![]() |
|
CT2 Peak Battle Hack By Zhangjianihao Türkçeleştirme Çalışması ile İlgili Bilgi - Baskı Önizleme +- Tsubasa Türkiye Platformu (https://tsubasatr.net) +-- Forum: Captain Tsubasa Hack Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-hack-bolumu.html) +--- Forum: Captain Tsubasa Hack Tartışma & Anket Bölümü (https://tsubasatr.net/forum-captain-tsubasa-hack-tartisma-anket-bolumu.html) +--- Konu Başlığı: CT2 Peak Battle Hack By Zhangjianihao Türkçeleştirme Çalışması ile İlgili Bilgi (/konu-ct2-peak-battle-hack-by-zhangjianihao-turkcelestirme-calismasi-ile-ilgili-bilgi.html) |
CT2 Peak Battle Hack By Zhangjianihao Türkçeleştirme Çalışması ile İlgili Bilgi - Hiena 2 - 23-02-2025 Merhaba arkadaşlar, Biliyorsunuz bir süre önce Zhangjianihao hackin V10 sürümünü Türkçeye çevirmiştim. Bundan sonra birçok arkadaşımız Peak battle' yi de çevirmeyi düşünüyor musun diye sormuştu ve birkaç gün önce bu oyunu da çevirmeye başladım. Bu oyunda çok daha fazla sayıda yeni takımlar/maçlar var. Ayrıca çok daha fazla yeni oyuncu var. Rakip takımlardan Corinthias, Palmeiras, Musashi, Güney Kore, Çin, Meksika gibi birçok takımı da yönetiyoruz. Öncelikle takım isimlerini çevirdim. Şuanda oyuncu isimlerini çeviriyorum. Oyunda ara sahnelerin bir kısmı çıkarılmış. Yine V10 versiyonundan aktarabileceğim hazır ara sahne çevirileri de var ve bu açıdan bunlar oyunun tamamlanma süresini kısaltmış olacak. Birde @bakgal arkadaşımız bir süre önce takım isimlerini ve oyuncu isimlerini çevirip bizlerle paylaştığı için kontrol sürecim biraz daha azalmış oldu. Bu açıdan oyunun çeviri işlemi V10' a göre daha kısa sürebilir. Gelişmeleri buradan sizlerle paylaşırım. Sizde sorularınızı buradan sorabilirsiniz. Oyunda Route denilen 3 farklı Rota var ve Toho ile Güney Kore maçlarındaki skora göre değişen 3 farklı takım sıralaması ile maçlarımızı oynayabiliyoruz ve bu sayede hikaye 3 farklı yönde ilerleyebiliyor ve her 3 Rota da farklı takımlarla maçlar yapabiliyoruz. Bunları aşağıda paylaşıyorum. Bu oyunu oynayan arkadaşlarımız, Toho ve Güney Kore maçlarındaki 3 fark veya üzeri ile 3 ten az farkla kazandığımızda hikayenin değiştiği Rota maçları dışında farklı maçlarda farklı gizli hikayeler görmüşlerse, bunları burada paylaşırlarsa onları da kontrol edip onların çevirisini de yaparım. Oyunun Türkçeleştirme çalışmasını 25.04.2025 itibariyle tamamlayıp paylaştım. Aşağıdaki linkte yer alan konudan indirebilirsiniz. Captain Tsubasa 2 - Peak Battle Zhangjianihao Hack (Türkçe Versiyon) Senaryo Maçları: 2 farklı maçtaki skor durumuna göre senaryolar belirleniyor Nankatsu - Toho: 5-4 Senaryo A ya geçiyor. (Herhangi bir farklı skor yeterli) Nankatsu - Toho: 3-0 Senaryo B ye geçiyor. (3 ve üzeri fark ile bu senaryoya geçer) Senaryo A dan devam edince Güney Kore maçına kadar. Japonya - Güney Kore: 1-0 Senaryo A devam eder. (Herhangi bir farklı skor yeterli) Japonya - Güney Kore: 3-0 Senaryo C ye geçer. (3 ve üzeri fark ile bu senaryoya geçer) Senaryo B den devam edince en son Brezilya maçındaki skora göre All star yada ek senaryo tetikleniyor. ↓ Brezilya – Almanya maçını 1 farkla kazanırsak Japonya – Brezilya 2 maçına geçiyor. O maçtan sonra Brezilya 2 – Japonya maçı ile oyun bitiyor. 3 ve üzeri fark ile Allstar maçlarına geçiyor Maç Sıralaması (Takım Kodlarıyla): Rota A 00 = Sao Paulo – Fluminense 2A = Corinthias – Vasco da gama 01 = Sao Paulo – Corinthias 02 = Sao Paulo – Gremio 2B = Palmeiras – Corinthias 03 = Sao Paulo – Palmeiras 2C = Santos – Cruzeiro 04= Sao Paulo - Santos 2D = Flamengo – Parana 05 = Sao Paulo – Flamengo 06 = Nankatsu – Kunimi 07= Nankatsu – Akita 08= Nankatsu – Tatsunami 2E = Musashi - Kunimi 09 = Nankatsu – Musashi 2F = Furano - Akita 0A = Nankatsu – Furano 30 = Toho – Musashi 0B = Nankatsu - Toho (Toho’yu 5-4 yendiğimizde Roma maçıyla devam ediyor) 0C = Sao Paulo – Roma 0D = Sao Paulo – Uruguay 0E = Sao Paulo – Bayern Münih 0F = Sao Paulo – Japonya 10 = Japonya – Suriye 11 = Japonya – Çin 12 = Japonya – İran 13 = Japonya – Kuzey Kore 14 = Japonya – Suudi Arabistan 15 = Japonya – Güney Kore (Güney Kore’yi 1-0 yendiğimizde Polonya maçıyla devam ediyor) 17 = Japonya – Polonya 18 = Japonya – İngiltere 19 = Japonya – Rusya 1A = Japonya – Fransa 1B = Japonya – Meksika 1C = Japonya – İtalya 1D = Japonya – Hollanda 1E = Japonya – Arjantin 1F = Japonya – Almanya 20 = Japonya – Brezilya 3B = Japonya A – Japonya B 31 = Brezilya – Japonya 32 = Tsubasa – Roberto 33 = Roberto – Jairo 21 = Japonya – Brezilya 2 gençlik takımı (word youth) | 20.kodlu Brezilya ile beraber kalınca bu maça geçiyor. Bu maçı açmazsak Japonya A – Japonya B maçları ile oyun devam ediyor 21 kodlu maç açılırsa ve kazanırsak Portekiz maçına geçiyor ama karmaşık takım kadroları takım isimleri ortaya çıkıyor. Sonraki maçlarda da aynı karmaşık isimler var. ------------------------------------- Rota B [Toho’ yu 3 farkla yendiğimizde] 00 = Sao Paulo – Fluminense 2A = Corinthias – Vasco da gama 01 = Sao Paulo – Corinthias 02 = Sao Paulo – Gremio 2B = Palmeiras – Corinthias 03 = Sao Paulo – Palmeiras 2C = Santos – Cruzeiro 04= Sao Paulo - Santos 2D = Flamengo – Parana 05 = Sao Paulo – Flamengo 06 = Nankatsu – Kunimi 07= Nankatsu – Akita 08= Nankatsu – Tatsunami 2E = Musashi – Kunimi 09 = Nankatsu – Musashi 2F = Furano - Akita 0A = Nankatsu – Furano 30 = Toho – Musashi 0B = Nankatsu - Toho [Toho’ yu 3 ve üzeri farkla yendiğimizde Bremen maçıyla devam eder] 22 = Sao Pauolo – Bremen 23 = Sao Paulo – Milan 24 = Sao Paulo – Hamburg 25 = Japonya - Sao Paulo 10 = Japonya – Malezya 26 = Japonya – Tayland 31 = Çin - Irak 11 = Japonya – Çin 13 = Japonya – Kuzey Kore 31 = Suudi Arabistan – Avustralya 14 = Japonya – Suudi Arabistan 33 = Güney Kore – Özbekistan 15 = Japonya - Güney Kore 16 = Japonya – RJ7 17 = Japonya – Peru 18 = Japonya – İzlanda 19 = Japonya – Kuveyt 34 = Fransa – Suudi Arabistan 35 = Fransa – Danimarka 1A = Japonya – Fransa 36 = Meksika – Venezuela 1B = Japonya – Meksika 37 = İtalya – Uruguay 1C = Japonya – İtalya 38 = Hollanda – Bolivya 39 = Hollanda – Gana 1D = Japonya - Hollanda 3A = Arjantin – Çin 3B = Arjantin – Güney Kore 1E = Japonya – Arjantin 3C = İsveç – Kolombiya 3D = İsveç – Doğu Almanya 27 = Japonya – İsveç 3E = B. Almanya – Amerika 3F = B. Almanya – Arjantin 1F = Japonya – Batı Almanya 06 = Brezilya – Kamerun 07 = Brezilya – Batı Almanya (Maçı 2 farkla kazanırsak World youth kadrolu Brezilya 2 takımını yönetiyoruz ve Japonya’ya karşı mücadele ediyoruz. 20 = Japonya – Brezilya 01 = Allstar - ??? 02 = Allstar - Misteri 03 = Allstar - Shouri 04 = Allstar – Ougon 05 = Allstar – Dark Tornado 07 = Brezilya – Almanya maçını 1 farkla kazanırsak Japonya – Brezilya 2 maçına geçiyor. O maçtan sonra 08 maç kodlu Brezilya 2 – Japonya maçı ile oyun bitiyor. 3 ve üzeri fark ile Allstar maçlarına geçiyor 21 = Japonya – Brezilya 2 gençlik takımı (word youth) | 20.kodlu Brezilya ile beraber kalınca bu maça geçiyor. Bu maç açılırsa ve kazanırsak oyun Allstar maçları açılmadan bitiyor ------------------------------------------ Rota C [Kore’yi 3 farkla yendiğimizde] 00 = Sao Paulo – Fluminense 2A = Corinthias – Vasco da gama 01 = Sao Paulo – Corinthias 02 = Sao Paulo – Gremio 2B = Palmeiras – Corinthias 03 = Sao Paulo – Palmeiras 2C = Santos – Cruzeiro 04= Sao Paulo - Santos 2D = Flamengo – Parana 05 = Sao Paulo – Flamengo 06 = Nankatsu – Kunimi 07= Nankatsu – Akita 08= Nankatsu – Tatsunami 2E = Musashi - Akita 09 = Nankatsu – Musashi 2F = Furano - Akita 0A = Nankatsu – Furano 30 = Toho – Musashi 0B = Nankatsu - Toho (Toho’yu 5-4 yendiğimizde Roma maçıyla devam ediyor) 0C = Sao Paulo – Roma 0D = Sao Paulo – Uruguay 0E = Sao Paulo – Bayern Münih 0F = Sao Paulo – Japonya 10 = Japonya – Suriye 11 = Japonya – Çin 12 = Japonya – İran 13 = Japonya – Kuzey Kore 14 = Japonya – Suudi Arabistan 15 = Japonya – Güney Kore (Güney Kore’yi 3 ve üzeri farkla yendiğimizde RJ7 maçıyla devam ediyor) 16 = Japonya – RJ7 26 = Japonya – Tayland 29 = Japonya – Danimarka 28 = Japonya – Belçika 1A = Japonya – Fransa 22 = Japonya – Portekiz 23 = Japonya – Şili 1D = Japonya - Hollanda 27 = Japonya – İsveç 1F = Japonya – Batı Almanya 20 = Japonya – Brezilya 35 = Fransa – Danimarka 37 = Uruguay - İtalya 39 = Hollanda – Gana 3A = Arjantin – Çin 24 = İsveç – Batı Almanya 3F = Batı Almanya – Arjantin 3E = Brezilya – Fransa 36 = All-star – Japonya RE: CT2 Peak Battle Hack By Zhangjianihao Oyunu Türkçeleştirme Çalışması ile İlgili Bilgi - Jun Misugi - 23-02-2025 Kolay gelsin Türkçe çeviri çalışmaları çok uzun sürebiliyor şu an ben de Most Wanted youtube serisi için Türkçe altyazı hazırlıyorum Senin durumunda zaten daha önce v10'u çevirdiğin için o kadar da uzun sürmeyebilir farklı maçlar ve sahneler biraz zaman alacaktır Umarım bir an önce bitirirsin bizler de oynarız RE: CT2 Peak Battle Hack By Zhangjianihao Oyunu Türkçeleştirme Çalışması ile İlgili Bilgi - Davut acar - 23-02-2025 kolay gelsin, most wantedı pc de ps2 emülatöründe oynuyorum çünkü zor bi oyun olduğu için yarış içinde 1. sıradayken anlık save yapıyorum böylece kaza yapıp yarışı kaybetmektense load yapıp kaldığım yerden devam ederek yarışı tekrar en baştan oynamamış oluyorum. onur bu dosyayı iso olarak ps2 de oynanacak şekilde hazırlarsan süper olur
RE: CT2 Peak Battle Hack By Zhangjianihao Oyunu Türkçeleştirme Çalışması ile İlgili Bilgi - ozan55 - 23-02-2025 Kolay gelsin Üstad RE: CT2 Peak Battle Hack By Zhangjianihao Oyunu Türkçeleştirme Çalışması ile İlgili Bilgi - Hiena 2 - 23-02-2025 Sağolun arkadaşlar. Yeni maçların ara sahneleri pek yok ama şut vb. sahneler olabilir mi oynadıkça ve denedikçe görürüz. V10 u çevirirken ekran görüntüsünü alıp painte yapıştırıyordum ve sonra o resmi, resmi yazıya çevirme sitelerinde çevirip ardından çeviri sitelerinde kontrol ediyordum ve öyle oyuna aktarıyordum. Tabii tüm bu işlemler baya uzun sürüyordu ve bilgisayarda onca program ile ağır çalışıyordu, bazen bir süre donuyordu. Şimdi telefonda google lens programı ile hızlıca oyundaki o sahnenin ekran görüntüsünü okutup çevirebiliyorum. Çok sağlıklı olmasa da baya kolaylık sağlıyor. Sorunlu bir çeviri varsa yine google çeviri veya translate ile kontrol ederim. Ama buda işimi kolaylaştırıyor. Bu yüzden daha kısa sürecektir. RE: CT2 Peak Battle Hack By Zhangjianihao Oyunu Türkçeleştirme Çalışması ile İlgili Bilgi - Jun Misugi - 23-02-2025 @Davut acar Konu dışı olarak altyazıyı youtube'a ekliyorum oyunlara,ps2 iso dosyalarına nasıl eklenir hiç bilmiyorum Bilsem zaten birçok oyunu Türkçe Altyazılı haliyle oynayabilirdik kendi kanalımda daha önce Türkçe altyazı eklenmemiş olan birçok oyun serisi var(God of war 1-2,Shank 1-2,şimdi de Most wanted) Niye most wanted'ı da ekledim çünkü 2005 yılında eklenen altyazılar makina çevirisi olduğundan günümüz şartlarına baktığımızda maalesef çok kötü Bunun yolunu bulursam eklemeye çalışırım ama cidden yorucu bir süreç bu |