*

Nankatsu İlköğretim Okulu

Bu konu; 7 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Karl Heinz Schneider
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nankatsu İlköğretim Okulu, Captain Tsubasa manga serisinde yer alan bir ilkokul futbol takımıdır.

Nankatsu İlköğretim Okulu (南葛小学校)

Milliyet:
Japon

Kaptan: Ryo Ishizaki

Koç: Roberto Hongo

Lig: 25. Okullar Arası Yarışma, 26. Okullar Arası Yarışma

Başarılar: 26. Okullar Arası Yarışma Şampiyonu

İlk Görünüm: Captain Tsubasa - Cilt 1, Bölüm 1

Açıklama

Nankatsu İlköğretim Okulu, Shizuoka eyaleti, Nankatsu şehrinde bulunan bir devlet ilkokuludur. İlk başta, Ozora ailesi, futbol becerilerini geliştirmek için Tsubasa'nın özel Shutetsu okuluna gitmesini planladı. Ancak, Tsubasa'nın Nankatsu Şehrindeki ilk gününde meydana gelen bir dizi olaydan sonra, onun yerine Nankatsu'ya gitmeye karar verdi. Brezilyalı oyuncu Roberto Hongo da koç olarak katıldı. İki ismin katılmasıyla oldukça zayıf bir takım olan Nankatsu zamanla güçlenmeye başladı.

İlerleyen zamanlarda Nankatsu Şehrine taşınan Taro Misaki de Nankatsu'ya kaydoldu.

Tarih

Kids' Dream arc

Nankatsu çok zayıf bir takımdı. 25. Okullar Arası Yarışmada Shutetsu'ya karşı 0-30 yenilmişlerdi. 5. Tüm-Japonya Küçükler Futbol Turnuvasına katılamadılar. Shutetsu katıldı ve bu turnuvayı kazandı. Nankatsu ilerleyen zamanlarda Shutetsu ile bir hazırlık maçı yaptı ve bu maçı 0-10 kaybetti. Bu yüzden Shutetsu kaptanı Wakabayashi, Nankatsu'nun sahasını artık Shutetsu'nun B takımının kullanacağını açıkladı. Ama Nankatsu şehrine Roberto ve Tsubasa taşınmıştı. Ve onlar Nankatsu'ya katılmaya karar verdiler. Bundan sonra Tsubasa, Shutetsu B takımını ve Wakabayashi'yi bir düelloda yendi. Böylece Wakabayashi sahalarını kullanmalarına izin verdi ve Okullar Arası Yarışmada kapışacaklarını söyledi.

Roberto'nun koçluğu, Tsubasa'nın yetenekleri sayesinde tüm takım güçlenmeye başladı ve Shutetsu ile boy ölçüşecek hale geldi. Okullar Arası Yarışma günü geldi. Nankatsu ile Shutetsu maçının normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Ama bir mesele vardı, Ishizaki sakatlanmıştı ve yerine geçecek birisi yoktu. Bu yüzden Nankatsu şehrine yeni taşınan Taro Misaki katılmak istedi ve kısa bir şekilde hünerlerini gösterdikten sonra oynamasına izin verdiler. Uzatmaya giden maçta birer gol daha oldu ve maç 2-2 tamamlandı. İki takım da şampiyon ilan edildi.

26. Okullar Arası Yarışmadan sonra Nankatsu Şehri ulusal şampiyonaya tek bir karma takımla katılmaya karar verdi. Tsubasa, Misaki ve Ishizaki Nankatsu SC'ye takımının temsilcileri olarak katılmaya hak kazandı.

Stratejiler

Yetenekler: Tsubasa takımın kilit oyuncusu, çoğunlukla onun sayesinde kazanıyorlar ve diğer takımlar çoğunlukla onun yüzünden kaybediyor.

Antrenman: Roberto Hongo sayesinde birkaç hafta içinde inanılmaz geliştiler.

Ofansif: Tsubasa bir sweeper olduğunda, tek saldırı modelleri Tsubasa'nın Ishizaki'ye uzun bir pas göndermesidir, ancak Tsubasa fazla zaman kalmadığında hücuma geçebilir.

Paslaşma: Tsubasa ve Misaki birlikte paslaşmalar yaparak Shutetsu'ya hükmedebilirler.

Defansif: Tsubasa, takımın savunmasını güçlendirmek için sweeper olarak kullanılabilir.

Formalar

Ev Sahibi: Mavi yaka ve mavi omuz çizgili, uzun kollu, üzerinde siyah "南葛" (Nankatsu) yazılı beyaz tişört, iki mavi çizgili beyaz şort, üstte iki çizgili beyaz çorap.

Kaleci: Uzun beyaz çizgili, uzun kollu, üzerinde beyaz "南葛" (Nankatsu) yazılı siyah tişört, siyah şort ve beyaz çorap.

Sonuçlar

25. Okullar Arası Yarışma

Nankatsu İO 0 - 30 Shutetsu İO

Dostluk Maçları

Nankatsu İO 0 - 10 Shutetsu İO

Nankatsu İO 5 - 2 Nishigaoka İO

26. Okullar Arası Yarışma

Nankatsu İO 2 - 2 (uzat.) Shutetsu İO

Kadro

Oyuncular

1          GK          bilinmeyen isim

2          FW          Hiroshi Nagano

3          DF          bilinmeyen isim

4          MF          Manabu Okawa

5          DF          bilinmeyen isim

6          MF          Masato Nakazato

7          MF          Kenichi Iwami

8          MF          Tsuyoshi Oda

9          DF          bilinmeyen isim

10          FW[1]       Tsubasa Ozora

11          FW          Ryo Ishizaki ©

11          FW[2]       Taro Misaki

Personel

Koç: Roberto Hongo

Notlar

1. Tsubasa, Shutetsu İlköğretim Okuluna Karşı stoper/sweeper olarak başladı.

2. Misaki'nin önceden forması olmadığı için 11 numaralı formayı sakatlanan Ryo Ishizaki'den aldı.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
Vallaha güzel çalışma olmuş kankam ellerine sağlık
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
İnceleme için teşekkürler. 

Morisaki, Sutetsu ile birleşmeden önce bu Nankatsu kadrosunda yer almıyordu değil mi? Nankatsu ve Shutetsu birleştikten sonra takıma dahil oldu sanırım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
@"Blade"

Bu konu aslında retcon'landı diyebiliriz. İlk başta birleşmeye kadar Morisaki diye bir oyuncudan söz edilmiyordu. Sonrasında RT 2002 animesinde ilk olarak bahsettiler. En son olarak da Captain Tsubasa Memories manga serisinde Memories 2: I'm Wakabayashi Genzo bölümlerinde Morisaki Shutetsu takımında yer alıyor şeklinde gösterdikleri için, net bir şekilde Morisaki'nin Shutetsu oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz.
[Resim: hS4iDOk.png]
Yukarı Çık Cevapla
@"Blade"

ScoUnk gerekli bilgiyi vermiş zaten. Ben de ekstra bir şey söyleyeyim.

Bunun gibi merak ettiğin takımların kadrolarına, konu incelemelerime bakıp görebilirsin.

https://tsubasatr.net/konu-shutetsu-ilko...okulu.html

Mesela bu kadrodan Shutetsu'nun kadrosunu, Morisaki'nin olup olmadığını ve bunun dışında Shutetsu ile ilgili her şeye ulaşabilirsin. Sorularına böylece hızlı cevap bulabilirsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
Bende, Morisaki' nin Shutetsu takımında yer alıp, iki takımın birleşmesinden sonraki maçlarda yer aldığını düşünüyordum ama uzun zamandır seriyi takip etmediğim için emin olamadım. İkinize de verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Yukarı Çık Cevapla

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Nankatsu Ortaokulu Karl Heinz Schneider 10 1,544 24-05-2023, Saat: 21:51
Son Yorum: Hiena 2
Matsura İlköğretim Okulu Karl Heinz Schneider 0 431 15-10-2022, Saat: 11:57
Son Yorum: Karl Heinz Schneider
Nishimine İlköğretim Okulu Karl Heinz Schneider 0 381 15-10-2022, Saat: 11:23
Kasai İlköğretim Okulu Karl Heinz Schneider 0 284 10-10-2022, Saat: 21:31
Maebashi İlköğretim Okulu Karl Heinz Schneider 0 298 10-10-2022, Saat: 21:22