Tsubasa Türkiye Platformu

Tam Versiyon: Genzo Wakabayashi (1980)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Genzo Wakabayashi

[Resim: tpugdiv.png]

Milliyet: Japon

İlişkiler: Aki Yamazaki (çocukluk arkadaşı; aşk ilgisi), Taro Tsubasa (çocukluk arkadaşı)

İlk Görünüm: Captain Tsubasa (1980)

Seviye: Ortaokul

Takım: Shutetsu Ortaokulu

Genzo Wakabayashi, Shutetsu Ortaokulu'nun kaptanı olan bir ortakul öğrencisidir.

Biyografi

Genzo Wakabayashi, Captain Tsubasa serisinin 1980 yılında yapılan pilot bölümünde yer alan bir karakterdir. O sadece bu hikayede yer alır ve ana serideki Genzo Wakabayashi'nin prototipidir.

Tarih

Captain Tsubasa (1980)

Wakabayashi başarısıyla tanınan ünlü bir kalecidir. Ceza sahası dışından hiç gol yemez ve ayrıca bu söylentisi de duyulmuştur. Ulusal turnuvada kaptanı olduğu Shutetsu takımıyla favoridir. Genzo, Nankatsu takımından Taro'yla çocukluk arkadaşıdır. Ayrıca, Nankatsu'nun menajeri olan Aki Yamazaki ile de çocukluk arkadaşıdır ve ona aşıktır. Bu üç arkadaş futbola başlamadan önce çok iyi anlaşıyordu. Sonradan Genzo, ilkokulda Taro'yla beraber Kickers isimli bir futbol takımına katılmak için seçmelere katılmışlardır. Genzo rahatlıkla seçilmiştir ancak Taro seçilememiştir. Ulusal Ortaokul Turnuvasına kadar Taro'yla çokça karşılaşmıştır ve tüm şutlarını her zaman durdurmuş, ona karşı hiç yenilmemiştir.

Nankatsu'nun ulusal turnuvanın bölge elemelerinde yendiği bir maç sonucu Genzo ortaya çıkar ve onlarla dalga geçmeye başlar. Finalde bile kaybetmeyeceğini söyler ve Taro ile Ryo Ishizaki'yle alay eder. Shutetsu pekte zorlanmadan finale ulaşır, Wakabayashi bu süreçte hiç gol yememiştir. Diğer finale yükselen takım ise Nankatsu olur.

Final maçından önceki gece Genzo, dışarıda Aki'ye aşık olduğunu itiraf eder. Onunla çıkmak istediğini, sadece Taro kendisini finalde yenerse bu istekten vazgeçeceğini söyler. Bu sırada konuşmayı Taro gizlice dinler.

Finalde Genzo ve Taro birebir mücadeleye girer, çarpışırlar ve top boşta kalır. Boşta kalan topa Genzo, Taro ve Ryo saldırır, sonunda Genzo golü savunmayı başarır. Bu süreçte Taro yaralanır. Takımı tarafından oyundan çıkarılmak istenir ama Taro sadece bacağının sarılması ve ardından maça geri dönmekte ısrarcıdır. Bu süreçte Shutetsu gol atmak için ataklar yapıyordu ama Nankatsu direnmesini alt edemiyorlardı. Maçın son dakikasında Nankatsu, Ryo'nun kullanmaya hazır olduğu bir frikik kazanır. Fakat o sırada Taro, yaralı olmasına rağmen oyuna girer. Çünkü Wakabayashi'ye daha fazla yenilmek ve Aki'nin onla çıkmasını istemiyordur. Taro oyuna girince Ryo'yu uzaklaştırır ve frikiği kendisi vurmaya hazırlanır. Shutetsu eğer golü savunabilirse, maç penaltılara gidecek ve Wakabayashi sayesinde büyük avantajları olacaktı. Ama Taro'nun hırsını gören Wakabayashi de hırslanır ve kendisine güvenerek barajını kaldırır. Taro hızlı ve sert şekilde şut çeker. Genzo topu iki eliyle yakalamayı başarır ama elinden kaçırır ve top ağlara gider. Bu golle Nankatsu, Shutetsu'yu yenip ulusal turnuvanın şampiyonu olur.

Notlar

Genzo'nun fiziksel görünümü biraz değişiyor, en dikkate değer değişiklik pilot bölümde kullandığı favorilerin kaldırılması. Çocukluk arkadaşlarına sahip olması ve aşık olması dışında kişiliği çoğunlukla aynıdır.
Taro Wakabayashinin yuvasını yıkmış yakışmadı Taro  Süper
Bu bilgiler mangada geçiyordu değil mi? Anime daha uzun bölümleri ile buna daha müsait iken orada bunları işlemeyip mangada işlemeleri garip!
@Tisbir

Açık Ağızlı Gülümseme

@"Blade"

Bu bilgiler 1980 yılında yapılan one-shot mangadan. CT'nin ilk çalışması.

Bence anime yapmalarına gerek yoktu. Bu sadece bir pilot bölüm. Bundan sonra zaten 1981 yılında ana hikayenin başladığı Captain Tsubasa mangasını yaptılar, tutunca 1983 yılında anime olarak uyarlandı.
Mangayı çok fazla takip etmedim, bir kısmına bakmıştım. Ama bende daha önce yapılan mangalar olarak düşünmüştüm. Demek ki fark hikayeler denemişler ve sonra bildiğimiz tutulan seriyi uygun görüp onun üzerinden devam edilmiş. 

Tabi şimdi düşününce Misaki' li bölümler ile devam etseydiler Tsubasa yerine ana karakter o olacaktı ve Misaki üzerinde şekillenen bir hikaye izleyecektik. Belki de Tsubasa hiç olmayacaktı  Gülümseme
tek söyleyeceğim wakabayashinin iyiki yüzünü değiştirmişler şimdiyse çok daha yakışıklı
Sayfalar: 1 2