Tsubasa Türkiye Platformu
Kids' Dream Okuma Etkinliği - Baskı Önizleme

+- Tsubasa Türkiye Platformu (https://tsubasatr.net)
+-- Forum: Captain Tsubasa Manga Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-manga-bolumu.html)
+--- Forum: Captain Tsubasa (1981) (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-1981.html)
+--- Konu Başlığı: Kids' Dream Okuma Etkinliği (/konu-kids-dream-okuma-etkinligi.html)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

RE: Kids' Dream Okuma Etkinliği - Hiena 2 - 15-10-2023

@Karl Heinz Schneider

Eksik olan bölümleri paylaştığın için teşekkürler. 

38 ve 39. bölümler

Tsubasa ve Misaki' nin birlikte attıkları gol kime yazılacak diye düşünürken, gol Tsubasa' ya yazıldı. Buna, neye göre karar verdiler acaba? Misaki, 2. oyuncudur, kabul eder, ses çıkarmaz diye düşünmüşlerdir kesin.  Dil Çıkarma 

Ben önceki mesajımda Ishizaki' nin, Hyuga'ya, Wakabayashi ceza sahası dışında gol yemiyor diye onu yemlemesi ile Hyuga ceza sahası dışından bir şut çekti ve sonra 6. şutu gösterip, Hyuga' nın 6. şutu da ceza sahası dışından geliyor, sahnesi gösteriliyordu ve bende bundan kaynaklı aradaki 4 şutun sahnesini göstermeden geçiştirmişler, demiştim; sanırım bu durum eksik olan 38 ve 39. bölümlerden kaynaklı olmuş. 39. ve 40. bölümler sıralama olarak birbiri ile karışmış olabilir. Bu yüzden ben 37 ve 40. bölümleri okurken 1. şuttan 6. şut sahnesine geçişi görmüş oldum.

RE: Kids' Dream Okuma Etkinliği - Karl Heinz Schneider - 16-10-2023

@"Blade"

Manga okuma sitemizdeki sıralamada hata olup olmadığını kontrol edeceğim, eğer varsa düzeltiriz.

Twin Shoot animede vurulmadan önce ağır çekimde gösteriliyor, ilk Misaki, hemen ardından Tsubasa topa temas ediyor. Aynı anda vuruyorlar diyebiliriz ama arada salise de olsa son dokunuşu Tsubasa yaptığı için gol ona yazılıyor.

3:43 dakikasından bakabilirsin.

Mangada bu ayrıntıya girmemişler ama Tsubasa en son dokunan kişi olduğu için ona yazılıyor diyebiliriz kısaca.

RE: Kids' Dream Okuma Etkinliği - Karl Heinz Schneider - 16-10-2023

41. Bölüm

Hyuga sakat Tsubasa'dan topu rahatça kaptı. Ama bu sefer atakta kendisi vurmak yerine boştaki Sawaki'ye paslamayı tercih etti. Sawaki'nin şutunda Wakabayashi sakatlığından dolayı tökezleyip zar zor kornere çekildi. Bu noktadan itibaren Nankatsu'nun 3 yıldız oyuncusu da sakat duruma düştü. Misaki bir süreliğine saha dışına çıktı. Tsubasa sakatlığından ötürü kendini zorlamayıp sadece ilerde bekledi ve enerjisini artırmaya çalıştı.

Bu sırada Meiwa sapasağlam olmasına rağmen sakat sakat kalede duran Wakabayashi'yi ve diğer Nankatsu oyuncularını bir türlü geçemedi. Hyuga yalnızca iki pozisyonda topla buluştu, birinde Izawa ve Takasugi'ye karşı girdiği hava mücadelesini kaybetti, birinde Dangan Shoot çekti ama Ishizaki, Face Block'la topu önledi. Ben bu duruma anlam veremedim, yani o kadar özel oyuncu sakatken, Misaki dışarıdayken, Meiwa çok iyi durumdayken Hyuga nasıl hiç başarılı deneme yapamaz, hatta topa çok az sahip olur. Bir de attığı golde Ishizaki ve Kishida'nın ayak koymasına rağmen kafasıyla topa vurmayı başararak başının kanaması pahasına gol atmıştı. Şimdi nasıl kafa kafaya mücadele Izawa ve Takasugi'ye yenildi, biraz mantıksız gibi.

Bu arada Hyuga'nın çektiği Dangan Shoot (mermi şutu) manga serilerinde sadece burada görülüyor sanırım. Ishizaki'nin böylesi bir topa yüzünü koyduktan sonra hiç yaralanmadan atlatması sevindirici.  Gülümseme

42. Bölüm

Misaki oyuna geri döndü ve geri döner dönmez farkını ortaya koydu. Sawada başta onu geçmeyi başardı ama Misaki, Hyuga'nın gelişine vurmak üzere hazır olduğu topa müdahale etmeyi başardı. Şutun dengesini sarstı ve Wakabayashi'nin işini kolaylaştırdı. Sonrasında topu ele geçirdi ve Tsubasa'ya yolladı.

Tsubasa enerjisini yeterince topladı ve kontra atağa başladı. Meiwa tamamen atağa odaklandığı için savunmayı boşlamıştı. Wakashimazu burada "Oyun taktiğini tahmin edebilseydim onları uyarabilirdim" dedi. Ken ilk defa sezgi hatası yapmış oldu.

Sawada en geriye kadar yetişerek Tsubasa'nın şutuna ayak koydu. Tsubasa, tıp kı Hyuga gibi gücünü kullanarak Sawada'yı uçurdu ve şutu kaleye yöneldi. Ama birebirde, gol olma imkanın gol olmamasından daha yüksek olduğu bu pozisyonda Tsubasa'nın şutuna karşı Wakashimazu inanılmaz bir kurtarış yaptı.

[Resim: rcqnywe.png]

[Resim: ehrz9mh.png]

Bu pozisyondan önce Tsubasa, top kendisine gelirse sakat bacağıyla bile Wakashimazu'ya gol atabileceğinden emindi. Tisbir'in dediği gibi çokta emin konuşmamak gerekiyormuş.  Göz kırpma

[Resim: kznogf5.png]

Wakashimazu gerçekten şu ana kadar efsane oynadı. Tek bir gol yedi ama o Twin Shoot'a yapabileceği hiçbir şey yoktu, başka kim olursa olsun o durumda gol yerdi. Maçta %90 gol olabilecek 2 tane zor pozisyonu durdurdu. Bunun dışında da tüm hamlelerde başarılıydı.

Ken'in uzaklaştırdığı boşta kalan top mücadelesini Meiwa kazandı ve topu Hyuga'ya yolladı. Kojiro artık 2. golü atmalı ve takımını öne geçirmeliydi. Karşısına Misaki çıktı ve aklına Misaki'nin Meiwa'da oynadığı zamanlar geldi, onun oyun tarzıyla Misaki'yi çalımladı. Bu sahne çok hoşuma gitti. Birebir durumda Genzo açılmayı tercih etti ama Kojiro tüm gücünü topa vererek Wakabayashi'nin el koyduğu topa vurmayı başardı ve topu ağlarla buluşturdu. Kötü geçen ilk yarının ardından Moko, ikinci yarıda çok iyi bir performans ortaya koydu. Attığı üst üste 2 golle takımını finalde 2-1 öne geçirmiş oldu. Wakabayashi'ye 2 kez gol atmış oldu. Maç bu durumda bitseydi seride çok şey değişecekti.

Ekstra bilgiler:

-Hyuga'nın attığı 2 golün de öncesinde Wakashimazu çok kritik 2 kurtarışa imza attı.

-Kısa süre içinde Tsubasa Wakashimazu'yla, Hyuga Wakabayashi'yle birebir pozisyonda kaldı. Bu birebir duruma geçmeden önce Tsubasa, Sawada'yı Hyuga'nın oyun stiliyle geçti. Hyuga ise Misaki'yi Misaki'nin oyun sitiliyle geçti.

RE: Kids' Dream Okuma Etkinliği - Hiena 2 - 16-10-2023

@Karl Heinz Schneider

Birçok bölümde aynı sayfa 2 kez eklenmişti ve bundan kaynaklı sıralamada da bir karışıklık olmuş olabilir.

O anı izledim ve sanki önce Tsubasa vuruyor, arkadan Misaki nin ayağı topa geliyor... Tsubasa' nın ayağı daha önde olduğu için Tsubasa'ya yazılmış olabilir. Yada Hyuga ile gol müsabakası nedeniyle...  Gülümseme

41 ve 42. bölümler

Maçta Tsubasa, Misaki ve Wakabayashi' yi aynı anda sakatlama fikri ilginç olmuş... Senarist bunu uygularken ne düşündü acaba? Dil Çıkarma  

Hyuga, maç içerisinde klasik birçok tarzını değiştirip sonuca gitmeye çalıştı. Ceza sahası dışından şut çekmekten vazgeçmesi, Misaki' ye karşı düz bir şekilde top sürmek yerine ondan çalım ile kurtulmayı denemesi, arkadaşları ile paslı bir şekilde oynaması ve kendisine, bildiğini okuyan tarzının yanlış olduğunu söyleyen Sawada' ya kızmak yerine, onun haklı olduğunu söylemesi gibi bu maçta kendini değiştirip, geliştirdiği baya yönleri oldu. 

Wakashimazu' nun özel yeteneklerle bezeli kurtarışları hala devam ediyor ve onun bu tarzı maçı daha ilginç bir şekle sokuyor. Şuana kadar keyifli bir mücadele izledik.

RE: Kids' Dream Okuma Etkinliği - Tsumax - 16-10-2023

@"Blade"  Benimde merak ettiğim senaristin bu wakabayajiye gıcıklığımı var..
Adamı her mangada sakatlıyor.Bunda world youtta goldende de nijerya maçında gene sakatttı..Gülümseme

RE: Kids' Dream Okuma Etkinliği - Hiena 2 - 16-10-2023

Dahi kaleci özelliği ile birçok maçta gol yemeyeceği veya 1 tane yiyeceği ve buda sıkıcı maçlara neden olacağı için -bunları düşünerek- sakatlık bahanesi ile işte bu durumdan dolayı 2 gol yedi algısını oluşturmak için yapıyorlardır. Ne onun süper kaleci özelliğini bozmak istemiyorlar nede maçların sıkıcı geçmesini istemiyorlar ve bu şekilde bir dengeleme stratejisi uyguluyorlar. 

Bu arada benim bir sorum var: maç içerisinde sürekli geçen Moko neydi?