Tsubasa Türkiye Platformu
Kids' Dream Okuma Etkinliği - Baskı Önizleme

+- Tsubasa Türkiye Platformu (https://tsubasatr.net)
+-- Forum: Captain Tsubasa Manga Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-manga-bolumu.html)
+--- Forum: Captain Tsubasa (1981) (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-1981.html)
+--- Konu Başlığı: Kids' Dream Okuma Etkinliği (/konu-kids-dream-okuma-etkinligi.html)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

RE: Kids' Dream Okuma Etkinliği - Hikaru Matsuyama - 23-09-2023

15. Bölüm

Benim şu zamana kadarki en sevdiğim bölüm olabilir. Çünkü CT'de zorlu bir turnuva öncesinde rakiplerin bizlere takdim edildiği sahneler hep çok ilgi çekici, merak uyandırıcı olmuştur. 

Bu bölümde de özellikle parlatılan isim Misugi olsa da (ki elbette şahsına düzülen methiyeleri dibine kadar hak eden bir karakter) yedek oyuncusu bile olmayan, hiçbir şekilde favori gösterilmeyen Furano'nun şampiyonaya katılmaya hak kazanmasını sağlayan en önemli isim olarak Matsuyama'nın ortaya çıkışı da kaydadeğer. 

Üstelik Misaki'nin de artık Furano'da olmayışının getirdiği handikapa rağmen... Matsuyama'nın oyunlarda pek kullanamasak da Top Tutma/Saklama özelliğini daha onu bize tanıttıkları ilk anda görüyor oluşumuz da dikkat çekici. 

...
Roberto'nun yan çizmesine ne diyorsunuz?  Dil Çıkarma Bence böylesine bir profesyonel futbolcunun, duygularına yenik düşerek ilk anda verdiği kararını bu şekilde değiştirmemesi gerekirdi ancak elbette biz okuyucular açısından hiçbir sakıncası yok zira ikinci sezon bana göre CT'nin kulüp maçları açısından tüm tarihindeki en iyi dönemdir ve her okuduğumda/izlediğimde iyi ki de Brezilya'ya gitmemiş diyorum.  Güzel Brezilya'ya daha erken gitseydi nasıl olurdu diye de merak etmiyorum zira bunun nasıl olabileceğine dair cevabı zaten Captain Tsubasa 2 Super Striker'da bize vermişlerdi. E, o, oyun ama manga değil ki diyebilirsiniz ancak Super Striker'da Sensei ile birlikte çalışıldığını biliyorum, dolayısıyla hepten de uyduruk bir durum kesinlikle söz konusu değil.  Güzel

16. Bölüm
Wakabayashi'nin sakatlanması önce Hyuuga'ya şimdi de Tsubasa'ya yaradı.  Dil Çıkarma Tsubasa, artık sadece Oozora Tsubasa değil, bir nevi tıpkı babası gibi Captain Oozora oldu.  Güzel 

17. Bölümde görüşmek üzere, ben kaçar. ^_^

RE: Kids' Dream Okuma Etkinliği - Hiena 2 - 24-09-2023

19. ve 20. bölümler

Tsubasa ve Hyuga arasında geçen etkileyici, heyecanlı 2 bölüm okudum. Şuana kadar başa baş mücadele ettiler ve en azından bu maçta denk güçlerde olduklarını gördük. 

Bunun dışında Hyuga' nın, titrek (!) Morisaki' yi kum torbasına çevirdiği şutu güzeldi... Dil Çıkarma  Sonrasında ona ve Tsubasa' ya ''demek top sizin arkadaşınız, öyle mi'' deyip topu yüzüne atması ve alay etmesi tam Hyuga' nın klasına yakışır bir hareketti.   Ağlama

RE: Kids' Dream Okuma Etkinliği - Karl Heinz Schneider - 24-09-2023

17. 18. 19. ve 20. Bölüm

Ulusal turnuvanın açılış seronomisinde tüm güçlü takımlar gösterildi. Aynı zamanda Kira, Tachibana Kardeşler ve Nakanishi ilk defa ortaya çıktı. Benim bu turnuvadaki takımlar arasında en sevdiğim Meiwa FC, siz bu turnuvadaki en çok hangi takımı seviyorsunuz?

Hyuga'nın adeta kağıtların içinde ne yazdığını görürcesine Nankatsu'yla aynı grubu seçmesi ve ardından attığı bakış güzeldi.  Açık Ağızlı Gülümseme Ayrıca Nankatsu vs Meiwa maçı başlamadan önce Hyuga'nın, Tsubasa'nın ettiği yemine cevap olarak karşı yemin ederek turnuvayı kazanacağız demesi güzel bir andı. Hyuga maç başlamadan önce bol bol hava attı.

Bu Nankatsu vs Meiwa maçı CT evreninde Tsubasa'nın yenildiği tek maç, bu yüzden özel. Tamamen Tsubasa vs Hyuga rekabeti olduğu için bölümler epey sarıyor. Sawada'nın topu kapıp ardından atağa geçerek bir sürü çalım atması başarılıydı, fakat sonrasında Misaki'yi geçemedi. Burada Sawada hata yaptı, çünkü Hyuga'nın ayağındaki kramp geçmişti. Topu ona paslayabilirdi ama o çalım denedi ve kaptırdı. Tsubasa, Hyuga'ya yeteneklerini sergileyerek Heel Lift ile geçti ve voleyle gol attı. Hyuga, Tsubasa'nın yeteneklerine ilk defa şahit olduğu için özel bir andı, çünkü Hyuga daha öncesinde Tsubasa'nın ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu hiç duymamıştı. Ve Tsubasa'yla Hyuga'nın güçlerinin hemen hemen eşit olduğu zamanlardayız, bu da bu düelloyu daha özel kılıyor. Golden sonra Hyuga'nın bakışlarını gören Kira, "Bu bakışı attığına göre kesinlikle kaybetmeyecek." dedi. Sonrasında haklı çıkacağını biliyoruz. Anlıyoruz ki Hyuga, final maçında da bu bakışlardan birini atsaydı şampiyonluğu kazanabilirdi. Açık Ağızlı Gülümseme Maçın devamında Hyuga'nın Tsubasa'yı uçurarak topu alması ve kendi yarı alanından gol atması sert bir cevap oldu. Az önce Heel Lift ile geçildiği anın intikamını aldı ve Tsubasa'nın Hyuga'dan daha iyi olduğunu düşünen herkesin fikrini değiştirdi. Aynı zamanda Morisaki'yi korkutmuş oldu ve Sawada'ya orta sahadan gol attırarak takımının 2-1 öne geçmesini sağladı. Bu sefer Hyuga, Tsubasa'dan daha iyi olduğunu göstermiş oldu fakat devamında Tsubasa, Morisaki'ye özgüven kazandırdı ve topu Hyuga'nın üstünden göndererek Misaki'ye yaptığı asistle skorun 2-2'ye gelmesine yardımcı oldu.

Tsubasa ve Hyuga'nın akıl oyunları, hangisinin daha iyi olduğu konusunda herkesin kararsız kaldığı anlar zevk vericiydi. İkinci yarıda Hyuga ile Tsubasa aynı anda kafa vuruşu yaptılar. Hyuga, Tsubasa'yı kaleye sokarak gol atmayı başardı. Maç içerisinde çok fazla birbirlerine üstün geldiği noktalar oldu ama bu an şüphesiz en prestijli andı.

Sawada'nın orta sahadan Morisaki'ye attığı golde Wakabayashi'nin sinirlenmesi, neredeyse televizyonu kıracak durumda olması komikti.  Genzo'nun maçı televizyondan izleyerek takip etmesi renk katan bir durum.  Güzel

@"Blade"

Bölümleri okurken farkettim ki, hiçbir yerde 6 maç yapılacak denen bir yazı geçmiyor. Hatta her grupta 6 takımın olacağını söyleyen bir bilgi veriliyor. Sanırım sen karıştırdın. Başka bir bilgide turnuvanın 6 gün süreceği söyleniyor. Belki buradan aklında yanlış kalmış olabilir.

RE: Kids' Dream Okuma Etkinliği - Tsumax - 24-09-2023

@Karl Heinz Schneider  Mangaların hepsini okudum bunun bahanesiyle..
Rising sunun golden 23 ün devamı olduğunu bile yeni öğrendim.Gülümseme
Ama güzeldi manga okuma hack konusunda yeni fikirler oluştu kafamda ama imkanlar kısıtlı bizde tabi..
Bu turnuvada en sevdiğim takım deilde belkide herkesin hem animede hemde mangada en sevdiği maç 
Finaldeki wakabayajhili wakajımazulu Meiva maçıdır..

RE: Kids' Dream Okuma Etkinliği - Hiena 2 - 25-09-2023

@Karl Heinz Schneider

Aşağıdaki resimden bakabilirsin, 18. bölümün 25.sayfasında geçiyor bu 6 maç bilgisi.

RE: Kids' Dream Okuma Etkinliği - ScoUnk - 25-09-2023

@"Blade"

Orada yazan kelime şu; "Each block's team has 6 matches to do, there are 4 matches done at once since there are 4 soccer fields."

"Her bloğun takımının yapacağı 6 maç var, 4 futbol sahası olduğundan aynı anda 4 maç yapılıyor." şeklinde çevirebiliriz. Ama burada bence İngilizce çeviride de sıkıntı var. Orada söylenmek istenen şu şekilde olmalı; "Her grupta maç yapacak 6 takım var (yani gruptaki toplam takım sayısını belirtiyor), aynı anda da 4 maç yapılabiliyor."

Japonca sayfayı ekliyorum, @Hikaru Matsuyama vakti olursa çevirir, doğru anlam neymiş öğreniriz.