu bana çok saçma geliyor, öncekini rahatça yediyse bunda kıpırdayamadan yemesi lazım. Her neyse Morisaki hayatının kurtarışını yaptı, sonrasında Ishizaki topu kendi kalesine yuvarlardı. Adam 40 yılda olağanüstü bir işe imza atmıştı ne güzel, Ishizaki tüm hevesini söndürdü Morisaki'nin. Açık Ağızlı Gülümseme

Ama bir sürü kişi Ishizaki'ye kızarken Morisaki hiçbir şey demedi. İşte buradan ne kadar iyi biri olduğunu görüyoruz. Ayrıca Misaki ve Tsubasa'nın da takımlarını motive etmesi güzeldi.

Nankatsu'nun eşitliği bulmak için çok uğraştığı ama başaramadığı dakikalarda Ishizaki'nin pişman şekilde izlemesi üzücüydü. Matsumoto'nun pasını kesip, Misaki'nin attığı gole verdiği katkıyla üzerindeki baskıdan kurtulması güzel anlardı.  Gülümseme

@"Blade"

1983 animesinde Hyuga'nın bilerek berabere kaldığı bilgisi geçiyordu. 

@Hikaru Matsuyama

Alıntı: Bu arada, Nankatsu Koç'unun uyguladığı Tachibanalara karşı Öncelikle Tsubasa-Misaki ile Savunma ve Ardından Kontratak taktiğini ben başarılı bulduğum gibi bilhassa Super Striker oynarken de kullanıyorum (elbette orada bunu sadece Misaki ile yapabiliyorum) ve gerçekten işe yarıyor.

Evet burada Shiroyama çok başarılı bir taktik uyguladı. İlk yarı tamamen oyunu domine ettiler. Ama Shiroyama'nın yaptığı bir hata var (daha önce de bahsetmiştim), Ishizaki'yi ilk defa burada oyuna alması. İnsan elemelerde biraz sürer verir, takıma alıştırır, yedekte hazır durumda bekletir. Ama anca başka seçeneği olmadığı zaman oyuna alıyor. Haliyle ilk çıktığı maçta Ishizaki'nin hata yapması normal. 

Alıntı: Adamım Morisaki, Triangle Shoot kurtardı, kayıtlara geçelim lütfen.  Dil Çıkarma 

Küçük bir bilgi, o şut Triangle Shoot'tun farklı bir versiyonu olduğu için ismine Acrobat Volley Shoot deniyor.  Gülümseme
Yukarı Çık Cevapla
@Karl Heinz Schneider ben ikiz kardeşlerin hareketlerini begenmiyorum çok saçma geliyor hatta Sho s. nun counter sutu vurmasından bile saçma sanki direge felan çıkıp vurmalar..GülümsemeAyrıca bu şutlardan sonra çoğu zaman sakatanıp kendilerini feda ediyolar.
Bir nevi intihar şutu çekiyolar..Meksika maçında bu hareketler yüzünden daha oynayamadılar ayrıca Golden 23 de Avustralya maçındada bir gol için bu hareketlerle kendileri feda ediyolardı..

@blade ben de hatırlıyom küçük golcü(1983) hyuga yakıştıramadım Wakabayajhiden korkmuş gibi anlaşılıyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
Evet, sonradan animedeki hanawa maçını açıp izledim ve Hyuga' nın orada ''planım işe yarıyor'' dediğini duydum. Ama mangada takım arkadaşlarına söylediği bilerek berabere kaldım söylemini göremedim. Belki önceki veya sonraki bölümlerde geçmiş olabilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
25. Bölüm

Tachibanalar son dakikalarda Tsubasa'nın bir şutunu durdurdu. Aslında durum 2-2'ye geldikten sonra değil, 2-1 öne geçtikleri zamandan itibaren savunma yapabilirlerdi. O zaman belki Nankatsu en fazla 1 gol atabilir, böylece Hanawa gruptan çıkabilirdi.

Son dakikada Tsubasa havaya yükselmesiyle, Hanawa'nın tüm oyuncularının defans yapma durumundan kurtulmuş oldu. Çok zekice ve güzel Overhead Kick golüydü.

26. Bölüm

Hanawa golü yedikten sonra Tachibanalar son kez saldırmayı denedi ama başarısız oldular. Aslında Hanawa, Shimada'nın yaptığı gibi 10 kişiyle saldırsa daha iyi olurdu. Çünkü hem son dakika kaybedecek bir şeyleri yok, hem de Tachibanalar'a yardım ettikleri için gol atabilirlerdi. 

Tüm takımlar aynı binada kaldığından, kantinde tüm güçlü takımlar bir araya gelmiş oldu ve aralarında savaş çıktı.  Dil Çıkarma Hyuga'nın Matsuyama'ya vurmasından sonra Furano oyuncularının kaptanlarını savunmaları lazımdı. Nakanishi olaya erken dahil olsa, koca vücuduyla Hyuga'ya toslasa Hyuga nasıl karşılık verecekti acaba. Açık Ağızlı Gülümseme

Shiroyama maç öncesi takımına hücumu ciddiye almalarını, savunmadan ise fazla ödün vermemeleri gerektiğini söylüyor. Ama Nankatsu, maçın başında tüm oyuncularıyla atak yapıp başarısız oldu ve sonrasında kontra atak yiyerek defansları bomboşken golü kalelerinde gördüler. Shiroyama'yı dinlememenin sonucu. 

[Resim: 48kfzxv.png]

[Resim: kx9r0bu.png]

Devre arasında Naniwa oyuncuları Nakanishi'nin neyi var diye yakınıyor. Oysa Nakanishi elinden geleni yapıyor, defans hamlelerini bile Nakanishi'nin komutları ile sağlıyorlar. Diğer oyuncular sadece maçın başında Nakanishi'nin uzun pası sayesinde kafa golü atabildiler, o kadar. Onun dışında hiçbir şey yapamadılar. Birisi de Nakanishi için savaşmalıyız demiyor. Naniwa takımını kınıyoruz.  Dil Çıkarma

[Resim: eosjrep.png]

Tsubasa ceza sahasından Nakanishi'ye attığı golle Nakanishi'nin direncini kırmış oldu ve ardından Nankatsu peş peşe goller atıp maçı kazandı. Tıp kı CT2'deki Sao Paulo vs Gremio maçında Tsubasa'nın Drive Overhead ile Meao'yu avlaması gibi. Her ne kadar Nakanishi sonradan hatalar yapsa da, maçın başlarında takımını çok iyi idare etti. Daha iyi bir takıma sahip olsa işler değişebilirdi. Bu zamand Morisaki'den daha iyi. Çünkü birebirlerde güçlü, başarılı uzun degajlar yapabiliyor ve kaleden takımını yönlendirebiliyor. Tabii Morisaki de fena değil, hatta ilerde kendini geliştirerek Nakanishi'den daha iyi bir kaleci oluyor, ama bu zamanda Nakanishi daha iyi.

Hyuga'nın maç sonu Nankatsu'dan korkması çok doğaldı. Çünkü Nankatsu yenildiğinden beri daha iyi bir grafik çizmeye başladı ve Wakabayashi'nin katılacağı haberini aldı. Tabii sonrasında Kira, müjdeli haberi verdi; Wakashimazu geliyor. Haliyle şartlar eşitlenecek.

Wakashimazu benim en sevdiğim Japon oyuncu. Bu bölümde tek bir karede göründü, yakında bolca gözükeceği için sabırsızlanıyorum.  Güzel
Yukarı Çık Cevapla

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:

Görüntüleyenler: 2 Ziyaretçi