Tsubasa Türkiye Platformu

Tam Versiyon: Ryo Ishizaki (1980)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ryo Ishizaki

[Resim: 5rj3cqp.png]

Milliyet: Japon

İlk Görünüm: Captain Tsubasa (1980)

Seviye: Ortaokul

Takım: Nankatsu Ortaokulu

Ryo Ishizaki, Nankatsu Ortaokulu'nda oynayan bir ortaokul öğrencisidir.

Biyografi

Ryo Ishizaki, Captain Tsubasa serisinin 1980 yılında yapılan pilot bölümünde yer alan bir karakterdir. O sadece bu hikayede yer alır ve Ryo Ishizaki'nin prototipidir.

Tarih

Captain Tsubasa (1980)

Nankatsu, ulusal turnuvaya katılmaya hak kazanmak için oynadığı Tobu Bölgesi Elemelerinin ilk turundaki maçı kazanır. Maç sonunda Ryo, Aki'nin Taro'ya havlu uzattığını farkeder. Ryo, onların neredeyse bir çift gibi geçindiği konusunda şaka yapar, Aki buna sinirlenir ve sadece çocukluk arkadaşı olduklarını söyler. O sırada Shutetsu'nun kaptanı Genzo Wakabayashi ortaya çıkar ve Ryo ile Taro'yla dalga geçmeye başlar. Bunu gören Ryo sinirlenir ve Genzo'yla atışmaya başlar.

Yarı finale kadar yükselen Nankatsu, Kawazoe ile eşleşir. Taro ilk yarıda kaptanlığını iyi yapamaz, bu yüzden ilk yarı bitiminde Ishizaki, Taro'ya kendisine güvenemediğimiz türden bir kaptan olduğunu söyler. Maçın ikinci yarısının son dakikasında Ishizaki'nin insiyatifiyle Taro çektiği şutla gol atmayı başarır ve takımını finale çıkarır.

Finalden önceki gece Ryo, takım arkadaşlarını dinlendirmek için herkesi aile havuzunda toplayıp rahatlamalarını sağlar.

Finalde Taro ve Genzo birebir mücadeleye girer, çarpışırlar ve top boşta kalır. Boşta kalan topa Ryo, Taro ve Genzo saldırır, sonunda Genzo golü savunmayı başarır. Bu süreçte Taro yaralanır. Ryo ve Aki, koçtan Taro'yu değiştirmesini ister, ama Taro sadece bacağının sarılması ve ardından maça geri dönmekte ısrarcıdır. Bu süreçte Shutetsu gol atmak için ataklar yapıyordu ama Nankatsu direnmesini alt edemiyorlardı. Maçın son dakikasında Nankatsu, Ryo'nun kullanmaya hazır olduğu bir frikik kazanır. Fakat o sırada Taro, yaralı olmasına rağmen oyuna girer. Çünkü Wakabayashi'ye daha fazla yenilmek ve Aki'nin onla çıkmasını istemiyordur. Taro sahaya girince frikikten şut çekmek ister. Ryo, Taro'nun yaralı bacağından şikayet eder, fakat Taro kaptan olarak yetkisini kullanır ve Ryo'dan kenara çekilmesini ister. Taro hızlı ve sert bir şut gönderir, Genzo topu yakalar ama sonrasında elinden kaçırır ve gol olur. Nankatsu böylece maçı 1-0 kazanır ve ulusal turnuvanın şampiyonu olur.

Notlar

Ryo'nun görünümü ve genel tavırları normal serideki ile aynıdır, ancak bu pilot bölümdeki becerileri normal Ishizaki'nin üzerindedir.
Normal Ishizakiden bir tık daha agresif gibi Taroya "kaptanlığına güvenemiyoruz" dediğine göre. Orjinal seride zayıf olması bence tam kararında aksi halde dengesizlik olurdu.