![]() |
|
Captain Tsubasa Shin Serisi İzleme Etkinliği - Baskı Önizleme +- Tsubasa Türkiye Platformu (https://tsubasatr.net) +-- Forum: Captain Tsubasa Anime Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-anime-bolumu.html) +--- Forum: Captain Tsubasa Shin Serisi (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-shin-serisi.html) +--- Konu Başlığı: Captain Tsubasa Shin Serisi İzleme Etkinliği (/konu-captain-tsubasa-shin-serisi-izleme-etkinligi.html) |
RE: Captain Tsubasa Shin Serisi İzleme Etkinliği - Karl Heinz Schneider - 19-11-2022 @Hikaru Matsuyama 16 değil, toplamda 12 takım var. Gruplar 4 takımdan değil, 3 takımdan oluşuyor bu turnuvada. Bu yüzden gruplardan sadece 1 takım yükselebiliyor, zaten bu yüzden çeyrek final de yok, direkt yarı finale geçiliyor. ![]() 12 takımın 10 tanesini saymışsın. Kalan iki takımı ben tahmin etmeye çalıştım ve İspanya'nın olduğunu hatırladım. Diğer takıma ise internetten baktım ve o da Portekiz'miş. Bu arada Michael ne yapıyordu acaba o zamanlar.
RE: Captain Tsubasa Shin Serisi İzleme Etkinliği - Tsumax - 19-11-2022 6.BÖLÜM: Herkezin hemfikir olduğu gibi diğer maçların tanıtımları güzel oluyor. Almanya hiç zorlanmadan Kanada ve Portekizi geçiyor.. Fransa geriye düştüğü maçta Npolyon sayesinde kzanıyor. Japonya-Arjantin maçında Diaz 3 farklı teknikle gol atıyor.Bu maçta herzman olduğu gibi ilk başta Japon takımı forvetten kaleye kadar dökülüyor gene her maçta olduğu gibi sonradan açılacaklar.Bu sefer fazla gol yediler o yüzden 7.bölümü merakla bekliyorum nasıl çeviriyolardı unuttum. @Karl Heinz Schneider Zaten portekiz ve İspanyanın olduğunu 6. bölümde anlatılıyor.. Almanya Portekizi ct2 süper strikerde olduğu gibi 4-1 le geçiyormuş. Uruguayda zar zor İspanyayı 1-0 la geçiyor.. Ben altyazılı olanı izliyom bu arada.. RE: Captain Tsubasa Shin Serisi İzleme Etkinliği - Hikaru Matsuyama - 20-11-2022 @Karl Heinz Schneider 12 elbette ya, 16 da nereden çıktı. Tabi 4'erli takımdan oluşan 4'lü gruplara öyle alıştırıldık ki... ![]() 5. BÖLÜM Turnuvanın açılış karşılaşmasını Japonya'nın yapması son derece güzel, hatta 0-1 geriye düşmeleri de tansiyonu iyice artırması açısından iyi oldu. Ancak! Tsubasa'ya faul yapılıyor, kart yok. Sonraki pozisyonda doğrudan bacağına tekme var, hakem uyarı ile geçiştiriyor, maçın ilerleyen dakikalarında formasını yırtıyorlar, yine kart yok. Gel de şimdi bütün bunlardan sonra Japonya'yı tutma. Frikikten adamım Matsuyama'nın direkt Eagle Shot vurduğu sahne çok hoştu. Her ne kadar kimse gol olmasını beklemiyor olsa da... (Bu arada oyunlarda bende de serbest vuruşlarda Eagle Shot vurmayı tercih eder ve çok severim.)Tecmo'nun ilk oyununda Hernandez'in performansı ile bu animedeki birbirine çok uyumlu, kolay kolay gol yemiyor. İlk golde nasıl ki İtalyanlar, Japonları tuzağa düşürmüştü, Japonya da bulduğu ilk golde Hernandez'i kandırmayı başardı ancak ScoUnk'un da dediği gibi mükerrer olması açısından orijinallikten uzaktı ve Avrupa'nın 1 numaralı kalecisi olarak gösterilen bir isme daha özgün bir teknikle gol atılabilirdi. Ancak ikinci gol için lafım yok, ilk defa Neo Tiger ile tanışma şerefine eren isim Hernandez oldu. ![]() Böylece Ougon no Migi Ude (Altın Sağ El) Perfect Keeper Gino Hernandez de mağlup edilmiş oldu. 6. Bölüm Portekiz gerçek hayatta da sık sık Almanya ile karşılaşır ve genelde kaybeder, burada da aynı akıbet başına gelmiş. Yine de çok sevdiğim bir takım olduğu için, görmekten dolayı son derece memnun oldum.Benim yabancı oyuncular içerisinde en sevdiğim isimdir Ramon Victorino ve Hat-Trick ile açılış yaptığını görmek memnuniyet verici. Ayrıca CT'nin en hızlı oyuncusudur ve her ne kadar rakam telaffuz edilmese de burada sür'atine vurgu yapıldı, detayın atlanmaması güzel. ![]() İzlemesi en keyifli maç ise bu bölümde elbette İngiltere - Fransa karşılaşmasıydı. Hepimiz biliyoruz ki Pierre'de Slider Shoot vur ancak öyle kurnaz bir oyuncu ki mecbur kalmadıkça bu tekniğini kullanmıyor. Öte yandan Napoléon'un Hat-Trick yapması ilk maçlarını kazanmaları adına fazlasıyla yeterli oldu. Bu arada Canon Shoot çok ama çok sevdiğim tekniklerden bir tanesidir. Tsubasa'nın Arjantin maçında insani yönünü görmemiz iyi oldu. 0-3 geriden çevirdiği öncesinde Hirado maçı var ki o maç çok daha zordu ama şimdi burada Hyuuga, Matsuyama, Misaki, Misugi, Wakashimazu, Tachibana Kardeşler, Souda, Jitou var. Haliyle 3 gol geride bile olsalar adı üstünde Zen Nippon (Tüm Japonya) ile her şey mümkün. Diaz'ın attığı 3 golün 3'ü de birbirinden güzeldi. Hiç değilse Wakashimazu'nun Drive Shoot karşısında tepki verebilmesini beklerdim. Bu seride Sensei, Wakashimazu'yu bildiğin harcamış.
RE: Captain Tsubasa Shin Serisi İzleme Etkinliği - Karl Heinz Schneider - 20-11-2022 7. Bölüm Japonya güzel bir geri dönüş yapmayı başardı. Arjantin'in aksine daha yavaş, sindire sindire goller atarak eşitliği sağladılar. Arjantin Tsubasa'nın Drive Shoot'una karşı çare bulmuş ama Japonya'nın en büyük gol silahı olan Hyuga'ya karşı önlem almamışlar. Bu Arjantin'in hatasıydı. Nitta turnuvada en çok gole bu maçta yaklaştı, şutu direkten döndü. Tachibanalar, Skylab Twin Shoot ile çok güzel bir gol attı. Kendilerini Japonya için feda ettiler. Yalnız Jito ikizleri nasıl fırlattıysa, ikizlerin ikisi de birebir aynı zamanlamayla taklalar atarak ayrı ayrı kale direklerine çarpıp sakatlandılar. ![]() Ama sonuçta Skylab Twin Shoot'u henüz tam anlamıyla çekemiyorlar, buna rağmen gol attılar. Ben Jito ve Tachibanaların antrenmanda bu şuta nasıl çalıştıklarını görmek isterdim. Misaki maçta harika zamanlamalarda bulundu. Bir sürü kritik hamle yaptı. Oyunu iyi okudu ve bu zekasıyla yine harika bir zamanlama göstererek Jumping Volley ile gol atmayı başardı. Misaki maçın gizli kahramanıydı. Durum 3-3 olduktan sonra Diaz tam sekiz kişiyi çalımlayarak gol attı. Çok efsanevi bir goldü. Bence CT tarihinde atılmış en iyi gollerden birisi bu goldür, maçın da en iyi golüydü. Resmen oyunlarda hile açmış gibi ilerledi. ![]() Arjantin'in Hyuga'ya karşı önlem almadığını söylemiştim, bunun cezasını yine çektiler ve Hyuga, Diving Head'le durumu tekrar eşitledi. Diaz'ın emekleri bir anda boşa gitti desem yeridir, Japonya'nın en büyük gol silahına karşı önlem almamak çok büyük bir hata. Barbas, maç öncesi Roberto'nun Tsubasa'yı övmesinden sonra sanırım Hyuga'yı unuttu. Bu golden sonra Mikami en büyük kozunu ortaya koydu; Jun Misugi. Misugi'nin girmesiyle rüzgarı zaten arkasına alan Japonya iyice estirdi ve Misugi'nin harika golüyle maçta ilk defa öne geçti. Maçın son atağında Diaz ve Pascal müthiş bir oyun sergilediler ama hiç ezberde olmayan bir şey oldu, Jito, Ishizaki'yi fırlattı ve Ishizaki Face Block ile golü kesti. Bence bu blok aşırı saçma ve abartıdır. Açıp tekrar izleyebilirsiniz, Diaz'ın şutu ağlara girmek üzere. O sırada Ishizaki ve Jito daha yeni taktiklerini uygulamaya karar veriyorlar. Kısacası Ishizaki'nin orada topa yetişmiş olması için ışınlanması gerek. Bunu normal olarak ancak şöyle durdurabilirler, Diaz şut çekmeden önce şutu çekeceği yeri tahmin ederler ve hemen bu taktiği uygularlar. Başka türlü normal bir açıklaması yok, Japonya'nın kazanması için saçma bir blok uygulanmış orada. Tabii bu benim görüşüm, katılmayanlar olabilir. Maç bol bol hareketli, taklalarla, akrobatik hareketlerle geçen bir maçtı. Tsubasa ile Diaz'ın maç boyu mücadeleleri, akıl oyunları çok güzeldi. Tsubasa'nın verdiği akıl dolu paslar çok güzeldi. Tsubasa'nın, Diaz'ı taklit ederek üst üste taklalar attığı pozisyonda Diaz'ın sinirlenip akrobatik hareketlerle Tsubasa'ya yetişmesi ve Tsubasa'nın şutunu kesmesi çok güzeldi. Diaz ikinci kez Zenten Shoot'u çekeceği zaman Wakashimazu'nun da Zenten Shoot'taki gibi takla atarak topa atlaması ve Diaz topu ayağından çıkaramadan uzaklaştırması çok güzeldi. Kısacası maçta harika pozisyonlar yaşandı ve izlemesi çok zevkliydi. Maçın sonunda Diaz ve Tsubasa'nın formalarını değiştirmesi de güzel bir andı. Son yorumumda şu olacak, evet maçı Tsubasa kazandı ama Diaz daha çok haketti. Çünkü Japonya'nın oyuncuları Arjantin'in oyuncularından daha iyi. Örneğin Diaz'ın yanında Hyuga yok, ani bir durumda oyuna girebilecek bir Misugi'leri yok, sahneye çıkıp gol atabilecek Tachibana Kardeşler'i yok, kalelerinde Wakashimazu kadar güçlü bir kaleci yok vs.. Örneğin Diaz = Tsubasa, Pascal = Misaki, Galvan = Jito desek, diğer tüm mevkilerin hepsinde Japon oyuncular daha iyi. Bu yüzden Tsubasa, Diaz'a göre daha avantajlıydı. Ve bence Diaz, Tsubasa'dan bir seviye daha iyi (o zamanlar). @Hikaru Matsuyama Evet gerçekten maç boyu Tsubasa'yı faulle durdurmaya çalıştılar ama hiçbirinde kart almadılar. Hakemin kart vermesi için daha ne olması lazım acaba. Ama kartların etkili olduğu bir maç var bu turnuvada; Japonya-Fransa maçı. Ben de oyunlarda (CT2'de) frikikten Eagle Shoot vurmayı seviyorum. Bu arada aslında Misugi, İtalya maçında olsaydı Offside Trap ile İtalya'nın kontra atak golünü engelleyebilirdi. ![]() Bu seriyi çok sevmeme rağmen Wakashimazu'nun durumu senin gibi beni de üzüyor abi. Gereğinden fazla güçsüz resmedilmiş. Çok yavaş gelişim gösteriyor. Oysa Wakashimazu da Hyuga gibi harika bir ilerleme kaydedebilirdi, yeni bir özel kurtarış keşfedebilirdi. Eminim ki Wakashimazu böyle bir potansiyele sahipti ama Yoichi maalesef bu seride Wakashimazu'yu senin de dediğin gibi harcamış. RE: Captain Tsubasa Shin Serisi İzleme Etkinliği - ScoUnk - 21-11-2022 7. BÖLÜM Drive Tiger Shoot'u ilk defa gördük. CT2 çekmek için can attığımız şut. Sanırım Tsubasa ve Hyuga dışında ilk defa başka bir oyuncu skor katkısı veriyor Japonya'da. Tachibanalar gollerini attılar. Sano'nun maça girmesine sevindim. Sano'yu seven nadir insanlardan biriyim sanırım. ![]() Diaz'dan bir Maradona golü gördük. Dahi Diaz. Ancak daha sonraları Tsubasa tüm takımı çalımlayarak bir gol atmıştı diye hatırlıyorum. Takımlar denk olmasa da rekor sanırım Tsubasa'da. Bu arada bu kısımda giren müziğin gerginliği, güzelliği bu anı daha değerli kılıyor.Hyuga burada Tsubasa'ya övgüde bulunuyor. Senelerce neden kaybettiğini sonunda çözmüş. ![]() Bu maçta Matsuyama'nın top saklama yeteneklerini bol bol sergiletmişler. Ve sonunda adamım Misugi giriyor, resitalini izliyoruz. Tüm oyuncularla uyum içinde oynaması, hem de tek 1 dakika bile beraber oynamadan, onları gözlemleyerek tanıması onun ne kadar büyük oyuncu olduğunu gösteriyor. Dikkat çekelim, Hyuga ile olan yarım devrelik maçı harici bu adam 3 seneden fazladır tek bir maç bile yapmamış birisi. Gerçekten büyük oyuncu.8. BÖLÜM Batı Almanya için bir dev geldiğini görüyoruz. ![]() Hep merak etmişimdir, Tsubasa acaba Brezilya yerine Arjantin'e gitseydi ne olurdu? Diaz ile rekabeti onu nerelere taşırdı? Bu rekabet acaba Diaz'ı nerelere taşırdı? Çünkü benim gördüğüm Diaz da kendine aşırı güvenden dolayı bir yere kadar gelişimini sağlıyor. Belki de rakipsiz oynadı hep şimdiye kadar. Fire Shoot'u ilk defa görmüş olduk. Gerçekten etkileyici bir şut. Uruguay gerçekten ne yazık ki rezil olarak yeniliyor bu maçta. @Hikaru Matsuyama için oldukça üzücü olsa gerek. Victorino'nun özellikle serbest vuruştaki aşağılanması. ![]() Şu Tsubasa'nın deli deli arada bağırması garip geliyor bana. ![]() Wakashimazu hala neden Genzo oynamıyor anlayamadı. ![]() Bu sefer de Tiger Drive Shoot görmüş olduk. RE: Captain Tsubasa Shin Serisi İzleme Etkinliği - Makoto Soda - 21-11-2022 7. Bölüm Tachibanaların attığı gol çok güzeldi. Diaz'ın sekiz kişiyi çalımlayarak attığı gol muazzamdı. Maçın adamı benim için Misakiydi. Bu maç her yerden Misaki fırladı. Ayrıca Tsubasa'nın aklının takılı kaldığı zamanlarda Misaki kendine gelmesini sağladı. Misugi ; bu adamı işte bu yüzden çok seviyorum rakip farketmeksizin herkesin ayağında top alıyor. Her oyuncuyu geçecek her kaleciye gol atabilecek potansiyele sahip. Bazı futbolcular vardır maç içindeki hoca konumundadır işte o kişi Jun Misugi. 8. Bölüm Almanya Uruguay'a büyük bir hezimet yaşattı. Schneider golcülüğünü yine konuşturdu ve dört gol attı. Victorino'yu çok severim o yüzden üzücü bir maçtı benim için. CT dünyasında bazı şeyler çok abartılı olabiliyor. Müller denen adam mı diyeyim çocuk mu bilemedim.Bunlar daha kaç yaşındaki profesyonel futbolcular gol atamıyor.Tek eliyle futbol topu patlatıyor. Victorino'nun dediği gibi saçmalığın daniskası. Tamam gerçekle bağdaştırmak istemiyorum sonuçta anime bu böyle tadı çıkıyor ama bu kadarda değil yani. Roberto Tsubasa'yı kaybedeceğini anlayınca dayanamadı. |