Tsubasa Türkiye Platformu
Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği - Baskı Önizleme

+- Tsubasa Türkiye Platformu (https://tsubasatr.net)
+-- Forum: Captain Tsubasa Oyun Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-oyun-bolumu.html)
+--- Forum: Captain Tsubasa Online Oyun Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-online-oyun-bolumu.html)
+--- Konu Başlığı: Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği (/konu-captain-tsubasa-2-super-striker-oynama-etkinligi.html)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

RE: Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği - Hiena 2 - 29-07-2024

Evet, şut durdurma imkanı var ama zaten kalecilerimiz nadir gol yiyor ve buradaki amacımız hemen her oyuncu ile bol gol atıp, gol rekoru kırmak ve her oyuncumuzda başarılı aksiyonlar alarak değerlerinin artmasını sağlamak. Yani bunu düşündüğüm için Ishizaki'ye bu maçta pek ihtiyacımız yok. Yada diğer seçenek olarak Jitou yerine alabiliriz. Sonuçta Sano'yu oyuna pek almıyoruz. 

Misugi'yi tüm maçlarda tamamen oynatıyorum. Öyle ki Nitta'yı bu maçta tamamen unutmuşum. Sadece enerjisi 200 ve altına düşerse artık ona pek pas atmıyor ve birebir mücadelelere sokmuyorum.

RE: Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği - Karl Heinz Schneider - 29-07-2024

Japonya 4-2 Polonya

Tsubasa 2, Hyuga 2 / Macher, No. 10

Üç kere fake atıp Drive Overhead Kick vurarak 1-0 öne geçtim. 

Wakabayashi, Macher'in kafasını çıkardı. Yine üç kere fake atıp, bu sefer Neo Tiger Shoot vurdum ve 2-0 öne geçtim.

Topu yine kaptım, fakat pas hatasıyla (oyuncum yakın olmasına rağmen koşmadı) top rakibe geçti. Kontra atakta Macher affetmedi, 2-1.

İlk yarının sonunda Dzajic'e karşı birebirde Neo Tiger denedim, top uzaklaştı. Misaki'yle Overhead Kick vurdum, top boş kaleye giderken hakem ilk yarıyı bitirdi.

İkinci yarının başında hem Macher'in normal şutunu, hem normal oyuncularının volesini üst üste çıkaran Wakabayashi topu bize kazandırdı. Aynı şekilde üç kere fake atarak Drive Overhead Kick çektim, 3-1.

Jito ve Soda ceza sahasında Maher'e penaltı yaptı. No. 10 topu ağlara gönderdi.

Son dakikalarda yine üç kere fake attım, Neo Tiger vurdum ve 4-2 kazandım.

...

Sürekli üç kere fake atıp en etkili şutları denememin sebebi Dzajic'in Rolling Save hareketiyle kurtarış yapma ihtimalini sıfıra indirmekti. Bir golümü hakemin kesmesi ve bir pas hatasıyla topu kaptırıp devamında gol yemem net bir skorla kazanamama sebep oldu. Bu şanssızlıkların pahalıya patlamamasının sebebi iki tane gol vuruşunu önleyen Wakabayashi'ydi. SGGK mükemmel bir performans sergilemeye devam ediyor.  Güzel

Japonya 8-4 Polonya

Maher 2-3 farkla geriye düşünce baya aktif oynamaya başladı. Öncesinde kaleye girip çalım denerken birkaç farkla öne geçince sürekli Schneider gibi ceza sahası gerisinden şutlar atmaya başladı ve verkaçlarla ilerlemeye başladı. İlk golü direkten dönen topu tamamlayarak atmışlardı ama 3 farkla önce geçtiğimde Maher'in oyunu belirttiğim şekilde değişti ve Wakabayashi şutlarını durduramaz oldu. Birde penaltı kaçırdılar. 

Bende hemen hemen tüm şutları birebirde denedim. Sadece bir kez faket atıp kaleciyi yanıltım ve Tsubasa ile Drive overhead' dan golü buldum. Onun dışında Hyuga ile 2 Neo tiger'i birebirde ve bir Tiger şutu birebirde attım. Tsubasa ile çalım uzaklaştırdı ama boş kaleye golü attım. Misugi' nin enerjisi bitince Nitta ile birebirde Hayabusa golü attım. 4-5 golde ileri açıldı ve golü yedi. Bu kaleciye sürekli bunu yapmamız lazım. Diğer kaleciler gibi oyuncularımızı da uçurmuyor ve şutu çekme oranımız daha yüksek oluyor. Ayrıca ağırlıklı olarak kalesini terk ediyor. Bir-iki kez kalesinde bekledi ve onları da zor uzaklaştırsa da topun bize düşme ihtimali yüksek oluyor. 

Oynayacak arkadaşlarımızdan veya daha önce oynayıp da bu durumu yaşayan var mı bilmiyorum ama Maher'in birkaç farkla mağlup duruma düştükten sonra daha aktif oynadığı ve oyun stilini uzaktan şutlar ve verkaçlarla değiştirdiğini tespit eden varsa sizlerin de bu konudaki görüşlerinizi bilmek isterim.

RE: Captain Tsubasa 2 Super Striker Oynama Etkinliği - Karl Heinz Schneider - 29-07-2024

@Hiena 2

Macher'in üç atak tarzı var, ya kaleciyle karşılaşana kadar koşar, ya karşılaşmadan şut çeker ya da verkaç yapıp ceza sahasında şut çeker. Rastgele bunlardan birini yapıyor. Skora bağlı olarak taktiğini değiştirdiğini sanmıyorum. Benim maçımda 1-0 yeniliyorken verkaç yapıp kafa vurdu.

"Ayrıca ağırlıklı olarak kalesini terk ediyor"
Burada bahsettiğin ceza sahasında rakip kaleci karşılayınca topa uçması veya kalesinde beklemesiyse; Dzajic sürekli kalesini terk etmez, nadiren terk eder. Bu seferlik sende öyle denk gelmiş. Ben maçta bolca fake attım. 6, 7 kez Dzajic karşıladı fakat hiçbirinde kalesini terk etmedi.

Dzajic'e iyi 8 gol atmışsın, tebrik ederim. Rolling Save hareketinden dolayı sıklıkla birebire girmek mantıklı.

Bilmiyorum ama bende ilk birkaç atağında hep birebirde çalım denedi, ne zaman ben 4-1 önce geçtim ondan sonra sürekli uzaktan şutlar ve verkaçlar ile ilerlerdi. Ve bunu ard arda defalarca yaptı. Belki öyle denk gelmiştir ama bu durum bende böyle bir düşünceye neden oldu. 

Kalecileri için de aynı şekilde durum değişebilir ama bende 5 kez kadar birebirde kalesinden çıktı ve topa yetişemedi. Kalesinde beklediği sayı daha azdı. Her halükarda birebirde şut ve çalım denemek gerekiyor. Özel kurtarışına göre bu özelliğinin değerleri daha düşük oluyor. 

Sen, birkaç kez üst üste fake denmişsin ve buda daha fazla zaman ve enerji kaybına ve belki top kayıplarına da neden olmuştur. Yoksa sende bir fake ile gol arasan veya birebirde şutlar ile gol arasan sende attığından daha fazlasını atabilirdin.

@Hiena 2

Fake atarken topu hiç kaybetmedim fakat dediğin gibi fazla zaman geçti. Üç kere fake atarak fazla garantiye almış olabilirim, yine de ne olur ne olmaz dedim. Dil Çıkarma

Birebire girmekten kaçındım çünkü ekstra seviyesiz ilerlediğim için Dzajic direkt yakalayabilir diye düşündüm. Yine de bir kez birebire girip Neo Tiger denedim, Hyuga uçtu. Dönen topta boş kaleye atacaktım ki, hakem bitirdi. İkinci yarının sonunda da Tsubasa'yla birebire girmek üzereydim fakat yine hakem bitirdi.