Tsubasa Türkiye | Giriş yapmadınız veya üye değilsiniz. Sitemize tam erişim için Giriş Yapın veya Kayıt Olun

*

Hiroshi Jito

Bu konu; 11 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : KaTiL_KaaN1998
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
#1
[Resim: zQmlog.png]
Lakap: Japonya'nın Duvarı
Uyruk: Japonya
Doğum Tarihi: 29 Nisan
Takım: Hirado Ortaokulu, Kunimi Lisesi, Japonya U-16 / U-20 / U-22, Avispa Fukuoka
Mevki: Defans
Numara: 5 (Hirado, Kunimi & Japonya) 90 (Avispa Fukuoka)
İlk Görünüş: Captain Tsubasa Manga, Bölüm 54

Jito, birileriyle yumruk yumruğa dövüşmeyi seven ve güçlü rakipler karşısında daha güçlü olan birisidir. Sonuç olarak Jito, kendine layık bir rakip bulamamaktan sıkılmıştı. Arkadaşı Sano, ona Tsubasa'yı gösterdi. Tsubasa Japonya'daki 1 numaralı futbolcuydu. Aynı zamanda Sano'nun da okul takımına girmesinin nedeniydi. Jito, Tsubasa'yla ilk karşılaşmasında kendisinin korkutucu bir rakip olduğunu kanıtlamıştır. Tabii bunu etkileyici vücudu ve gücüne borçluydu. Buna rağmen kaybetmişti. Kaybettikten sonra futbol oynamaya devam etmeye karar verdi ve Japonya U-16 takımına girip başarılı bir defans oyuncusu oldu.
Dünya Gençler Şampiyonasında Jito, Gamo tarafından takımdan uzaklaştırılan 7 kişiden birisiydi. Bunun sebebi, Jito'nun bir futbolcuya göre çok yavaş oluşuydu. Kampı terk ettikten sonra hızını geliştirmek için maratonlara katıldı ve takıma geri döndü. Bu güçsüzlüğü tamamen yenmişti. Uruguay maçında kendi kalesine bir gol attı ve hatasının bedelini ödemeye razı oldu. Jito, sırtını Hyuga'nın Raiju Şutu için bir havalanma platformu olarak kullanacaktı ama Hyuga ona zarar vermeden gol atmayı başarmıştı.
Jito her zaman karşı takımın en uzun oyuncusunu tutar Dünya Gençler Şampiyonasında Çin takımının en uzun üyesi Sho Hi'yi, Suudi Arabistan'dan ise 210 cm boyutundaki Vulcan'ı tutmuştur.

Özel Teknikleri:
Sliding Tackle
Launch Tackle
パワー・タックル --> Power Tackle
[Resim: newlegend_026_card26.jpg]
さの・と・の・ コンビプレイ -->Hirado Combi (Sano'yla birlikte):
Jito rakip kaleye çok uzak bir noktadan, bazen kendi yarı sahalarından çok sert bir şut gönderir. Kaleci topu yakalayacakken Sano araya girer ve kafa vuruşu yapıp kaleciyi şaşırtır.
Backspin Pass
パワー・ブロック -->Power Defense
[Resim: newlegend_027_card27.jpg]
Power Dribble
[Resim: newlegend_025_card25.jpg]
Skylab Twin Shoot (Tachibana kardeşlerle birlikte):
Jito bir ayağını Masao'yu, diğer ayağını ise Kazuo'yu havaya fırlatmak için kullanır ve Tachibana kardeşler havada ikiz şut çeker.
Scramble Face Block (Ishizaki'yla birlikte): Yükseklerden gelip kaleye doğru alçalan şutlar için Jito, Ishizaki'yi ayaklarıyla havaya fırlatır ve Ishizaki özel tekniği Gammen Block ile topu uzaklaştırır.
Skylab Defense (Masao, Misugi ve Tsubasa ile): Çin maçında Jito bu üç isimle ayrı ayrı olarak Skylab Defense kombinasyonunu yapmıştır.
Skylab Defense (Masao ve Kazuo ile birlikte): Meksika maçında Aztek Beşlisine karşı Jito ve Tachibana kardeşler bu kombinasyonu uygulamıştır.
Korin Raiju Shoot (Hyuga ile birlikte)


Çeviri bana aittir arkadaşlar. Çeviride hatam olduysa bana bildirirseniz sevinirim.

Kaynak: Hiroshi Jito - Captain Tsubasa Wiki
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#2
Bildiğim bazı kombinasyonları paylaşayım , istersen başlığa ilave edersin ;)

Skylab Defense - Masao , Misugi ve Tsubasa ile ayrı ayrı kullanmışlardı Yupi Çin maçının ikinci yarısında oyuna giren Kazuo ilede bu savunmayı yapacaklardı ama süre yetmemişti diye hatırlıyorum Kararsız

Skylab Defense - Masao ve Kazuo ile birlikte ;) Hatırlarsanız , Meksika maçında Aztek beşlisine karşı böyle bir savunma yapmışlardı .

Korin Raiju Shoot - Hyuga ile

Konudan Alıntı
Uruguay maçında kendi kalesine bir gol attı ve hatasının bedelini ödemeye razı oldu. Jito, sırtını Hyuga'nın Raiju Şutu için bir havalanma platformu olarak kullanacaktı ama Hyuga ona zarar vermeden gol atmayı başarmıştı.
http://www.tsubasatr.net/konu-Tsukurou-D...Shoot.html Tsukurou TD oyununda güzel bir uyarlaması var .

Devamını bekleriz Güzel teşekkürler ;)
[Resim: XkGP3D.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#3
Ellerine sağlık kardeşim çevirin çok iyi

Çeviri konusunda bu kadar iyisen bize manga çeviride yardım edermisin diye sormaktan kendimi alamıyorum malum uzun zamandır arayış içerisindeyim o neden sen olmayasın tabi istersen Süper
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#4
eline emeğine sağlık başarılı bir iş yapmışsın umarım devamı gelir
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#5
[Resim: 1144770962_f.jpg]

"""Dünya Gençler Şampiyonasında Jito, Gamo tarafından takımdan uzaklaştırılan 7 kişiden birisiydi. Bunun sebebi, Jito'nun bir futbolcuya göre çok yavaş oluşuydu"""

Yavaş diyor ama İlk seride Koca bedenine karşılık Tsubasa kadar hızlı olduğu yazıyordu.Kararsız Ah şu ilk seri büyüsü.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla
#6
(16-07-2014, Saat: 03:26)SvChatos® Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ellerine sağlık kardeşim çevirin çok iyi

Çeviri konusunda bu kadar iyisen bize manga çeviride yardım edermisin diye sormaktan kendimi alamıyorum malum uzun zamandır arayış içerisindeyim o neden sen olmayasın tabi istersen Süper

İsterim tabii ki, zaten şu sıralar boş gezenin boş kalfalığını yaptığım için bolca zaman ayırabilirim manga çevirisine Güzel

@Misugi jun muller kun Evet, ilk seride bende öyle hatırlıyorum defanstan topu kapıp çok hızlı bir biçimde orta sahaya kadar ilerlemişti topla birlikte ama sanırım yaşı ilerledikçe hantallaştı.

@ishizaki Teşekkür ederim Güzel

@MompresaN Diğer özel teknikleri paylaştığın için teşekkürler, konuyu güncelleyeceğim bunlarla. Bodozlama wikiden çevirdiğim için diğer kombinasyonları filan unutmuşum xD
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yukarı Çık Cevapla


Yönetim Ayarları
Hızlı Menü:


 
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi