*

CT1 Oynama Etkinliği

Bu konu; 144 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Karl Heinz Schneider
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@ScoUnk 

Morisaki'nin ben de şu ana kadar iyi olduğunu düşünüyorum. @Retro Gamer'ın Morisaki sevgisi bu oyundan geliyor sanırım. Gülümseme
Yukarı Çık Cevapla
@Karl Heinz Schneider 
Oyunda verkaç yok, taç yok, köşe vuruşu yok, penaltı kazanma/yapma yok... kısacası oyunda yok yok.  Dil Çıkarma

@ScoUnk 
Tıpkı Super Striker'da olduğu gibi Hikui Ball (Alçak Top) ve Takai Ball (Yüksek Top) ifadeleri çıkıyor. Buna ilaveten şayet bu ifadeleri kaçırdıysan bile şut tercihi çıkıp tekrar onay için tuşa basman gerektiğinden oyuncunun aldığı topun yüksek mi (Heading) alçak mı (Volley) olduğunu görme şansımız oluyor. 

Aklıma gelmişken söyleyeyim; Tsubasa'ya top verdiğinde Kafa vuruşu ya da Vole vurmak yerine Diving Head ve Overhead Kick vurmayı tercih edersen daha iyi olur. Çünkü bu oyunda bu 4 vuruşun tamamı 80'er Guts götürüyor. Evet garip ama Overhead Kick & Diving Head, Heading & Volley'den daha etkili olmasına karşın aynı miktarda yakıt harcıyor.  Dil Çıkarma  
Diving Head demişken, benim belki size garip gelebilir ama bu oyunda en sevdiğim teknik olur kendisi. Belki fark etmemiş olabilirsiniz Izawa ve Ishizaki de Diving Head vurabilen oyuncularımız arasında yer alıyorlar. Izawa için tekniğin ismi cuk oturuyor da keşke Ishizaki için Ganmen Head olarak yazsalarmış.  Güzel  

Son olarak, Taki ile kanattan ilerleyip (çok zorlamadan elbette) Tsubasa'ya Centering yani Orta Açmak bu oyunda uygulanabilecek en garanti oyun şeklidir. Çünkü Centering yaptığınız zaman rakibin topu kesmesi çok ama çok zordur. Bu oyunda Super Striker, Koutei no Chousen vs diğer TECMO oyunlarındaki gibi oyuncularımızın illa ki ceza sahası içinde olması şart değil, bu alanın hafif dışında iken de Diving Head ve Overhead Kick vurabiliyorsunuz. 

[Resim: q2wdqrg.png]
Ben son saniyelerde beklediğim isim olan Takei'den golü yedim.  Overhead Kick direkte patladı ve bir tane Diving Head kaleciye takıldı maalesef.Kızgın - Sinirli
Herkese zorlu Azumaichi karşılaşmasında başarılar dilerim, Drive Shoot geldi haberiniz olsun ahali!  Yupi
| 12 | Eagle Shot | Eagle Shot Pass | Teppoumizu Tackle | Ball Keep Ability | Furano FC |
Yukarı Çık Cevapla
@Hikaru Matsuyama

Ishizaki için Ganmen Header olsaydı deyince aklıma Nijerya ve Japonya arasındaki hazırlık maçındaki Nijerya'nın attığı gol aklıma geldi. Hani Ochado topu bir adamın kafasına (sanırım Bobang'dı) doğru sert ve hızlı bir şekilde göndermişti, ve top kafasına çarpıp girmiştii. Ishizaki de Ganmen Header olsaydı muhtemelen böyle olurdu. Açık Ağızlı Gülümseme

Bu arada Ishizaki bu oyunda defansta çok işime yarıyor. Sağlam yapmışlar.

Taki ile kanattan ilerlemeyi çok yaptım. Asistlerin büyük bölümünü Taki yaptı. Tıpkı ana serideki gibi Taki'yi çizgi üstünde top sürme özelliğiyle kullanıyorum. Bu oyunda çok işe yarıyor. Gülümseme

Bu arada tekrar bir CT etkinliğiyle beraber olduğumuz için mutluyum. Gülümseme
Yukarı Çık Cevapla
@Hikaru Matsuyama

Tamam nerede yazdığını kaçırmışım, top havadayken yazıyormuş, videodan baktım şimdi. Bana bu oyunda Diving Head > Overhead Kick gibi geldi. Çünkü kafa ile vurduğum her şut girerken, röveşatayı yüksek oranla kurtarıyorlar.
[Resim: hS4iDOk.png]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
Benim deneyimlerime göre ise tam tersine Overhead Kick >> Diving Head. Hatta Overhead Kick > Drive Shoot bile diyebilirim. Abartı buluyorsan şayet özellikle Wakashimazu'ya gol atmaya çabalarken Drive şutun mu yoksa Röveşatanın mı daha etkili olduğuna dair kendi istatistiklerini tutabilirsin. 
Örneğin bugün oynadığım maçta 2 tane Overhead Kick ile gol bulabilmişken, rakip GK 2 defa Diving Head tuttu.  Güzel

...

Bu arada belki fark etmemiş olabilirsiniz diye ufak bir hatırlatma yapayım; Super Striker ve diğer pek çok CT oyununda rakibi çok oyuncumuzla yakaladığımızda defansif seçim yapmış olsak da şayet ilgili oyuncu hamle yapmamışsa (ondan önceki bir oyuncunun söz gelimi topu kaptığını varsayalım) Guts gitmezken burada maalesef gidiyor. Bu nedenle atıyorum Ishizaki ve Tsubasa ile rakibi yakaladığınızda Ishizaki'nin durumun icabına bakacağını düşünüyorsanız boş yere Tsubasa ile hamle yapmayın.  Güzel
| 12 | Eagle Shot | Eagle Shot Pass | Teppoumizu Tackle | Ball Keep Ability | Furano FC |
Yukarı Çık Cevapla
@Hikaru Matsuyama

Bu ikinci söylediğin şey çok önemliymiş. Bilmiyordum. Dikkat edeceğim.
[Resim: hS4iDOk.png]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Captain Tsubasa 5: Hasha no Shōgō Campione Oynama Etkinliği nadeltourahara 0 462 16-08-2025, Saat: 20:26
Son Yorum: nadeltourahara
Captain Tsubasa Oynama Etkinliği nadeltourahara 3 555 17-02-2025, Saat: 13:45
Son Yorum: nadeltourahara
Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği Karl Heinz Schneider 298 24,768 10-08-2024, Saat: 16:54
Son Yorum: Hiena 2
Captain Tsubasa IV: Pro no Rival-tachi Oynama Etkinliği ScoUnk 468 41,989 23-11-2023, Saat: 22:17
Son Yorum: Makoto Soda
CT2 Oynama Etkinliği Karl Heinz Schneider 321 34,681 02-10-2023, Saat: 22:51
Son Yorum: Can_dobro

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:

Görüntüleyenler: