Tsubasa Türkiye Platformu
Captain Tsubasa 2: Super Striker Oynuyoruz Etkinliği! - Baskı Önizleme

+- Tsubasa Türkiye Platformu (https://tsubasatr.net)
+-- Forum: Captain Tsubasa Oyun Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-oyun-bolumu.html)
+--- Forum: Captain Tsubasa Online Oyun Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-online-oyun-bolumu.html)
+--- Konu Başlığı: Captain Tsubasa 2: Super Striker Oynuyoruz Etkinliği! (/konu-captain-tsubasa-2-super-striker-oynuyoruz-etkinligi.html)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

RE: Captain Tsubasa 2: Super Striker Oynuyoruz Etkinliği! - Karl Heinz Schneider - 14-11-2021

--------------------

Sao Paulo vs Palmeiras (9-7)

SAO GOL: Tsubasa (Battista) - Tsubasa (Babington) | Tsubasa (Gil) - Tsubasa (Battista) - Babington (Platton) - Babington (Marini) | Tsubasa (Battista) | Tsubasa (Lima) - Tsubasa (Babington)

PAL GOL: Toninho - Nei - No. 6 - Toninho | Toninho - Nei | Yok | Nei

Maçta Babington'un direkten dönen 1 şutu var.

--------------------

Bu maçı nasıl anlatsam bilmiyorum... İnanılmaz bir maçtı...

İlk Yarı

İlk yarı benim için hiç beklenmedik derece de kötü geçti. Toninho (2), Nei ve No. 6'nın gollerine engel olamadım. Ben de sadece Tsubasa ie 2 gol atabildim. İlk yarı kontrol Palmeiras'taydı ve devre arasını 4-2 önde kapattılar.

İkinci Yarı

İkinci yarı sanırım ilk golü Toninho attı ve Palmeiras'ı 5-2 öne geçirdi. Ben de Tsubasa'yı kullanmaya karar verdim ve 2 gol peş peşe atmayı başardım. Durum 5-4 oldu. Yalnız artık Tsubasa'nın enerjisi 15 kalmıştı ve kalan durumlarda 15 enerji ile devam edecektim.

Palmeiras santrayı yaparak atağa başladı. Ben topu kapmayı başardım. Artık az bir zaman kalmıştı ve Tsubasa'yı hiç kullanamıyordum. Bir sürü fake denemesi, paslaşma, şut çekme (normal oyuncularla) vs. denedim ve en sonunda boş kalede, ceza sahası içinde Babington'u topla buluşturmayı başardım. Belki de son umudumdu bu pozisyon. Ve başarısız oldum. Babington maçın en önemli yerinde boş kaleye topu direğe vurdu. Dönen top onlara geçse de, bir şekilde topu yine almayı başardım. Bu sefer topu Tsubasa'ya attım, enerjisi 81'e çıktığı için. Hiç değilse vole vurur atar dedim ama kaleci çıkarak Tsubasa'ya vurdurmadan direkt topu yakaladı. Daha sonra yine bir şekilde topu aldım ve fake, pas vs. uğraşı sonucu top Babington'la buluştu (tabii bu durumlarda heyecandan bitiyorum). Kale boş muydu yoksa kalecinin dikkati mi dağınıktı hatırlamıyorum ama ceza sahasında Babington ile çektiğim şut ağlara gitti ve durum 5-5 oldu. Sevinçten çıldırıyordum!

Palmeiras santrayı yaptı. Maçın bitimine çok az bir süre kalmıştı ama o da ne, top hemen Nei'ye paslandı ve Vanishing Feint, Booster Shoot derken çok basit bir şekilde topu ağlarıma gönderdiler ve 6-5 öne geçtiler. Ben bu kadar uzun süre gol atmak için kendimi yırtmıştım ama onlar iki dokunuşta tekrar öne geçmişlerdi. Ayrıca süre 00:00'daydı (sanırım) ve kullanacak kozum neredeyse bitmişti. Bu durumda nasıl gol atabilirdim ki? Muhtemelen daha Palmeiras maçında takılacaktım...

Santrayı yaptım. Süre inanılmaz az, Tsubasa yok, herkesin enerjileri çok az. Yapabileceğim tek şey Babington ile "verkaç-top sürme-kaleciye çalım" idi ve bundan başka bir seçeneğim yoktu. Biraz defansımla veya orta sahadaki bir oyuncumla top sürdüm. Babington orta sahanın orta civarlarındayken pas attım. Daha sonra Babington'dayken, Marini ile bir verkaç yaptım. Ceza sahasının biraz dışına düştüm. Dur-kalk yaparak kaleciye kadar gittim. Enerji inanılmaz aztı. Ama buraya kadar geldiğim için bile biraz sevinmiştim. Son umudumla elimi çalıma götürdüm ve "X" tuşuna bastım. Ve Babington kaleciden sıyrıldı... Daha sonra direkten dönmesin, çizgiden çıkarılmasın diye o 3 saniye heyecan içinde ekrana odaklanmıştım ve kimse müdahale etmeden top ağlara gitti! 00:00'da durumu 6-6 yapmıştım...

Uzatmalar 1. Yarı

Uzatmaların birinci yarısı bende başlamıştı ve tamamen top çevirmiştim. Artık aşırı derecede güvenli oynamak istiyordum. Ayrıca Tsubasa'nın enerjisi 300'lere, 400'lere ulaşmıştı. Kayıp zamanda bir Drive Shoot çektim ve gol oldu. Daha sonra uzatmaların ilk yarısı bitti. 7-6 öne geçmiştim.

Uzatmalar 2. Yarı

Uzatmaların ikinci yarısında da güvenli oynamaya devam ettim. Palmeiras başlasa da topu kapmayı başardım. Daha sonra fake taktiği sonucu kaleyi boşalttım ve boş kaleye Tsubasa ile vole gönderdim. Gol oldu. 8-6 öne geçtim.

Daha sonra Nei, bir Booster Shoot daha çekti ve gol atmayı başardı. Durum 8-7 oldu.

Maçın son anlarında Tsubasa ile rakip kaleciye normal çalım denedim ve gol oldu. Maç 9-7 tamamlandı.

--------------------

Ben hayatım boyunca bu kadar zorlu, bu kadar heyecanlı bir, bu kadar zevkli bir Rio Cup maçı oynadığımı hatırlamıyorum. Doğruyu söylemek gerekirse Palmeiras benim için kolay bir takım. 7-1 gibi skorlarla mağlup ettiğim bir takım. Bu maçın böyle geçmesini hiç beklemiyordum.

Uzun süre bu maçı unutmayacağım. Gülümseme

-------------------- 

MAÇTAN KARELER

NOT: Bu arada ben hala Hayabusa'nın çevirisiyle oynuyorum. Bu maç bitince spiker "Japonya maçın galibi oldu." diyor. Acaba bu Hayabusa'nın çeviri hatası mı, yoksa oyun yapımcılarının hatası mı? 

https://i.hizliresim.com/p3r88tn.jpg

Maçtan Kareler:

RE: Captain Tsubasa 2: Super Striker Oynuyoruz Etkinliği! - ScoUnk - 14-11-2021

@Hikaru Matsuyama

Herhalde ya bana eşleştirme hatalı geldi ya da hamleleri tahmin edemedim. Belki 1 kere falan durdurabilmişimdir Ney'i. Gülümseme

@Karl Heinz Schneider

Gerçekten Dinamo Kiev - Beşiktaş maçındaki karambol pozisyonu gibi maç yaşamışsın, tebrikler.

Çeviri konusunda ise ilk sayfada linkini verdiğim analizi indirmeyi dene. Orada tüm sahnelerin çevirisini yapmış @Hikaru Matsuyama. Gülümseme

Ve ayrıca evet çeviri ya da kodlama hatasıdır o.

RE: Captain Tsubasa 2: Super Striker Oynuyoruz Etkinliği! - Hikaru Matsuyama - 14-11-2021

@Karl Heinz Schneider 
Valla' zamanında ne var ne yok her şeyi çevirdik, Jun Misugi de bu çevirileri oyuna aktardı. Daha bunun üzerine bir başkasının yapmış olduğu (varsa) hataların takibini yapamayacak kadar kendimi yaşlı ve yorgun hissediyorum.  Güzel

@Makoto Soda 
Sorunun yanıtı çoğunlukla şutun çekildiği nokta ile alakalı.

[Resim: 77xxnvk.PNG]

Bu kare Super Striker Kullanım Kılavuzu yani Rehberinden, orada 鋭角からのシュートはシュートコースが狭い為、ポストに当たったり敵にカバーされる確率が高いので注意! (Dar açılı şutların şut güzergahı da dar olduğundan şutun direğe çarpma ya da rakip oyuncu tarafından kesilmesi riski yüksektir, dikkat edin!) böyle bir ifade yer alıyor. 
Sonuçta rehber direkt TECMO tarafından bizlere sunulduğu için bu uyarının da doğru olduğunu kabul etmek durumundayız.  Güzel

Kalenin boş olduğu durumlarda gol atamayışımız hepimizin aklında atabildiğimiz gollerden daha fazla yer tuttuğu için bu yaşadığımız/hissettiğimiz algıda seçicilik de olabilir. Ancak bu oyunda topun patlaması ya da direğe çarpması gibi durumlar Koutei no Chousen ya da Pro Rivals gibi oyunlara kıyasla oldukça "nadir" yaşanıyor diyebilirim.

RE: Captain Tsubasa 2: Super Striker Oynuyoruz Etkinliği! - ScoUnk - 14-11-2021

@Hikaru Matsuyama

Hazır aklımdayken bir soru sormak istiyorum, daha sonra unuturum maç sırasında aklıma gelir vs.

Nankatsu maçları da yaklaşmışken, Nankatsu ile oynarken Nitta'ya mı yoğunlaşmak daha önemli yoksa Misaki mi? Japonya'yı düşününce Misaki daha mantıklı gibi geliyor.

RE: Captain Tsubasa 2: Super Striker Oynuyoruz Etkinliği! - Hikaru Matsuyama - 14-11-2021

Evet, kesinlikle Misaki. 
Tsubasa merkezli oynamamızın sebebi Tsubasa'yı çok sevdiğimiz için filan değil, o çok güçlü olduğu için.  Dil Çıkarma Benzer mantıkla Nankatsu'da Misaki >> Nitta olduğu için öncelikle Guts bitesiye kadar Misaki ile oynayıp skor anlamında daha sonra ihtiyaç halinde Nitta ile destek vermek en iyi sonuçları doğuruyor. 

Japonya'yı kontrol ederken de yine Tsubasa > Hyuuga > Misaki > Matsuyama & Misugi şeklinde bir sıralama ile oynamak ve bol gol atmak en iyi stratejiyi teşkil ediyor.

NOT: Nankatsu'daki Misaki ile Sao Paulo'daki Tsubasa stat yönünden birbirine neredeyse eşit güçte. Misaki'nin Drive Shoot benzeri bir silahı olmadığı için oyunu oynayan birçok kişi onun Tsubasa'dan çok zayıf kaldığını düşünüyor ancak yanılıyorlar. Sadece biraz daha ceza sahası için oyun tarzını geliştirmek ve Misaki'ye Tsubasa muamelesi yapmamak gerekiyor. Mangada da dendiği gibi 岬は岬! (Misaki, Misaki!)  Güzel

RE: Captain Tsubasa 2: Super Striker Oynuyoruz Etkinliği! - Makoto Soda - 14-11-2021

@Hikaru Matsuyama

Çok teşekkür ederim açıklamarın için.
Sega oynarkende farketmiştim. Tek oyuncu bazlı oynuyoruz.
En güçlü kimse o kasılır mantığı her zaman sevmişimdir Gülümseme

@Karl Heinz Schneider

Harika bir maç oynamışsın. @ScoUnk dediği gibi Beşiktaş'ın karambol pozisyonu gibi olmuş.
Zaman duruyor böyle anlarda.