*

Kırmızı Kep Captain Tsubasa 3 Serisine Başladı!

Bu konu; 18 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Karl Heinz Schneider
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@Karl Heinz Schneider 

Ben de senin gibi bu arkadaşı CT2 ile tanıdım ve o günden beridir takip ediyorum.
Bildirimi görür görmez izledim.
[Resim: GxL9GX.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
Yorumlarınız için teşekkür ederim. 

Bu oynadığım İngilizce versiyonda inanılmaz hatalar var. Japonca aslından çok uzak, uydurma diyaloglar ve maç öncesi bilgilendirmeleri de resmen sallamışlar. Bu da beni biraz zorluyor açıkçası. @Hikaru Matsuyama sağolsun onun dökümanından faydalanarak orjinale uygun oynamaya çalışıyorum. Yine de her diyalogu yeniden çevirip kontrol ediyorum, eklenecek ya da düzeltilecek bir şey varsa diye. Ayrıca oynadığım İngilizce versiyonda maç penaltılara gittiğinde oyun donuyor maalesef. Maç şayet penaltılara giderse, oyunu kaydedip, orjinal Japonca rom'la penaltıları oynayıp, penaltılar bitince yine İngilizce'ye döneceğim. Donma, çökme gibi sorunları düzeltmese de 2. bir İngilizce rom buldum, en azından ilk bölümde gördüğünüz "Fake" yerine "Dribble" gibi doğru ifadeler kullanmışlar. 3. bölümden sonra o versiyona geçeceğim.

Bu arada oyunu Türkçe'ye çevirebilir miyiz diye de çok araştırma yaptım bugün, biraz yol da katettim ama çok karışık ve zahmetli duruyor. Keşke zaman ayırabilsek de şöyle kusursuz bir Türkçe çeviri yapabilsek.
Yukarı Çık Cevapla
@Kırmızı Kep

Ben, oyunu Türkçeleştirme ile ilgili ilerde girişimlerde bulunabilirim. Tabii oyunu 2009 lardan bu yana oynamadığımdan çoğu şeyi unutmuşum. Çeviriden önce tekrar oynamam lazım. Gerçi senin videolarını baştan sona izlersem buda yeterli olabilir. Ayrıca kayıtlı kalacakları için istediğim zaman o maçın videosunu açıp değerlendirme yapabilirim. Bilgi ekranları, ara sahneler, maç içerisindeki diyaloglar nerede yer alıyor, bunları senin videolardan kontrol ederim ve ona göre çeviririm. Ayrıca belirttiğin gibi @Hikaru Matsuyama nın analizli çeviri paylaşımını da burada rehber olarak kullanırım ve bu şekilde daha hızlı ilerleyebilirim. 

Şuan Çin'lilerin yapmış olduğu CT2 Zhangjianihao Hack V10 versiyonunu Japoncadan Türkçeye çeviriyorum ve onu 1 ay içerisinde bitirebilirsem sonra CT3' ün çeviri işine bakabilirim. Ayrıca bu hack oyunun çevirisi bittikten sonra Final Evolution ve Shin Super Striker oyunları tarzında anime ve manga uyumlu yeni hack çalışmaları düşünüyorum. Ayrıca oyuna ofsayt ekleme, 2.yarı kale değişimi, şutların arada auta çıkması, sarı kart ve kırmızı kart ile oyundan atılma ve Türkçe Spiker Modu gibi özellikleri orijinal oyuna ve hack oyunlarına ekleme gibi araştırmalar ve çalışmalar yapmayı düşünüyorum (bunlara dair elimde bazı veriler var bu arada). Bunları yapabilirsem belki sende istersen, bu oyunlarında video serisini kanalında paylaşırsın ve CT2 deki bu yenilikler daha fazla kitleye ulaşmış olur.

CT3'ü Türkçeleştirmek ile ilgili bir çalışmaya başlarsam sitede konusunu açacağım gibi senin kanalından da bilgi vermek amaçlı sana ulaşmaya çalışırım. 

İyi geceler dilerim.
Yukarı Çık Cevapla
youtubede tsubasa çeken kanal görünce mutlu oluyorum seriyi bilen ve izliyen az olunca farklı kişiler görmek güzel oluyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
@Kırmızı Kep
Oyunun Japonca versiyonu dışındaki versiyonları sorunlu olabilir.Zaten Japonya dışında dağıtımına izin verilmediği için yıllar sonra oynayabildik.@Hikaru Matsuyama ve @ScoUnk sağolsun Ara sahneler-Bilgi ekranları ve bazı diyaloglar Türkçe'ye zaten çevrildi.
Ama oyunda birçok gizli sahne olduğunu düşünüyorum bu sahneler bazı durumlarda tetiklenerek karşımıza çıkıyor PS2 oyunundaki gibi.
Çeviri için "Japonca versiyonu" kullanabilirsin.Hangi programı kullanıyorsan buradaki arkadaşlar da yardımcı olabilirler.
Hali hazırda Captain Tsubasa 2 Super Striker'ın da yeni çevirisi bu sitedeki insanların emeğiyle oldu.
CT-2 Hack Nasıl Yapılır?

TsubasaTR Hackleri

TR.Net'i Youtube semalarına taşımış bulunmaktayız 
tsubasatr.net Her yerde peki ya sen nerdesin?
[img][Resim: mkVGaR.jpg]
Yukarı Çık Cevapla
@Kırmızı Kep

@Jun Misugi 'nin de belirttiği gibi @Hikaru Matsuyama ile bu oyunun el kitapçığını çeviri-montaj işlemlerini yapmıştık. Dosyaya şuradan erişebilirsin. Açıkçası oyun mekaniklerini anlaman için faydalı olacaktır.

http://www.mediafire.com/file/ylk86dogk0...e.rar/file

Onun dışında zaten keşfetmişsin ama ben yine de linkini bırakayım. Yine Hikaru Matsuyama'nın ara sahne çevirileri eksiksiz sana hikayeyi deneyimleme imkânı sunacaktır.

http://www.mediafire.com/file/4ulba7qbel...D.pdf/file

Bir de videonun tamamını izlemedim, söylediysen ricamı göz ardı edebilirsin. Fakat videolarında bu faydalandığın çalışmalarda emeği geçen herkesin en azından ismini söylersen seviniriz. Zira bu çalışmaların tamamı gönüllülük esaslı yapılıyor ve bizlerin elinde olan yegane şey teşekkür ve bize selam verilmesi. Teşekkürler.

@Hiena 2

Projen için tüm oyunun videosuna ihtiyacın varsa, tüm gizli sahneler olmasa da çoğunun bulunduğu videolarımı izleyebilirsin. Zamanında serisini yapmıştım.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL...DJU1UCq1ma
[Resim: hS4iDOk.png]
Yukarı Çık Cevapla

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Kaptan Tsubasa Futbolu Mu, Yoksa Gerçek Futbol Mu Daha Keyifli? Karl Heinz Schneider 7 1,003 13-07-2024, Saat: 23:18
Son Yorum: Robert lewandowski
Gerçek Hayattaki Kaptan Tsubasa Hareketleri Karl Heinz Schneider 11 1,106 29-10-2023, Saat: 20:47
Son Yorum: Karl Heinz Schneider
Kaptan Tsubasa Bitiyor Mu? - Yoichi Takahashi İle Yapılan Röportaj (30 Eylül 2021) Karl Heinz Schneider 10 999 01-10-2021, Saat: 22:13
Son Yorum: Karl Heinz Schneider
Captaın Tsubasa 2 online Modu Artık Gelsin mekani99 6 1,002 03-01-2021, Saat: 22:34
Son Yorum: Kojiro Hyuga
Captain Tsubasa Dream Team mekani99 0 710 02-06-2020, Saat: 09:12
Son Yorum: mekani99

Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:

Görüntüleyenler: