Tsubasa Türkiye Platformu

Tam Versiyon: Aki Yamazaki
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aki Yamazaki

[Resim: 7q7y5gq.png]

Milliyet: Japon

İlişkiler: Taro Tsubasa (çocukluk arkadaşı; aşk ilgisi), Genzo Wakabayashi (çocukluk arkadaşı)

İlk Görünüm: Captain Tsubasa (1980)

Seviye: Ortaokul

Takım: Nankatsu Ortaokulu (Menajer)

Aki Yamazaki, Nankatsu Ortaokulu'nun menajerliğini yapan bir ortaokul öğrencisidir.

Biyografi

Aki Yamazaki, Captain Tsubasa serisinin 1980 yılında yapılan pilot bölümünde yer alan bir karakterdir. O sadece bu hikayede yer alır ve ana serideki Sanae Nakazawa'nın prototipidir.

Tarih

Captain Tsubasa (1980)

Nankatsu Ortaokulu'nun menajerliğini yapan Aki, takımdaki oyuncu olan Taro'yla çocukluk arkadaşıdır ve ona aşıktır. Ama aşık olduğunu hiçbir zaman Taro'ya itiraf etmemiştir. Nankatsu ulusal turnuvaya katılmak için oynadığı bölge elemeleri ilk tur maçını kazanır ve Aki, maçın sonunda Tsubasa'ya havlusunu uzatır. Bunu gören Ryo Ishizaki, onların neredeyse bir çift gibi geçindiği konusunda şaka yapar, Aki buna sinirlenir ve sadece çocukluk arkadaşı olduklarını söyler.

Yarı final sırasında Aki, nazik kişilikli olan koça Taro'yu neden Nankatsu'nun kaptanı yaptığını merak edip sorar, çünkü Taro sahada takım arkadaşlarına gereken emirleri veremiyordur, ayrıca Taro'nun Genzo'yu hiç yenemeyeceğini düşündüğü için bu göreve layık olmadığını söyler, koç erkek arkadaşı hakkında böyle konuşmaması gerektiğini söyler, bu Aki'yi çıldırtır. Final maçından önceki gece Aki'nin diğer bir çocukluk arkadaşı olan Genzo, dışarıda Aki'ye aşık olduğunu itiraf eder. Onunla çıkmak istediğini, sadece Taro kendisini finalde yenerse bu istekten vazgeçeceğini söyler. Aki, Genzo'dan çekindiği için onla çıkmak istememesine rağmen hayır diyemez, sessiz kalır. Bu sırada konuşmayı Taro gizlice dinler.

Finalde Genzo'yla girdiği bir mücadelen sonra Taro yaralanır. Ryo ve Aki, koçtan Taro'yu değiştirmesini ister, ancak Taro reddeder ve sadece bacağının sarılmasını ister. Koç, Taro'nun isteklerine uyar ve Aki'ye onu bandajlamasını emreder. Aki, Taro'ya neden oynamaya devam etmekte ısrar ettiğini sorar. Taro, Genzo'yu çocukluklarından beri bir kez bile yenemediğini söyler. Aki, neden bacağını daha da fazla yaralama riskine girdiğini hala anlamaz. Bu noktada Taro'nun gerçek kararlılığı su yüzüne çıkar ve daha önce Genzo'ya kaybederek yeterince aşağılanma yaşadığı görülür. İşte o zaman koç, Taro'nun kaybetmekten her şeyden çok nefret ettiğini ve bu yüzden Taro'yu kaptan yaptığını açıklar. Buna rağmen koç ona lisede tekrar denemesini de söyler ama Taro, Aki'nin Genzo'yla çıkmak zorunda kalmasını istemediği için reddeder. Bu noktada Aki, Taro'ya yanlışlıkla sadece seni sevdiğini söyler. Taro oyuna girdikten sonra takımının kazandığı frikiği kendisi kullandı. Çektiği şutla Wakabayashi'ye karşı gol atmayı başardı ve Nankatsu ulusal turnuvanın şampiyonu oldu.

Notlar

Aki Yamazaki, ilgi alanları ve kişiliği Sanae'den farklı olsa da, Sanae Nakazawa'nın bir prototipi olarak görülebilir. Aki, başından beri Taro'ya aşıktır ve futbol takımının menajeridir, Sanae ise Nankatsu'ya gelip orada futbol oynamaya başladıktan sonra Tsubasa'ya aşık olan bir amigo kız olarak görülmüştür. Ayrıca Sanae, ilk görünüşte bir erkek fatma olarak tasvir edilirken Aki öyle değildir ve Sanae, sağlığı için her zaman endişe duysa da, Tsubasa'nın futbol sevgisini ve kararlılığını herkesten daha iyi anlar.
Pilot bölümlerde bulunan karakterler ilginç gerçekten final versiyonlarıyla karşılaştırınca.
@Tisbir

Aynen. Hikaye de ilginç. Bu pilot bölümü daha önce okumadıysan okumanı tavsiye ederim (gerçi okumamış olsan bile bu incelemeler sayesinde okumuş gibi oldun ama. Açık Ağızlı Gülümseme).

Ben bunu ilk okuduğumda çok şaşırmıştım. Ana hikayesine defalarca kez anime/manga farketmeksizin baktığım serinin pilot bölümünü okumak, farklılıkları görmek bayağı ilginçti.
Okumuş kadar oldum neredeyse gerçekten, elinize sağlık hocam güzel özet geçiyorsunuz  Açık Ağızlı Gülümseme