Tsubasa Türkiye Platformu
Captain Tsubasa 2 - Zhangjianihao Hack (V10) Türkçe Versiyon - Baskı Önizleme

+- Tsubasa Türkiye Platformu (https://tsubasatr.net)
+-- Forum: Captain Tsubasa Hack Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-hack-bolumu.html)
+--- Forum: Captain Tsubasa Global Hack Çalışmaları (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-global-hack-calismalari.html)
+--- Konu Başlığı: Captain Tsubasa 2 - Zhangjianihao Hack (V10) Türkçe Versiyon (/konu-captain-tsubasa-2-zhangjianihao-hack-v10-turkce-versiyon.html)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Captain Tsubasa 2 - Zhangjianihao Hack (V10) Türkçe Versiyon - Hiena 2 - 22-09-2024

İyi akşamlar arkadaşlar.

Bir süredir Çin'li hackerlar tarafından yapılan Zhangjianihao Hackin V10 sürümünü Japonca' dan Türkçe' ye çevirme çalışması yapıyordum ve bugün itibariyle projeyi bitirip sizlere sunmak istedim. 

Bu V10 versiyonu, Hack by Zhangjianihao 4.6 versiyonu ile aynıdır ve aradaki fark 4.6 versiyonun sadece kendi emulatör entegresi ile oynanmasını sağlayan özellikte yapılmasıdır. BU V10 versiyonu ise emulatör entegresinden çıkarılmış versiyondur ve istediğiniz emulatör ile bu versiyonu oynayabiliyorsunuz. Androidde yani Telefonda da bu oyunu oynayabilirsiniz. (Önereceğim emulatör Nestopia emulatörüdür.) 

Öncelikle oyun, yazı dilinin Japonca' dan Türkçe' ye çevrilmesi dışında orijinali ile aynıdır. Oyundaki hiçbir özelliğe dokunmadım, bir değişiklik yapmadım. Sadece orijinalinde olan ve oyunun yapımcılarının gözünden kaçan Natureza'nın Clone Dribble çalımını kalecilere karşı yaptığında oyun donuyor. Oyunculara karşı yaptığında olmuyor ama kalecilerin tamamında çalım sırasında donuyor. Bu hata, orijinali olan Japonca V10 ve 4.6 versiyonunda da var. Düzeltmek için birçok şey denedim ama olmadı. Bende bu çalımı Nei'nin Vanish feint çalımı ile değiştirdim. Natureza bu Türkçe versiyonda bu çalımı yapacak. Zira bu durumu bilmeyen kişiler o kadar oynayıp bilmeden çalım deneyebilir ve oyun donabilir. Bilen kişilerde unutup çalım deneyebilir diye bu Clone dribble çalımı değiştirmek durumunda kaldım. İlerde yapacağım araştırma ile sorunun nedeni bulabilirsem tekrar Clone dribble çalımını ekleyip linki güncellerim ve sizi buradan mesaj ile bilgilendiririm. 

Oyunda tüm oyuncu, takım, teknik isimlerini Türkçe'ye çevirdim. Bilgi ekranı, ara sahneler ve maç içi diyalogları da çevirdim. Tabii gözümden kaçan bir gizli sahne varsa ona dair ara sahne ve maç içi diyaloglar olabilir ve bunlar çevrilmemiş olabilir. Böyle bir durumu sonradan farkedersem, denk gelirsem onu da çevirip linki güncellerim ve sizi buradan mesaj ile bilgilendiririm. Sizlerde oynarken çevrilmemiş bir yer görürseniz buraya mesaj yazarak, şu maçta şu teknik veya durum sırasında çevrilmemiş bir yer var diye beni buradan bilgilendirirseniz onuda çevirip linki güncellerim. Mesela örnek olarak inkaraz elomyy gibi yazılar görebilirsiniz. Burada inkaraz yazısı Tsubasa'nın Japonca kodlarını ifade eder ve biz oyunu Türkçe' ye çevirdiğimizde Tsubasa'nın ismi bu şekilde gözükür. Bunun gibi herhangi bir ara sahne, maç içi diyalog, spiker konuşmaları veya özel teknik kullanımı sırasında çevrilmemiş yazılar görürseniz buradan bana bildirirseniz gerekli düzeltmeyi yaparım.

Oyunun başlangıcındaki modlardan ilki ofsayttı açıp kapatma ile ilgili mod oluyor. 2.mod ise zorluk seviyesi modudur ve Normal, Zor ve Çok zor olmak üzere 3 mod vardır. 3.Seçenek olan Çok zor modunda oyuncularımızın enerjileri her adımda 3 yerine 6 değer yükselir. 

Şifre bölümünde de tüm rakamları 1 olarak girdikten sonra Son butonuna basıp maça başlayabilirsiniz.  

Birçok kiş tarafından severek oynanılan bu oyunu sizler için Türkçe'ye çevirip sizlere sunuyorum. İlerde bu oyunun üst versiyonu olan Captain Tsubasa 2 - Peak Battle Hack By Zhangjianihao hackini de Türkçe'ye çevirebilirim. Bu Peak battle versiyonunda daha fazla yeni takım ve oyuncu var. Ayrıca birçok oyuncuda yakın görünümde dediğimiz yeni portreler var. 

Oyunda 53 maç var ve tüm maçların Türkçe şifrelerini tek tek alıp klasör halinde link içerisine ekledim. Tabii siz oynarken, kendi şifrelerinizi alıp oluşturursanız sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Oyunda çevrilmemiş yerlerin olması ve bunu sonradan fark etme ihtimalimizin olması nedeniyle sürekli bu konuyu ve mesajları takip etmenizi öneririm. Bu sayede yapılan düzetmeler hakkında bilgi sahibi olmuş olursunuz ve yeni güncel versiyonu indirmiş olursunuz. 

Herkese keyifli oyunlar dilerim.

Not: Oyuncu isimleri ve tekniklerinin çevirisi konusunda bana epey yardımcı olan @Makoto Soda arkadaşımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Oyundan Görseller:

[Resim: o51dskb.jpg]

[Resim: x6qu8gf.jpg]

[Resim: 2u4mkdw.jpg]

.rar   Captain Tsubasa 2 - Zhangjianihao Hack (V10) Türkçe Versiyon.rar (Dosya Boyutu: 1.46 MB / İndirme Sayısı: 568)

RE: Captain Tsubasa 2 - Zhangjianihao Hack (V10) Türkçe Versiyon - Genzo_Misaki - 22-09-2024

Ellerinize sağlık yıllardır bu hacki denemek isterdim ama Japon alfabesini hiç bilmediğim için denememiştim bile ama artık oynayabileceğim şimdiden emeğinize sağlık

RE: Captain Tsubasa 2 - Zhangjianihao Hack (V10) Türkçe Versiyon - Hiena 2 - 22-09-2024

Teşekkür ederim. Daha önce senin gibi oyunun orijinal dilinden anlamadıkları için oynamak istedikleri halde bu oyunu oynayamayan kişilerin mesajlarını okumuştum. Gerçekten de bazı hack oyunu veya Tsubasa oyunlarını sırf dilimizde olmadığı için oynamak istemiyoruz. Bize o hali ile pek keyif vermiyor. Bu açıdan sana ve böyle düşündüğü için bu oyunu oynamayan arkadaşlarımıza bu bir armağan olmuş oldu.  Gülümseme   

Bu arada paylaşım mesajındaki bilgiler arasına şimdi eklediğim aşağıdaki bilgiyi de sen görmemişsindir diye aşağıya yazıyorum. 

Oyunda çevrilmemiş yerlerin olması ve bunu sonradan fark etme ihtimalimizin olması nedeniyle sürekli bu konuyu ve mesajları takip etmenizi öneririm. Bu sayede yapılan düzetmeler hakkında bilgi sahibi olmuş olursunuz ve yeni güncel versiyonu indirmiş olursunuz.

RE: Captain Tsubasa 2 - Zhangjianihao Hack (V10) Türkçe Versiyon - ozan55 - 22-09-2024

Emeğine Yüreğine Sağlık Abi Eli Değen Bütün Arkadaşlarının Emeğine Yüreğine Sağlık

RE: Captain Tsubasa 2 - Zhangjianihao Hack (V10) Türkçe Versiyon - Jun Misugi - 22-09-2024

Eline koluna sağlık Tolga abi

Seriyi oynarken bile kendi dilimizde oynamak büyük bir keyifti bazı ara sahnelerde manga esintileri görmek de harikaydı.

İstersen konuya resim ekleyebilirsin görsel olunca daha güzel duracaktır.

Bu çeviriyi tamamlarken birçok hex kodu da bulduğuna eminim umarım onları da paylaşırsın

RE: Captain Tsubasa 2 - Zhangjianihao Hack (V10) Türkçe Versiyon - Tsumax - 22-09-2024

@Hiena 2 Evet sonunda geldi demek emegine sağlık.Artık bundan sonra yavaş yavaş kodlarda gelir bizde ona göre napabiliriz hacki nereye kadar değiştirebiliriz ona bakarız. Heyecanla bekliyorum.
Bu arada ilk baştaki iki seçeneğin ofsayt oldugunu söylemişşsin ustad sonunda bu gizem gün yüzüne çıktı demek Gülümseme