Tsubasa Türkiye Platformu
CT2'de Sevmediğiniz Şeyler? / Oyunda Olması Gereken Özellikler - Baskı Önizleme

+- Tsubasa Türkiye Platformu (https://tsubasatr.net)
+-- Forum: Captain Tsubasa Oyun Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-oyun-bolumu.html)
+--- Forum: Captain Tsubasa Oyun Tartışma & Anket Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-oyun-tartisma-anket-bolumu.html)
+--- Konu Başlığı: CT2'de Sevmediğiniz Şeyler? / Oyunda Olması Gereken Özellikler (/konu-ct2-de-sevmediginiz-seyler-oyunda-olmasi-gereken-ozellikler.html)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: CT2'de Sevmediğiniz Şeyler? - Karl Heinz Schneider - 01-05-2021

@Jun Misugi

Misaki'nin yerden özel şutu var; Jumping Volley, Twin Shoot

'Yerden özel şutu yok' derken Drive Shoot, Fire Shoot gibi özel şutları kastettiğini düşünüyorum abi. Eğer böyleyse, bu şutları yerden özel şut olarak değerlendirmen bence hata. Sadece özel şut olarak değerlendirmek daha makbul olacaktır. Zira yerden deyince ceza sahası içinde yerden özel şutu yok olarak anlaşılabilir.

@TimeLordPandora @"digimax"

Dediğiniz gibi Wakabayashi'de, Wakashimazu'da olduğu gibi alt tuşta SGGK özelliği çıkabilirdi. Ancak Genzo bazen sinirlenip süper uçabiliyor bildiğiniz gibi.

[Resim: 4Thi9v.jpg]

Bu özellik SGGK'da sayılmaz mı? SGGK özelliği Genzo'ya ceza sahası dışından gol yemediği için verildi. Ancak bu uçuşta ceza sahası dışından veya içinden farketmez her zaman yapabilir.

Ama oyunun ilk sinematiğinden hatırlayacaksınız, şöyle bir sinematik var:

[Resim: 3.jpg]

Daha oyunun başlangıcında Wakabayashi'nin SGGK özelliği gözüküyor. Yani Wakabayashi'nin sinirlenmesi sizce de SGGK özelliği olabilir mi?

RE: CT2'de Sevmediğiniz Şeyler? - Jun Misugi - 01-05-2021

@Karl Heinz Schneider
Oyunu çevirirken ceza sahasındaki ortaya 2 şekilde vurabiliryorsun
Alçak hava topu:Jumping Volley-Twin şut gibi.
Yüksek hava topu:Rövaşata,Dynamid Head gibi.
İstisna Slider Cannon.
Misaki'nin Jumping Volley vurması için ceza sahasına girmesi gerek.
Tsubasa gibi yerden özel şuta sahip oyuncular isterse kendi kalesinin dibinden bile vurabilir.Kastettiğim şey bu.
Oyunu yıllardır oynarım yanlış anlaşılmaz.

RE: CT2'de Sevmediğiniz Şeyler? - tsubasa_hakan - 01-05-2021

@Jun Misugi işte en önemlisi de o zaten. sonsuz şut çekme şansı var karşının. yeri geliyor 4 - 5 adam uçuyor kaleci de yamuluyor özel şutu çıkarıcam diye güç bela kurtarıyosun hop top yine aynı adamın ayağında bi özel şut daha yiyorsun ve gol. en azından bir devrede belirli sayıda özel şut çekme gibi bir kısıtlama olsaydı karşı takımda güzel olabilirdi. enerji olayı zamanın teknolojisini aşıyor olabilir belki bilmiyorum.

RE: CT2'de Sevmediğiniz Şeyler? - TimeLordPandora - 02-05-2021

emeğe sağlık dostum görseli anlatım  biliyorum ama alt seçenek olarak gelmeliydi tabi o yıllar için oyun yapmak  çok daha zor oldu için bir şey diyemicem bu tarz oyun dünya yüzeyine kolay gelmez hala oturup tartışıyoruz   
 ama koyamamlarnın nedeni belki kartuşta yeterince yer olmamasından dolayı olabilir mortol combata sub zero scoripion da böyle doğmadımı aynı oyuncunun farklı renk hali
[Resim: 220px-MK_character_select.png]

katılıyorum  birde uzaktan çekmek çapraz yerden vurmak  shotun gücünü düşmesi gibi olaylarda eklenebilir

RE: CT2'de Sevmediğiniz Şeyler? - Tsumax - 02-05-2021

@Karl Heinz Schneider bence sinirlenmesi sggk yerini tutmuyor tam olarak hemde sinirlenme tam gerekli olduğu zamanlarda çıkmıyor buda can sıkıcı oluyor original oyunda..

RE: CT2'de Sevmediğiniz Şeyler? - Karl Heinz Schneider - 02-05-2021

@TimeLordPandora

İki kez düşününce alt seçenekte çıkması çokta doğru gelmiyor. Çünkü düşünün, Wakabayashi bu uçuşu yaptığı zaman %95 ihtimalle şutu kurtarıyor. Bir de alt seçenekte çıksaydı ne olurdu? Neredeyse hiç gol yemezdik. Oyun çok kolay olurdu. Bence böylesi daha iyi abi.

Aynı zamanda Wakabayashi sinirlenip süper uçtuğu zaman topu yakalayınca veya yumruklayınca, spikerin tıpkı oyunun başındaki gibi "SGGK" kelimesini kullanması çok daha iyi olurdu.

Bu arada @"digimax", hack hakkında yaptığın yoruma katılıyorum. CT2'ye hack yapmak/hack oynamak sadece CT2 için güzel değil, Kaptan Tsubasa dünyasındaki en güzel şeylerden biri. 

...

Ben bir şey daha söyleyeyim; Rakibin fake (topu bırakmak) atarken topun nereye gideceğine bakmaması. Bazen rakip takımda fake atıyor ancak top auta mı gidiyor, bize mi geliyor yoksa onlara mı geliyor diye bakmadan atıyorlar. Mesela kalemiz boş. Rakip oyuncuya top havadan geliyor. Şut çekse gol. Ama şut çekmiyor ve fake atıyor. Top da auta gidiyor.

Tabii 1990 yılında çıkmış bir oyundan bahsediyoruz. Bilgisayara bu şekilde uygulamaları zor, hatta imkansız bile olabilir.