Tsubasa Türkiye Platformu

Tam Versiyon: Kaptan Tsubasa Futbolu Mu, Yoksa Gerçek Futbol Mu Daha Keyifli?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Kaptan Tsubasa futboluyla gerçek futbol arasında çok fark var. Ne de olsa birisi gerçek hayat, diğeri manga/anime.

Peki size sormak istediğim bir soru var. Kaptan Tsubasa futbolunu, yani mangalardan ve animelerden izlediğimiz CT maçlarını mı daha çok seviyorsunuz yoksa gerçek hayattaki maçları mı? Hangisinden daha fazla keyif aldığınızı merak ediyorum.

Anket açmadım çünkü muhtemelen herkes CT futbolu diyecektir. Benim merak ettiğim sebepleriniz. Fikrinizi sebeplerle birlikte yazabilirsiniz.

Benim için de Kaptan Tsubasa futbolu, gerçek hayattaki futboldan daha keyif verici. Peki benim gibi düşününlere bir sorum var, CT futbolu neden bu kadar zevkli? Yorumlarınızı bekliyorum. Gülümseme
CT futbolu daha keyif verici tabii ki. Çünkü sürekli bir şey görüyorsun. Sürekli bir hareket var, sürekli bir atak ve defans durumu var, sürekli oyuncular özel teknik yapıyor vs.

Ama gerçek futbolda yeri geliyor 90 dakika hiçbir oyun oynanmıyor. 0-0 biten Lecce-Cagliari maçını izlerken tabii ki keyif almazsın.

Oysa CT'de bu sıkıcı kısımlar çizilmiyor bile. Sürekli fantastik hareketler gördüğün, sürekli aksiyon olan, sana tamamen keyifli vakit geçirmek için kurgulanan bir maç ile; kurgu olmayan, sıkıcı anlarını geçemediğin, sana keyifli vakit geçirmekten başka hedefleri de bulunan (mesela puan almak, şampiyon olmak, oyuncular için takımda kalıcı olmak) ve bu hedefler yüzünden de riski minimumda tutan gerçek bir maçı kıyaslamak çok doğru değil.
Kesinlikle bu sorunun cevabı benim için de ScoUnk arkadaşım gibi Captain Tsubasa futbolu. Nedeni basit, birkaç tane sayayım. Gerçek futbolda en basitinden özel hamleler yok çok fazla. Captain Tsubasa'da olan sayılı hareketler kopyalanabiliyor Overhead Kick vs. gibi. Bu nedenle görsel şölen bakımından Captain Tsubasa futbolu bayağı bir fark atıyor gerçek hayattaki futbola. Bu tartışılmaz bir gerçek. Onun dışında hikaye denen bir olay var Captain Tsubasa'da. Buradan da sağlam bir fark yiyor gerçek hayat futbolu. Ve gene ScoUnk'ın dediği gibi "Ama gerçek futbolda yeri geliyor 90 dakika hiçbir oyun oynanmıyor." bu durum var. Bunun gibi daha birçok nedenden dolayı Captain Tsubasa futbolu gerçek hayattaki futboldan kat kat daha eğlenceli ve zevkli bana kalırsa. Güzel konu bu arada. Gülümseme
Birkaç sene evvel futbolu bıraktım ancak ortaokulda, lisede, üniversitede hep koyu bir Beşiktaş taraftarıydım, elbette şu anda da Beşiktaş benim için BeşiktAşk ama eskisi kadar gerçek futbola vakit ayıramıyorum. Bu nedenle sorulan zaman farklı olsaydı sanırım benim için ikisinin ağırlığı eşit derdim ancak şu gün itibariyle CT birkaç adım daha önde elbette. 

Futbola çok erke yaşlarda başladım, CT ile de oldukça erken yaşta tanıştım ancak CT mi futbolu daha çok sevmemi sağladı yoksa futbolu sevdiğim için mi CT ile yakınlaştım emin değilim.  Güzel

Ancak sebep her ne olursa olsun her ikisi ile de tanıştığıma memnunum; hem reel futbol hem de CT dünyası bana yaşamımda çok güzel anlar yaşattı, güzel dostlar kazandırdı.
Bence de CT futbolu, gerçek hayattaki futboldan daha zevkli. Bazı sebeplerini söylersek, sıkıcı maçların olmaması veya çok az olması, özel hareketlerin olması, her maçta farklı bir hikaye olması vs.

Ama gerçek hayattaki futbol da keyif verici. Her maç için bunu söyleyemem tabii. Ama şöyle bir şey var ki, CT senaryodan ibaret olduğu için fazla şaşırtmıyor beni. Mesela CT'de bir maçta röveşata golü olsa fazla şaşırmam. Ama gerçek hayattaki bir maçta röveşata golü olursa daha çok şaşırırım. Tabii diğer güzel gollerde de aynı şekilde, röveşatayı örnek olarak söyledim. Hele bir de tuttuğum takımdaki bir oyuncu harika bir gol atıyorsa yerimden zıplıyorum. Mesela bir BVB'li olarak, Reus, ceza sahası dışından Bayern'e gol atınca çok sevinmiştim. Ancak CT'de Schneider aynı golü Wakabayashi'ye atsın, yerimden zıplayacak kadar sevinmem.

Aynı şekilde hayatım boyunca izlediğim en iyi maçta EURO 2020'deki Fransa - İsviçre maçıydı. CT senaryo, ama gerçek hayat futbolunda gerçekten bir rekabet var. İşte bu yüzden CT'yi izlerken senaryo olduğunu biliyorum. Ama gerçek hayattaki bir maçı izlerken senaryo olmadığını biliyorum ve daha çok heyecanlanabiliyorum. O yüzden gerçek hayat futbolundaki maçlar sararsa, CT maçlarından daha çok sarıyor.

Ama gerçek hayattaki her maç keyifli geçmiyor. CT'de ise İlkokul Ulusal Şampiyonası Elemeleri maçı olan Nankatsu - Shimada karşılaşması bile keyifli geçiyor.

Bu arada ben 90 dakikalık bir maçı izlediysem, başka bir gün 90 dakika tekrarını hiçbir zaman izlemem muhtemelen. Yalnızca özetine bakarım. Ama CT'deki atıyorum U-16 Uluslararası Gençler Turnuvasındaki final maçı olan Japonya - Almanya maçını defalarca kez izledim.
 
@Hikaru Matsuyama 
 
Hikaru Matsuyama Adlı Kullanıcıdan Alıntı:CT mi futbolu daha çok sevmemi sağladı yoksa futbolu sevdiğim için mi CT ile yakınlaştım emin değilim.  Güzel

Bence cevap her ikisi de. Gülümseme

Ben de gerçek hayatta futbola ilgiliydim ve bu yüzden CT izlemeye başladım. CT izlediğim için gerçek futbolu da daha çok sevmeye başladım.

Hatta futbolu çok sevdiğim zamanlar 7 yaşlarımda futbol kursuna gitmiştim. O zaman aslında bence iyi oynuyordum ancak daha sonra ailem birtakım sebepler yüzünden almıştı. 11 yaşında ise internetten CT'nin 1983 animesini tekrar izliyordum ve gerçekten sırf bu yüzden futbola tekrar bağlanmış ve tekrar futbol kursuna gitmiştim. Ancak bu sefer başarılı olamamıştım. Ondan sonra da gitmedim zaten.

Bu arada gerçek hayatta da bazı futbolcular, futbolcu olmamda Tsubasa'nın da payı var gibi şeyler diyorlar. Gülümseme
Ben sizler gibi düşünmüyorum. Benim için gerçek futbol daha keyifli. Zaten gerçek bir futbol sever olduğum için Tsubasa'nın yeri çok ayrı.
Futbolda her zaman favori olan kazanamıyor. CT de ise zaten kimin kazanacağı belli gibi bir şey. O da Tsubasa.
Captain Tsubasa animesinin/mangasının bence en zayıf yanı da bu. Tsubasa bir şekilde kazanıyor. Seyirci zaten bunu biliyor. Sadece nasıl kazanacak diye düşünüyor. Bana göre çok negatif bir durum.
Örnek verecek olursak Pokemon'da Ash 20 sezon sonra anca şampiyon olabildi.Bu da seyircinin tansiyonunu sürekli diri tutan bir etken.
Tsubasa'nın her maçını kazanmasını artık kanıksamış durumdayız.En kötü berabere kalıyor adam.
Halbuki ara sıra kaybetse daha heyecanlı olurdu. Ben gerçek futbolla kıyaslama bile yapmam.
Özellikle 90'ların sonundan 2010'a kadar ki futbol acayip bir şeydi.
Ben her gün tam maç yani 90 dakikalık nosatalji maç izleyen birisiyim.
70'lerden 80'lerden 90'lardan o yüzden gerçek futbol.
Sayfalar: 1 2