![]() |
|
Klonlama Yöntemi ile 40000 li Boş Bölümlere İstediğimiz Kadar Yeni Müzik Ekleme - Baskı Önizleme +- Tsubasa Türkiye Platformu (https://tsubasatr.net) +-- Forum: Captain Tsubasa Hex Kodları ve Offset Paylaşımları (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-hex-kodlari-ve-offset-paylasimlari.html) +--- Forum: Captain Tsubasa 2 - Hex Kodları Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-2-hex-kodlari-bolumu.html) +--- Konu Başlığı: Klonlama Yöntemi ile 40000 li Boş Bölümlere İstediğimiz Kadar Yeni Müzik Ekleme (/konu-klonlama-yontemi-ile-40000-li-bos-bolumlere-istedigimiz-kadar-yeni-muzik-ekleme.html) |
RE: Klonlama Yöntemi ile 42000 li Boş Bölümlere İstediğimiz Kadar Yeni Müzik Ekleme - Hiena 2 - 19-01-2023 Ninja gaiden'in tüm müziklerini buldum. Tabi bazıları biraz hışırtılı. Bir tanesi de bir yerden sonra takılıyor ve kodlarını bulamadım. 20 tanesini buldum sadece 13 tane kaldı ve onlarda genelde CT2 ye uygun 4 kanal yer gösterimi ve E8 gibi yer gösterimleri olmayan oyunlar. Son incelemeleri yapıyorum ve onlardan bir şey çıkmazsa bulduklarımı bugün sizinle paylaşırım. Siz şimdiden CT2 ye uyumsuz olduğundan dolayı aktarım yapılamayan aşağıdaki müzikleri bir hack oyununda görmüşseniz onlara bakabilirsiniz isterseniz 1) Mighty Final Fight Music (NES) - Round 02 [Riverside] Nsf dosyasında 03 nolu müzik 2) Mighty Final Fight Music (NES) - Round 03 [Old Town] Nsf dosyasında 02 nolu müzik 3) Mighty Final Fight Music (NES) - Round 04 [Factory] Nsf dosyasında 01 nolu müzik 4) Batman NES OST - Streets of Gotham(Streets of desolation olarak da biliniyor) Nsf dosyasında 00 nolu müzik 5) Batman NES OST - Laboratory of Madness Nsf dosyasında 03 nolu müzik 6) Double Dragon 2 - The Revenge (NES) Music - Final Battle 2 Nsf dosyasında 10 nolu müzik 8) Shadow of the Ninja (NES) Music - Boss Battle Nsf dosyasında 07 nolu müzik 21) Mega Man 2 - Dr. Wily's Castle Nsf dosyasındaki 0A nolu müzik 22) Kick Master (NES) Music - Cutscene Theme Nsf dosyasındaki 02 nolu müzik 23) Kick Master (NES) Music - Sector 4 Bottomless Crevasse Nsf dosyasındaki 09 nolu müzik 24) Kick Master (NES) Music - Sector 6 Across the Swamps Nsf dosyasındaki 0B nolu müzik 25) Kick Master (NES) Music - Sector 8 Belzeds Haunted Tower Nsf dosyasındaki 0D nolu müzik 26) Saint Seiya - Ogon Densetsu (NES) Music - Title Theme Nsf dosyasındaki 00 nolu müzik RE: Klonlama Yöntemi ile 42000 li Boş Bölümlere İstediğimiz Kadar Yeni Müzik Ekleme - Hiena 2 - 19-01-2023 19 tane oyun müziğini buldum. Yukarıda isimlerini yazdığım 13 tanesinde ise belirttiğim gibi CT2 de çalmasını sağlayacak 4 kanallık yer gösterim kodları ve E8 - E9 gibi yer gösterim kodları olmadığı için aktarım yapılamıyor. Nsf dosyasından bulduğum Ninja gaiden oyunlarının 2 - 3 müziğinde hışırtı var. Bazı kodları değiştirdim ve en iyi hali ile bu şekilde çalıyorlar. Eğer bu hışırtılı olan veya aktarım yapamadığımız oyunların müziklerini herhangi bir hack oyununda görmüşseniz oyunu belirtirseniz kodlarını bulup alabilirim. RE: Klonlama Yöntemi ile 42000 li Boş Bölümlere İstediğimiz Kadar Yeni Müzik Ekleme - Jun Misugi - 21-01-2023
NSF.rar (Dosya Boyutu: 1.88 MB / İndirme Sayısı: 3)
Bu dosyalara bakmanı rica ediyorum.Ağırlıklı olarak "Smoke Smoking" nickli ayrıca ggdjr olarak da bilinen bir youtuber tarafından yapılmış sadece müzik eklenmiş.Dosyalarda Super Mario'dan tut Circus oyununa Ninja Gaiden'den tut Chip and dale oyununa kadar birçok müzik eklenmiş hatta istediğim birkaç müzik de var. "2" dosyasındaki 10 nolu müzik Shadow of the Ninja (NES) Music - Final Battle(Listedeki müziklerden biri) bakabilirsin.. Ağırlıklı olarak ninja gaiden müzikleri var kodlara bakmanı tavsiye ederim "3" Dosyasında 03 Butterfly müziği eklenmiş bu çok ilginç normalde bu mp3 olarak dinleyeceğin bir müziktir. "6" Dosyasında 02 shatterhand müziği listedeki müziklerden biriydi bunu eklemiştin ama istersen bakabilirsin kodları karşılaştırabilirsin farklılıklar var mı görmek adına "512" Dosyasında 17 nolu müzik mighty final fight oyunundaki final boss müziği bu sana sorun yaşadığın nsf dosyalarını aktarmakta müzik aktarmak fikir verebilir.(Nsf dosyasında 06 nolu müzik) RE: Klonlama Yöntemi ile 42000 li Boş Bölümlere İstediğimiz Kadar Yeni Müzik Ekleme - Hiena 2 - 22-01-2023 Daha önce bu kişinin çalışmaları ile ilgili youtube sitesini ve oyunların linklerini vermiştiniz ve 1-2 tanesi dışında hemen hepsini indirmiştim. Bazı müzikleri o oyunlardan aldım. 10 numaralı Ninja gaiden müziğini paylaşmıştım zaten. Onu birkaç hafta önce paylaştığım farklı nes oyunlarından CT2 ye müzik aktarma konusunda da paylaşmıştım ve rom ile kodlarının bulunduğu dökümanı da paylaşmıştım. 3 numaralı nes dosyasındaki 3. müziğin kodlarını bulup paylaşırım isterseniz. Daha önce hack oyunlarından kodlarını aldığım müzikleri nsf dosyasındaki aynı müziği ile karşılaştırdım. Farklı olan kodlar genelde E0 dan sonraki kod CT2 hack oyununda 07 - 11 gibi kodlar iken nsf dosyasında bu kod 37 olabiliyor. Sonra E3 - E5 gibi kodlar ve kendilerinden sonra gelen kodlar farklı oluyor. Aynı müziğin hack oyununda E0 dan sonra E3 gibi kodu varken bu nsf dosyasında E5 olabiliyor bazen. Bunlar gibi ilk birkaç ayar kodu değişiyor sadece. Nsf den aldığım müzikleri de bu mantıkla CT2 ye uygun kodlarla değiştirmek şeklinde denemeler yapıyorum arada. Tabi her müziğin kendi özgü E2 , E5, E0 gibi ayar kodları var ve bazen bunları değiştirmek bile müziğin sorunsuz çalmasını sağlamıyor. Tabi arada farklı müziklerden karşılaştırma ve denemeler yaparım. Might final fight oyunun o müziği üzerinden nsf dosyasındaki diğer müzikleri ile kod karşılaştırması yaparım ama özel programlarla bir müzik CT2 ye aktarıldığında CT2 ye uygun 4 kanal yer gösterimleri E8 xx xx - E9 xx xx gibi yer gösterim kodları ve E0 - E3 - E5 gibi ayar kodları otomatik oluşuyor. Bu oyun ve batman gibi oyunların Nsf dosyalarında CT2 de çalmasını sağlayacak bu gerekli kodların çoğu olmuyor bu yüzdende aktarım yapamıyoruz. Yine de might final fight müziğini diğer nsf deki müzikler ile karşılaştıracağım. RE: Klonlama Yöntemi ile 42000 li Boş Bölümlere İstediğimiz Kadar Yeni Müzik Ekleme - Jun Misugi - 22-01-2023 @"kaplan9260" 10 nolu müzik Ninja gaiden'den değil "Shadow of Ninja" oyunundan ![]() Linkleri ilgilenen arkadaşlara gönderiyorum digimax da kendi oyununa müzikler eklemişti güzel olmuştu ama en çok müzik bulan ve ofset paylaşan sen oldun eline sağlık. 3 numaralı nes dosyasındaki 3. müziğin kodları CT-2 Müzik aktarımı konusunda çok farklı bir seviyeye getirir.Bu bildiğin mp3 müziği ve 8 bit'e uyarlanmış.Aktardığın müzik kodlarını diğeri de aktardığı için belki farklı şeyler görebilirsin diye önerdim.Çünkü bu arkadaş da youtube kanalında CT-3,CT-4,CT-5 ve diğer nes oyunlarından müzikler aktarıyor sadece collection adını verdiği 10 bölümlük bir video serisi var Mighty Final Fight konusunda da kodları karşılaştırma sonuçlarını merak ediyorum elbet bir şeyler çıkacaktır.Tam aktarılmasa da fikir sahibi olmak deneyim kazanmak önemli RE: Klonlama Yöntemi ile 42000 li Boş Bölümlere İstediğimiz Kadar Yeni Müzik Ekleme - Hiena 2 - 22-01-2023 Evet, onu yanlış yazmışım; shadow of ninja oyununun müziğiydi. Teşekkür ederim. Ara ara E0, E2, E3, E5 gibi kodlar ve kendilerinden hemen sonra gelen kodları değiştiririm ve gerek hack oyunları olsun gerekse de nsf deki müzik kodlarını inceleyip bu kodlar tam olarak ne işlev görüyor, hangi kodları değiştirsek daha kaliteli bir ses elde ederiz bunlar üzerinde çalışacağım. Yeni müzikler buldukça da paylaşmaya çalışırım. Might final fight ve diğer hack oyunlarından aktarılan kodları nsf dosyasındaki kodları ile karşılaştıracağım ve hangi kodlar değişiyor, araya hangi kod girip çıkıyor, onlara bakacağım. Mesela Ninga gaiden 1' in bir müziği hack oyununa aktarılmıştı ve ben virtuanes debug dan nsf dosyasını açıp kodlarını bulup incelediğimde bahsettiğim E0, E2, E3 gibi kodlar değişmişti ve bunun dışında araya fazladan 19 kodu girmişti. Yani hack oyununda bu kod fazladan vardı ve bir yerde de 1A 18 gibi kodlar değişmişti. Ct ye programla aktarım yapıldığında bir kod eklenmesi ve tüm kodların kayması durumu olabiliyor. Tabi bu her oyun müziğinde değişebilir. O yüzden elimizdeki birçok oyun müziğine ait kodları nsf deki kodlar ile karşılaştırıp ne gibi değişiklikler oluyor bunları inceleyeceğim. Bugün bunlar üzerinde çalışayım. |