Tsubasa Türkiye Platformu
Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği - Baskı Önizleme

+- Tsubasa Türkiye Platformu (https://tsubasatr.net)
+-- Forum: Captain Tsubasa Oyun Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-oyun-bolumu.html)
+--- Forum: Captain Tsubasa Online Oyun Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-online-oyun-bolumu.html)
+--- Konu Başlığı: Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği (/konu-captain-tsubasa-2-super-striker-oynama-etkinligi.html)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

RE: Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği - Hiena 2 - 31-07-2024

Japonya 6-1 İngiltere

3 Neo Tiger, 3 Drive Overhead işi kopardık. Gülümseme   

Misugi, Misaki ve Tachibana kardeşlerin şutlarını yemedi. Bu kaleci sıklıkla elle kurtarış yapıyordu. Çok nadir yumruk yapıyor. 

İlginç bir durumda oldu; Matsuyama'nın eagle şutunu ceza sahasına yakın vurdum, kaleci el yaptı ve uçtu ama top direğe çarptı. Yakalama seçeneği baya düşük sanırım. Yada o anda Matsuyama'nın şutu kuvvetli olmuş olabilir. 

Şimdi bu durumla beraber hep aklımı kurcalayan bir konuyu değerlendirmek istiyorum. Şimdi birçok kişi top direğe çarptığında eğer çarpmasaydı kaleci bu şutu kurtaramayacaktı, diye düşünüyorlar. Ben ise bununla bir alakası olmadığını, top direğe kadar gittiği için kalecinin yetişemediğine inanıyordum. Yani direk ve auta gidecek olan topa haliyle yetişmesi zor diye düşünürdüm. Hatta en iyi kaleciler bile bazen çok zayıf şutlar direğe çarptığında önceden müdahale edemiyorlardı ve buda teorimi güçlendiriyordu ama bu maçta kalecinin uçması ve ardından direğe çarpması, bu düşüncemi birçok kişide olduğu gibi kalecinin o topu engelleyemediğini ve direğe çarpmasa golü yiyeceği şeklinde değiştirdi. Yada belki bu durum istisnadır ve çok nadir kaleciler direğe yakın bir şekilde uçuyorlardır.

RE: Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği - Makoto Soda - 31-07-2024

Japonya vs İngiltere 

[Resim: b44uzhw.jpg]

Goller : Tsubasa(4) - Hyuga(2) - Misugi (2) Misaki ve Matsuyama'dan geldi.

Lorimer 4 tane Robson da bir tane attı.
Lorimer her kafa ve vole vurduğunda ağları yırttı.
Jitou bir şut blokladı Souda bir top çizgiden çıkardı. İkizlerle üç defa top kaptım.
Wakabayashi normal oyuncuların şutunu çıkarsa da sinirlenmesine rağmen Lorimer'e engel olamadı.

RE: Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği - hb1998q - 31-07-2024

@Hiena 2 Bu durumu merak edip önceden denemiştim. İtalya'ya karşı 1 level ile oynayıp sürekli şut denedim ve Hernandez hepsini kurtardı. Sadece 1 topa yetişemedi ve o top da direkten döndü. Emin olmak için tekrar denedim ve sonuç aynı. Hatta top direkten döndükten sonra kafayla tamamladılar ve gol oldu. Sadece 1 level ile Hernandeze gol attım. Sonuç olarak topun direkten dönmesi önceden belirlenen bir şey kalecinin veya şutun gücüyle alakası yok. Dönen topun kafayla tamamlanma ihtimali olduğundan dolayı her kaleciye en dandik şutla bile gol atmak mümkün oluyor. Kalecinin yakalayamacağı top da yakalayabileceği top da direkten dönebilir. Senin yaşadığın durumda belki direkten dönmeseydi gol olabilirdi. Oyunun algoritması sadece şuna bakıyor. Şutu çektiğinizde bu top direkten dönecek mi dönmeyecek mi ? Evet iste kaleci o topu yakalayabilecekse de yakalayamayacaksa da  top direkten döner. Dönmeyecekse de ya kaleci kurtarır ya da gol olur.  Tsubasa'nın şut gücünü 200 yaparak ilk maçta sürekli Drive şut denedim ve top yine direkten döndü. Yani %100 olarak kalecinin topu kurtaracağı durumda da direkten dönebiliyor. %100 olarak kalecinin kurtaramayacağı durumda da top direkten dönebiliyor. Bu da demek oluyor ki topun direkten dönme ihtimali şutun gücünden de kalecinin gücünden de bağımsız olarak daha şutu attığınız anda belirleniyor. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

RE: Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği - Karl Heinz Schneider - 31-07-2024

Japonya 8-1 İngiltere

Tsubasa 4, Hyuga 2, Misaki, Nitta / Lorimer

Hem çok iyi bir ofansif oyun, hem de çok iyi bir defansif oyun sergiledim.

Birebire girerek, seken topları boş kaleye göndererek, kalecinin dikkatini dağıtarak bir sürü gol buldum. 

Robson'un Dirceu ile oyun stili aynı. Defansta takımına yardımcı olur, İngiltere atak yaparken hücuma katılır. Bu kez hiç etkili olamadı. Maçta sadece iki pozisyonda gördüm. Birinde bizim ceza sahası dışında topu kapmıştı fakat Hyuga ile Tiger Tackle yapmam sonucu topu kaptım. Birinde de Misaki'yle birebire girdi, Golden Combi yaparak sıyrıldım.

Wakabayashi yine, yeniden çok iyiydi. Bir sürü şut yumrukladı. Lorimer'in normal şutlarını bile yumrukladı. Defansımın da hakkını vermem gerek, Soda ve Jito genelde topları yavaşlatamamasına rağmen bu maç pek çok kez rakibin şutlarını yavaşlattı. Bu da Wakabayashi'nin yükükünü hafifletti. Keza Soda ve Masao'nun çizgiden çıkardığı iki gol var. Lorimer'in bir şutu da direkten döndü ve bana geçti. Bu maç bayağı şanslıydım gerçekten.

Şansım ağır basmasına rağmen iki şanssızlık yaşadım. Boş kaleye Misaki'yle Hyper Volley göndermiştim ki top patladı. Boş kaleye o kadar abanmaya gerek yokmuş.  Dil Çıkarma

Diğer şanssızlığım da maçın en garip olayıydı. İlk yarının sonlarında kontra atağa kalkmıştım. Misugi'yle bir verkaç yaptım ve ilerledim. Sonra topu geriye doğru attım. Misugi en ilerideki oyuncuydu. Hakem ilk yarıyı bitirmek üzere olduğu için, fazla zaman kaybetmeden topu rakibin ceza sahası dışında doğru gönderdim. Normalde en yakın oyuncu Misugi'nin topa koşması gerekirken koşmadı. Rakibin defansı topu kaptı. Hemen ardından uzun bir pas attılar, ceza sahasında Lorimer'e top havadan geldi. Lorimer kafayı vurdu, Wakabayashi süper uçmasına rağmen çıkaramadı. Yediğim tek gol buydu. Evet genel olarak şanslıydım fakat bu iki şanssızlığı yaşamasam maçı 10-0 bitirebilirdim.

Eğlenceli bir maçtı.

@Makoto Soda

Wakabayashi sende uzun bir süre sonra özel oyunculara karşı etkisiz kalmış. Fazla gol attığın için sıkıntı olmamış.

Genzo ikimizde de Lorimer'in bir şutuna süper uçmasına rağmen gol yemiş. Yine de benim maçta Wakabayashi pek çok kez Lorimer'e geçit vermedi.

RE: Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği - Hiena 2 - 31-07-2024

@hb1998q

Bende bugüne kadar hep öyle düşünüyordum ve hala öyle olduğuna dair düşüncelerim var ama bugünkü durumdan sonra emin olamadım. Sende, bunu test etmek için defalarca denemeler yapmışsındır elbet, ama bu maçtaki gibi kaleci direğe çarpacak olan topa yetişebiliyorsa eğer bu durumda top kalecileri geçtikten sonrada direğe çarptığında, o kalecinin topu yakalayamadığını söyleyebiliriz. Tam net bir durum olmasa da bir kaleciyi geçtikten sonra top direğe çarpıyorsa, kaleci o topta başarısız oldu ve top kaleye gitse gol olacaktı diyebiliriz. Tabii net bir veri yok elimizde ve çok muallak bir durum... Gülümseme

RE: Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği - Tsumax - 31-07-2024

JAPONYA 5-3 POLONYA

JAPONYA 6-2 İNGİLTERE

@Karl Heinz Schneider   @Makoto Soda  Lorimarın şutunu wakabayajhi sinirlendiği halde tutamamasının sebebi skillerinin bize göre nerdeyse 2 kat yüksek olması.Yanlış hatırlamıyorsam özellikle kafa vuruşu lorimarda 100 değerinin bile üstündeydi.
Bizim wakabayjhi ise 70-80 lerde daha kaleci olmasına ragmen.
İngiltere kalecisi ise özellikle elle kurtarışı çok zayıf.Elle neredeyse tüm şutları yer..