*

Captain Tsubasa 2 Hack By Zhangjianihao V10 Türkçe Bölüm 4

Bu konu; 13 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Jun Misugi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
#1
Captain Tsubasa 2 Hack By Zhangjianihao V10 Türkçe Çevirili Hiena tarafından Türkçe ye çevrilen Zhangjianihao V10 da önce Japonya Asya Cup mücadelesinde Dünya Kupası öncesi Asya kupası nı kazanmaya çalışacağız yeni karakterler ve takımlar yeni hareketler ve stratejiler artırılmış zorluk seviyeleri ile bizleri heyecanlı maçlar bekliyor
#captaintsubasa2hack ,#onurepiktsubasa ,#Zhangjianihao ,#captaintsubasa2024,

Captain Tsubasa 2 Hack By Zhangjianihao V10 Türkçe Bölüm 4
CT-2 Hack Nasıl Yapılır?

TsubasaTR Hackleri


TR.Net'i Youtube semalarına taşımış bulunmaktayız 
tsubasatr.net Her yerde peki ya sen nerdesin?
[img][Resim: mkVGaR.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#2
İran maçında süre 00:00 dayken kilitlenme nedeni Misugi’nin ofsayt taktiği ile alakalı değil. Zaten onun o sahnesindeki diyalogu yeni gördüğüm için çevirmemiştim. Ondan kaynaklı değildir. Tachibana kardeşlerin pas kesmesi ile alakalı olabilir. Türkçe çevir romlarında normalde süre 00:00 dayken verkaç yaparsak ve hakem saatine bakarsa, oyun donuyordu. Ben onu yıllar önce çözmüştüm. O hakemin uzatma dakikaları yazısı ile ekrana geldiği diyalog da araya FC 01 kodu fazladan eklendiği için bu hata oluyordu ve ben onu kaldırınca sorun düzelmişti. Bu oyunda da bunu uyguladım ve bir maçında verkaç sırasında süre 00 dayken kilitlenmedi. Ama tachibana’ların pas kesmesinde süre ile alakalı benzer bir durum olabilir. Ona bakıp çözmeye çalışacağım.
Bence sen ilk yarı ve 2.yarıda süre son bir dakika içindeyken mesela süre 00:30 olduğunda save al. Her ihtimale karşı bunu alırsan, bu sayede bir sorun olursa kaldığın yerden başlatırsın. Bunu her maçta yap bence.       

Bir arkadaşımız cheatte Suudi arabistan kalecisi isminin İngilizce olduğunu  olduğuu ve bunun saçma olduğunu belirtmiş. Ama tsubasa wiki sitesinden bakarsanız, orada Diayea diye geçiyor. Belki bu, Diyar ismi olabilir. Abdullah da Aboudura olarak çıkıyordu ve ben onu Abdullah olarak girdim. Diayea ismini de Diyar olarak kullanabilir aslında. 

Çin maçından sonra Lee kardeşler ile yapılan ara sahnedeki konuşmalar bu oyunda kaldırılmış. Sanırım onlardan daha iyi olan yeni oyuncular varken bunu uygulamak istememişler.

Wakabayashi'yi de deneseydin, belki onu da oyuna alabilirsin. İran maçı itibariyle Aoi ile beraber level atladı ve sürekli her maçta level atlıyor. Adeta beni oyuna al diyor. Dene bence oyuna alınabilir belki.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#3
Misugi'nin ofsayt taktiğindeki konuşmayı da çevirebilirsin abi
Bu 00:00 sonrası hakemin saate baktığı an ve maç uzatmalara gidince uzatmalardaki bitiş anı baya sıkıntılıydı 
Sen de istersen bu hackte de Misugi'nin ofsayt taktiğini ve Tachibanaların skaylab hareketlerini yakın görünümler ile ekrana geldiğindeki yazıları kontrol edebilirsin sanırım yazı ile alakalı bir şey
Bazen oyun bir iki saniye drop yiyor yani durup hızlanıyor ama milisaniyelik bir olay ondan dolayı da bazen donmalar yaşanabilir

Sürekli save-load yapmayı sevmiyorum maç sonu yeterli fazlası izleyenleri de sıkar
zaten hem Furano maçında hem de buradaki İran maçında oyun 2 kere dondu ve 
gerçi bu donmalar normal çok fazla özellik eklenmiş ve ister istemez bazen yaşanabiliyor keşke oyunun son saniyesi olmasaydı


İsimler ülkelere göre farklılık gösterebiliyor abi misal Captain Tsubasa bizde Küçük Golcü diye çevrilmiş başka ülkelerde Oliver benji
captain majeed gibi farklı isimleri de var.
Hele Pokemon'un bir azeri dublajına denk gelmiştim gülmekten bayılıyordum

Çin maçı sahnesi üzdü 

Wakabayashi oyuna girmiyor nedense seçemiyoruz bile.

Bazı arkadaşlarımız da aynı senin dediğin gibi Aoi'yi böyle açabiliriz abi dediler tekrar Japonya maçını denedim 2 kere birinde Tsu gol atamadı ikincisinde atıp Aoi sahnesi çıktı buraları da çevirebilirsin ama maç devam etti gerçi ben hızlandırarak oynadığım için skor farkı vardı

Oyundaki eksiklikleri görmek güzel böylece sen de sorunları düzeltebiliyorsun bu haliyle bile oynarken keyif veriyor
CT-2 Hack Nasıl Yapılır?

TsubasaTR Hackleri


TR.Net'i Youtube semalarına taşımış bulunmaktayız 
tsubasatr.net Her yerde peki ya sen nerdesin?
[img][Resim: mkVGaR.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#4
Misugi' nin ofsayt taktiği sırasındaki yazıları zaten çevireceğim. Daha önce bunu görmediğim/bilmediğim için çevirmemiştim. Bunu not aldım ve bugün Wakashimazu'nun özel kurtarışları sırasındaki yazılar, shutetsu trio sırasındaki yazılar ve Shingo Aoi' nin maça girişi sırasındaki yazılar ile beraber bunları çevirip ekleyeceğim. Sonra sana güncel versiyonu gönderirim ve onun üzerinden devam edersin.
 
Evet, süre 00:00 dayken bazı teknikler yapılırsa hata verebiliyor. Verkaç sırasında süre bittiğinde yaşanan sorunu daha önce çözmüştüm ama bunun dışında başka durumlarda da bu olabilir. İngilizce ve Türkçe çeviri yapan kişiler, yazıları sığdırmak için bazen hesap etmeden FC 01 gibi önemli ayar kodlarını, ya kaldırıyor yada kaydırıyorlar ve bundan dolayı bu hatalar oluyor ne yazık ki. 

Sadece ilk yarı ve 2.yarının son saniyesinde yapmış olacaksın ve bunu yaparken izleyicilere, bundan (hata olması ihtimalinden) kaynaklı yaptığını belirtirsen sorun olmayacaktır. Çok nadirde olsa bu kadar uğraşıp son saniyede başa dönmen daha sıkıntılı bir durum bence. 

Evet, isimler ülkelerin dillerinde farklı telaffuz edilebiliyor. Alexander-İskender, Ayzek-Ishak gibi... 

Wakabayashi hala girmiyorsa o zaman o gizli karakterlerin girişine dair bir bilgiye göre RJ7 maçında oyuna girebilir. Yada o maçtan sonra...

Aoi ara sahnesini bugün çevireceğim. Ama ilginç olan ben 2 gün önce bunu denediğimde 2.yarının 14.dakikasında bu sahne girdi ama daha farklı başladı. Aoi'den sonra tsubasa konuştu, sonra Misugi ve Akai konuştu. Ardından Roberto, Misaki konuşmaları ile Tsubasa - Sanae parktaki konuşma ile devam edip uçak havalandı ve suriye maçına geçti. 4-1 iken bu sahne girmişti. Acaba skora göre mi bu durum oluyor diyeceğim ama sanmıyorum. Belki hile kodu ile açtığım için olmuştur. Baştan başlayıp gidersek veya şifre ile açarsak sende olduğu gibi maç devam eder sanırım. Bunu şifre ile tekrar deneyeceğim. 

Evet, bu açıdan iyi oldu. Hiç bilmediğim sahneler varmış ve senin oyunun ile bunları görüp çeviriyorum. Tabii bu paylaşım süresini biraz daha uzatmış oldu ama arkadaşlarımız azda sabrederse daha sorunsuz hali ile oynayabilecekler. Yoksa sürekli güncelleme yapmak gerekecekti.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#5
Tsubasa'nın Drive-Tiger için sinirlenme sahnesini unutmayalımGülümseme
İlk defa bir hack Türkçe'ye çevriliyor.Verdiğin emekler gerçekten takdire şayan.Türkçeleştirme tamamen bittiğinde artık bu versiyonun üzerine de hack oyunları yapabiliriz özellikle maç başındaki 2 özellik ekranı(Ofsayt ve oyun zorluğu) işi farklı bir seviyeye taşıyor.

İstersen 2019'daki çeviri dosyasından da faydanalabilirsin abi oradaki kodlar da FC 01'e dikkat etmiştim.

Belki de bahsettiğin gibi yapmak daha faydalı olabilir unutmadan not edeceğim

Wakabayashi ve Hino RJ7 maçında takıma gelecekler sanırım Kadro alternatifi takıma ivme kazandıracaktır özellikle Asya Cup maçlarında sadece 2 kez Toho'ya kaybettiğim için level anlamında rakipler arasındaki fark çok bariz ve Neo Tiger-Drive Overhead gibi gol silahları da adeta güç kaybetmiş ve normal şut gibi yakalanıyor yumruklanıyor

All Star Japonya maçını tekrar tekrar oynayarak farklı senaryolar görebiliyoruz sanırım bunu not edeyim

Bu çeviriler çok fazla sürmez gibi.Zaten birçok sahneyi çevirdiğin için işin daha kolay.
Bu çeviriler dışında tam olarak neler kaldı?
CT-2 Hack Nasıl Yapılır?

TsubasaTR Hackleri


TR.Net'i Youtube semalarına taşımış bulunmaktayız 
tsubasatr.net Her yerde peki ya sen nerdesin?
[img][Resim: mkVGaR.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#6
Onu biraz evvel çevirdim.  

Misugi, ofsaytı uygularken ''Çocuklar, hadi şunu yapalım'' diyor. Tabi ben sığacağı şekilde Millet, hadi yapalım olarak girdim.  girdim.   

Teşekkür ederim. Evet, bu oyundaki yakın görünümler ile bazı şut animasyonlarının kodlarını bulup oyuna eklemeyi hep istiyordum ama kodları araştırınca 8-10 kadar farklı yerde birçok birbiri ile bağlantılı olan özellik kodları olduğunu görünce, kodlarla ekleme işinin imkansız olduğunu anladım. Ki bunu yapsak bile oyundaki gibi birçok şeyi farklı yere taşımak gerecekti. Oyuncu, takım, teknik ve kupa isimlerini farklı bir yere, sonra animasyonları farklı bir yere, forma renklerini farklı bir yere, maç diyalogları farklı bir yere, maç öncesi bilgi ekranındaki teknikleri farklı bir yere olmak üzere daha birçok özelliği farklı bir yere taşımak gerecekti ki bunu hatasız yapmak çok ama çok zor. O yüzden bunun üzerinden bir çalışma yapmak istemiştim. Yakın görünüm ve animasyon dışında her şeyi orijinal haline getirip bu şekilde bir çalışma yapmak için 3 yıl önce tüm özelliklerin kodlarını bulup dökümanlar halinde arşivledim ama format ile tüm bilgileri kaybetmiştim. Ki zaten öncesinde maç içi diyalogları bulup çevirmek ve ara sahneleri çevirmek zor olacağı için formattan bir süre önce bu projeden vazgeçmeyi düşündüm ve araştırmaları/çalışmayı kestim. 2 ay sonrada format ile tüm bilgiler gitti. zaten. Şimdi bu çeviri işini yapınca, aslında ara sahne ve maç içi diyalogların çevirisinin hiç zor olmadığını anladım.  İş işten geçtikten sonra tabii... Dil Çıkarma      

Sizin, Japonca'dan Türkçe'ye çeviri romunuzu mu soruyorsun? Oysa eğer ona da bazı kritik diyaloglarda bakıyorum. Sen nasıl girmişsin, önceki çeviri yapanlar nasıl girmiş karşılaştırıyorum bazen. 

Bu arada Shingo Aoi ile boşuna uğraşmışız. Bende şimdi şifre ile Kuzey kore maçını açtım ve kadro değişikliği bölümünde 2 kez sağ yön tuşuna basınca o ve Akai' nin olduğu bölüm açıldı. Rahat bir şekilde oyuna alabiliyormuşuz. Boşuna Allstar Japonya ile son 15 dakika olayına girmişiz.  Dil Çıkarma Tabi farklı senaryolar olur mu bilmiyorum. Belki dediğim gibi bendeki durum hile kodu ile açtığım için olmuştur. O şekilde hile kodu girdiğimizde 0026-01-0F orada aktif olduğu için bu durum olmuş olabilir. 

Wakabayashi' nin katılması iyi olacaktır. Hino RJ7 maçından sonra kadroya giriyor muydu? 

Sen zor modu seçtiğin için öyle. Yoksa bu kadar rahat şutlarını kurtaramazlardı. 

Wakashimazu'nun kurtarışları sırasındaki diyaloglar, sonra Shutetsu trio sırasındaki diyaloglar, Aoi - Tsubasa twin şutundaki diyalog, Müller'in özel kurtarışı sırasındaki diyalog, Aoi'nin Sao paolo - Japonya maçında oyuna girdiği sahnede yer alan diyaloglar, Japonya - tayland maçı gibi yeni eklenen maçlardaki yendiğimiz zaman spikerin Japonya, Almanya' yi yendi bilgisinin çıkması gibi diyaloglar var. Bu bazı yeni maçlarda oluyor. Bunu bugün halletmeye çalışacağım. 

Bunun dışında hex editörde çevrilmemiş bazı yazıları görüyorum. Mesela 51000 ve 6C000 lı bölümde kendisinden önce ve sonra çevrilmiş diyaloglar varken orada inkaraz, michiossay gibi yazılar görüyorum. Daha önce bunlara benzer yazıları defalarca çevirdiğim için bunların hemen bir ara sahne veya maç içi bir diyalog olduğunu anlayabiliyorum. Ama hangi maçta hangi sahneye ait olduğunu bilmiyorum. Artık sen oynadıkça görürsek düzeltim. Bende arada bazı yeni takım ve teknikleri, sahneleri açıp deniyorum ve çevrilmemiş bir yer var mı kontrol ediyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
CT2 Heroes by Heroy (Hack) Gameplay video Ysy56 0 27 Dün, Saat: 13:21
Son Yorum: Ysy56
Ney vs Riberio Palmeiras Corinthias Who is the better captain? Jun Misugi 3 330 24-07-2026, Saat: 17:37
Son Yorum: Uzman1010
Nankatsu Shimizu Captain Tsubasa 2 Shin Super Striker Jun Misugi 30 3,274 24-07-2026, Saat: 11:10
Son Yorum: okanemrah
Captain Tsubasa 2 Super Striker ASİA S. vs Brazil Part 6 (FİNAL) Ysy56 0 47 22-07-2026, Saat: 13:45
Son Yorum: Ysy56
Captain Tsubasa 2 ASİA S. vs Germany Part 5 Ysy56 0 36 22-07-2026, Saat: 12:02
Son Yorum: Ysy56

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:


 
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi