*

512 Boş Ofset Yaması [Yeni]

Bu konu; 23 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Hiena
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bahsettiğin F010 bölümünü mü diyorsun yoksa 4CC0 lı bölümleri mi?

4CC0 li bölümleri diyorsun onu kodlarla bende yapıyorum. Hatta paylaşmıştım daha önce o kodları.

Zaten bu bölüm içinde bu geçerli. Mesela bu yamayı uyguladığımız zaman 4000C ofsetinde farklı kodlar oluşturuyor. F0 FF kodları yerine 81 C5 kodlarını oluşturuyor. Mesela bu 60000 sonrası oluşan kodlarla ilgili. Tabii sadece bu değildir bunun dışında farklı yerlerde de kodlar oluşmuştur. 4C XX XX gibi.

İşte o kodları bulduğumuz zaman mesela diyelim yamayı kaybettik yada bilgisayarımıza virüs bulaştı ve o programı sildi diyelim işte 4000C ve diğer yerlerdeki kodları girip sonrasında bu 60000 - 80000 arası kodları ekleme yöntemi hex editörde oyun üzerine yazarsak hiç o yamaya ihtiyaç kalmadan elle kodlar girip-yapıştırarak da bunu yapabiliriz. Tabi bunun için önce 60000 - 80000 arası kodları bir metin belgesine kaydetmemiz gerekiyor.

Bu yöntem dışında programı kaybetme ihtimaline karşı önceden bu yama ile hazırlanmış birkaç oyunu arşivleyip bir kenarda tutarsanız, bu sayede gerektiği zaman programa ihtiyaç kalmadan o önceden hazırladığınız hazır romları kullanabilirsiniz.
İmza:
Bu hesap kapatılmıştır ve artık kullanılmıyor. Hiena' ya özel mesaj göndermek isterseniz yeni hesabı olan @Hiena 2 hesabına özel mesajlarınızı gönderebilirsiniz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
(17-10-2016, Saat: 18:34)Hiena Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bahsettiğin F010 bölümünü mü diyorsun yoksa 4CC0 lı bölümleri mi?

4CC0 li bölümleri diyorsun onu kodlarla bende yapıyorum. Hatta paylaşmıştım daha önce o kodları.

Zaten bu bölüm içinde bu geçerli. Mesela bu yamayı uyguladığımız zaman 4000C ofsetinde farklı kodlar oluşturuyor. F0 FF kodları yerine 81 C5 kodlarını oluşturuyor. Mesela bu 60000 sonrası oluşan kodlarla ilgili. Tabii sadece bu değildir bunun dışında farklı yerlerde de kodlar oluşmuştur. 4C XX XX gibi.

İşte o kodları bulduğumuz zaman mesela diyelim yamayı kaybettik yada bilgisayarımıza virüs bulaştı ve o programı sildi diyelim işte 4000C ve diğer yerlerdeki kodları girip sonrasında bu 60000 - 80000 arası kodları ekleme yöntemi hex editörde oyun üzerine yazarsak hiç o yamaya ihtiyaç kalmadan elle kodlar girip-yapıştırarak da bunu yapabiliriz. Tabi bunun için önce 60000 - 80000 arası kodları bir metin belgesine kaydetmemiz gerekiyor.

Bu yöntem dışında programı kaybetme ihtimaline karşı önceden bu yama ile hazırlanmış birkaç oyunu arşivleyip bir kenarda tutarsanız, bu sayede gerektiği zaman programa ihtiyaç kalmadan o önceden hazırladığınız hazır romları kullanabilirsiniz.

4cc0 olayını evt kodlarla yapyrz sizaten senden öprenmştm f010 olqyınıda kodlarla yapyrm yama yok yane işin kötü tarafı f010 olayını yaptğmz zaman oyun tek maçlk olyo yane hani kaybettk diyelim bücür çıkyo ya anında oyun kitlenyo kazandgmzdada kitlenyo ama o sorunu buldm şükür 3 tane boş bölümüde kullanabilyrm dedğim gibi 4cc0 f010 ve c600
[Resim: ZOQ4Xa.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
iyi buna sevindim.

Gerçi bu yeni bölümle beraber bu 4CC0 - 6000 arası bu iki bölüm bize yeterde, olur da belki çok uzun ve fazla animasyon kullanırız işte o durumda da o diğer bölümlere de ihtiyaç olacaktır.
İmza:
Bu hesap kapatılmıştır ve artık kullanılmıyor. Hiena' ya özel mesaj göndermek isterseniz yeni hesabı olan @Hiena 2 hesabına özel mesajlarınızı gönderebilirsiniz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
Aynen abi
[Resim: ZOQ4Xa.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
Arkadaşlar bu paylaşımı yaparken bahsetmiştim; bu tür yama programları ile eklenen özellikler hex editörü açtığımız zaman belli yerlerde kod gurupları oluşturuyor diye.

Daha öncede biliyorsunuz 4CC0 lı bölümleri gösteren yama programının oluşturduğu kodları paylaşmıştım.

İşte şimdi size 512 yama programının hex editörde bu yamanın aktif olmasını sağlayan kodları paylaşacağım.

Aşağıdaki link içerisinde 4 farklı bölümde oluşan kodlar var.

Ofsetlerimizden hemen 1. si 05 ofsetindeki 20 kodu oluyor.

2. si 14ED ofsetindeki 00 kodu. Gerçi bu kodu değiştirsek bile bu duruma pek etkisi olmuyor ama 60000 - 80000 arası 00 00 diye sıralanan kodlarla ilgili olabilir.

3. ofset de bu 66010 ile 68000 arasındaki bölümleri aktif eden, o bölümleri belirleyen kodlar oluyor. 3C591 ofsetinde oluşuyor bu kodlar.

4. de 4000C ofsetindeki 81 C5 ki bu da 3C591 ofsetini gösteriyor. Yani her boş bölümde oluşan kodlar için o bölümlerin başlangıçında bu tür yer gösterme ile kodlar oluşuyor.

4CC0 lı bölümler için 48C7 ofsetindeki 4C 38 A1 kodlarının oluşması ve bu kodlarında 4148 ofsetini göstermesi gibi.

İşte bu şekilde artık yama programına ihtiyaç duymadan verdiğim kodları oyununuza ekleyerek de bu boş bölümleri aktif edebilirsiniz.

Olur da programı kaybettiniz veya bilgisayarınıza virüs bulaştı ve bu programı sildi; işte bu durumda verdiğim kodları kullanarak bunu aktif hale getirebilirsiniz.

Ek Dosyalar
.doc   512 yama oluÅŸan kodlar.doc (Dosya Boyutu: 449.5 KB / İndirme Sayısı: 6)
İmza:
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
link kırık yanlız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
CT2 Türkçe Karakter Yaması NanoBasa 11 3,694 25-12-2025, Saat: 23:16
Son Yorum: Wolverin
boş ofset yaması Askerullah 11 1,057 28-08-2024, Saat: 16:06
Son Yorum: Ysy56
CT2 - [4CC0 - C600 - F010 - 119C0] Boş Ofset Yaması bakgal 17 1,688 16-08-2024, Saat: 11:15
Son Yorum: Ysy56

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:

Görüntüleyenler: